تبلیغات
رازهای جدید سیاره ی سرخ!
ارسال در: 1383/04/09-00:00
مریخ نوردهای «آپورچونیتی» و «اسپیریت» پس از انجام موفقیت آمیز ماموریت اصلی خود، اینک وارد مرحله ی جدیدی از کاوش در سیاره ی سرخ شده اند.

 

 

 نمایی زیبا از صخره های لایه ای شکل واقع در دهانه ی «اندورانس» که توسط کاوشگر آپورچونیتی به زمین ارسال شده است.

به گفته ی محققان ناسا، مریخ نوردهای «آپورچونیتی» و «اسپیریت» پس از انجام موفقیت آمیز ماموریت 90 روزه ی اصلی خود، اینک وارد مرحله ی جدیدی از کاوش در سیاره ی سرخ شده اند. 
  کاوشگر «آپورچونیتی» هم اکنون در حال پیشروی در یک دهانه ی شیب دار موسوم به «اندورانس» (Endurance) و کشف صخره های قدیمی و متفاوت با صخره های دیگر مریخ است. بر اساس شواهد بدست آمده، قبلا در این منطقه از مریخ، دریاچه ای از آب وجود داشته که بعدا بعلتی نامعلوم کاملا خشک گردیده و تغییر شکل داده است.

  در سمت دیگر مریخ، کاوشگر «اسپیریت» اخیرا عجیب ترین صخره ی ممکن را در این سیاره ی سرخ فام یافته است. این صخره، حاوی مقادیر زیاد هماتیت است؛ ماده ی مرکبی که در مناطق حاوی آب تشکیل می شود.
  به گفته ی «استیو اسکوایرز» دانشمند طرح مریخ نوردهای کاوشگر مریخ، داده های ارسالی توسط کاوشگرهای «اسپیریت» و «آپورچونیتی» در چند هفته ی گذشته آنقدر جالب و شگفت انگیز بوده اند که گویی ماموریت اصلی در مریخ تازه شروع شده است!

  مریخ نورد «اسپیریت» هم اکنون سرگرم مطالعه ی صخره ی موسوم به «حفره ی طلا» است که چندی پیش آن را در تپه های کلمبیا کشف کرد. این تپه ها به یاد فضانوردان کشته شده در جریان ماموریت شاتل فضایی کلمبیا نامگذاری شده اند و در فاصله ی تقریبا 3 کیلومتری محل فرود کاوشگر «اسپیریت» در دهانه ی برخوردی «گوسف» قرار دارند.
  «حفره ی طلا» دارای ساختارهای کروی شکل عجیبی است که اصلا هیچ شباهتی با ساختارهایی که چندی پیش توسط کاوشگر «آپورچونیتی» در منطقه ی «مریدیانی پلانوم» مریخ یافته شد ندارد!
  در حال حاضر دانشمندان ناسا هیچ توضیحی برای علت وجود چنین ساختارهای عجیبی در این صخره ی مریخ ندارند و باید منتظر داده های بیشتری از این صخره باشند.

 

  به گفته ی «کریس وورهیز» مهندس سیستمهای مکانیکی در آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) در پاسادنای کالیفرنیا، هر دو کاوشگر ناسا در مریخ هم اکنون در وضعیت مناسبی قرار دارند، اگرچه مهندسان سرگرم مطالعه ی داده های ارسالی کاوشگر «اسپیریت» مبنی بر وجود نوعی مشکل حرکتی در یکی از شش چرخ این کاوشگر هستند.

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید