محمد رحیمی
میلیون ها نفر از مردم قاره آسیا، امروز چهارشنبه 31 تیر ماه ، به تماشای طولانی ترین خورشیدگرفتگی قرن نشستند. این کسوف بخش های وسیعی از هند و چین را در تