تبلیغات
در اضطراب مداوم تکرار فاجعه
ارسال در: 1388/04/09-00:00
پرتاب شاتل انديور که قرار بود 23 خرداد صورت گيرد، به دليل نشت گاز هيدروژن از مخزن سوخت تا اواخر تيرماه به تعويق افتاد. اين اولين بار نيست که ناسا به دلايل نقص فني پرتاب شاتل ها را به تاخير مي اندازد.

پرتاب شاتل انديور که قرار بود 23 خرداد صورت گيرد، به دليل نشت گاز هيدروژن از مخزن سوخت تا اواخر تيرماه به تعويق افتاد. اين اولين بار نيست که ناسا به دلايل نقص فني پرتاب شاتل ها را به تاخير مي اندازد. بيشتر عيب هاي شاتل هاي ناسا معمولاً در آخرين بازبيني ها و لحظاتي پيش از پرتاب کشف مي شود. حتي زماني که يکي از شاتل هاي ناسا با موفقيت و طبق زمان پيش بيني شده پرتاب مي شود، مقامات ناسا اعلام مي کنند لحظاتي پس از پرتاب عيبي در شاتل شناسايي شده است. به اين ترتيب در تمام مدت ماموريت، جامعه علمي جهاني در اضطراب براي تکرار حادثه دلخراش فضاپيماي کلمبيا باقي مي ماند. به گزارش مهر ناسا در حال حاضر از چهار شاتل «چلنجر»، «ديسکاوري»، «آتلانتيس» و «انديور» به صورت فعال استفاده مي کند. در ادامه گزارشي جامع از تمام ماموريت هاي شاتل ها که به دليل شناسايي يک نقص فني در آخرين لحظه به تاخير افتاده اند يا پس از پرتاب، نقص فني آنها گزارش شده است، ارائه مي شود.

---

در فروردين 1385 آژانس فضايي امريکا (ناسا) تصميم گرفت هر يک از پروازهاي شاتل هاي فضايي خود را در مدت يک سال بعد از آن يک ماه به تاخير اندازد. دليل اين اقدام ناتمام ماندن عمليات آماده سازي مخازن سوخت بيروني شاتل ها عنوان شد. همچنين ناسا در آبان همان سال اعلام کرد ماموريت سه شاتل خود را که به عنوان اولين ماموريت هاي سال 2007 تعيين شده، به منظور اصلاح مخازن سوخت خارجي شاتل هاي فضايي به تعويق مي اندازد. به اين ترتيب ماموريت شاتل آتلانتيس از 22 فوريه 2007 به 16 مارس، ماموريت شاتل انديور از 11 ژوئن 2007 به 28 ژوئن و ماموريت دوم آتلانتيس از 9 آگوست به 7 سپتامبر همان سال موکول شد.

سوراخي در مخزن سوخت شاتل آتلانتيس

ناسا بار ديگر در فروردين 1386 از تغيير تاريخ پرواز شاتل فضايي آتلانتيس به منظور تکميل ماموريت تعمير مخزن سوخت آسيب ديده آن خبر داد. با اين تغيير تاريخ، پرتاب شاتل از 15 مارس 2007 به 8 ژوئن به تاخير افتاد. تاخير در انجام ماموريت پرتاب آتلانتيس، پروازهاي سه شاتل ديگر را نيز که براي اين سال در نظر گرفته شده بود، به تعويق انداخت.

خرابکاري در شاتل انديور دو ماه خانه نشيني آتلانتيس

در مرداد 86 مدير عمليات فضايي ناسا اعلام کرد رايانه پيشرفته يي که قرار بود در شاتل فضايي «انديور» نصب شود، در جريان يک خرابکاري صدمه ديده است. با وجود اين، ناسا تاکيد کرد شاتل فضايي انديور طبق برنامه قبلي، 7 آگوست 2007 به منظور انجام ماموريت خود پرتاب خواهد شد. اين ماموريت 7 آگوست انجام شد. اما چند ماه بعد سرنوشت پرتاب شاتل ديگر ناسا يعني آتلانتيس به گونه يي ديگر رقم خورد به طوري که بروز همان نقص فني در مخزن سوخت، پرتاب اين شاتل را که قرار بود 6 دسامبر 2007 صورت گيرد، پس از چندين بار که در سکوي پرتاب قرار گرفت و هر بار از رفتن بازماند، سرانجام با دو ماه تاخير در 9 فوريه 2008 انجام شد.

ديسکاوري گرفتار سوراخ معروف مخزن سوخت

در اسفند 86 قرعه بروز نقص فني در مخزن سوخت شاتل ها به نام شاتل ديسکاوري افتاد. در اين ماه، ناسا با اعلام اينکه پرتاب شاتل ديسکاوري به 25 ماه مه 2008 (چهارم خرداد 1387) موکول شده است، دليل اين تغيير زماني را تاخير در تحويل مخزن سوخت خارجي اعلام کرد. اين مشکل دقيقاً همان مشکلي بود که چند ماه قبل از آن، شاتل آتلانتيس را به مدت دو ماه خانه نشين کرده بود. اما اين پرتاب بار ديگر از 4 به 11 خرداد به تعويق افتاد. سرانجام اين ماموريت در 11 خرداد با موفقيت انجام شد اما پس از 14 روز ماموريت و حين بازگشت ديسکاوري به زمين، ناسا اعلام کرد اين شاتل بخشي از پوشش گرمايي قسمت انتهايي خود را در راه بازگشت به زمين از دست داده است. اين بخش فلزي در ابعاد 30 تا 45 سانتيمتر از قسمت انتهايي بال چپ شاتل جدا شده بود. ماموريت بعدي ديسکاوري که به عنوان اولين ماموريت شاتل ها در سال نجوم بود براي 12 فوريه 2009 پيش بيني شده بود که به دليل نقص فني در سوپاپ هاي مخزن سوخت، يک هفته به تاخير افتاد. اما اين تاخير تنها يک هفته به طول نينجاميد. به طوري که پس از بارها تاخير، اين پرتاب سرانجام در 14 مارس 2009 انجام شد.

کشف سوراخ پس از پرتاب در آتلانتيس

ماموريت بعدي شاتل ها مربوط به ماموريت شاتل آتلانتيس بود که اواخر ارديبهشت سال جاري و با هدف تعمير تلسکوپ فضايي هابل با موفقيت انجام شد، اما اين بار هم ناسا لحظاتي پس از پرتاب اين شاتل اعلام کرد که آتلانتيس در لحظه پرتاب دچار يک نقص فني شده است. اين نقص فني، حفره يي کوچک بود که در چهار سفال پوشش گرمايي مخزن سوخت شاتل ايجاد شده بود. اين ماموريت به خوبي به پايان رسيد و هيچ خطري شاتل را تهديد نکرد.

انديور همچنان در انتظار

آخرين تاخير پرتاب شاتل ها مربوط به شاتل «انديور» است که باز هم به دليل بروز يک نقص فني (نشت گاز از مخزن هيدروژن «انديور») تا ماه جولاي به تعويق افتاده است. در حقيقت به نظر مي رسد ترس بيش از حد افکار عمومي در تکرار حادثه شاتل کلمبيا انگيزه اصلي ناسا در اعلام خبر ايجاد يک سوراخ در مخزن تمام شاتل هايي باشد که در چند سال اخير پرتاب شده اند.

شاتل کلمبيا

شاتل فضايي کلمبيا پس از شاتل «اينترپرايز» دومين فضاپيمايي بود که در راستاي اجراي برنامه فضايي شاتل هاي ناسا ساخته شد. هرچند شاتل کلمبيا اولين شاتل ساخت آژانس فضايي امريکا نيست، اما اولين شاتلي است که در فضا پرواز کرد. فضاپيماي کلمبيا در ماموريتSTS-1 بين روزهاي 12 تا 14 آوريل 1981 به پرواز درآمد. پروژه ساخت کلمبيا در 1975 در کاليفرنيا آغاز شد و پس از اتمام کار در 25 مارس 1979 به مرکز فضايي کندي منتقل شد. در 19 مارس 1981 و پيش از پرتاب افتتاحيه کلمبيا در مدت آزمايش زميني اين شاتل، دو تکنسين کشته و چهار تکنسين ديگر مجروح شدند. اولين پرواز شاتل کلمبيا به فرماندهي «جان يانگ» انجام شد و «رابرت کريپن» خلباني آن را بر عهده داشت. در سال 1983 شاتل کلمبيا براي انجام اولين ماموريت STS-9 با شش سرنشين پرتاب شد. در 5 مارس 1998 ناسا سرهنگ «الين کالينز» را به عنوان اولين زني که فرماندهي يک شاتل فضايي را عهده دار شد، انتخاب کرد. آخرين ماموريت اين فضاپيما که اولين زن فضانورد هندي را با خود به همراه داشت در صبح روز اول فوريه 2003 منجر به بزرگ ترين فاجعه ماموريت هاي فضايي شد. در اين روز، شاتل فضايي کلمبيا پس از يک ماموريت علمي 16 روزه در حال ورود به اتمسفر زمين بود. فرمانده اين ماموريت در ساعت 9 صبح و دقايقي پيش از فرود شاتل با مرکز فضايي کندي در فلوريدا تماس گرفت. همه چيز خوب به نظر مي رسيد، اما ناگهان اين شاتل در ارتفاع 63 کيلومتري و با سرعت حدود 6/5 کيلومتر بر ثانيه در آسمان تگزاس شعله ور شد و تمام سرنشينان آن جان باختند. شاتل کلمبيا در مجموع در 28 ماموريت فضايي شرکت کرد.

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید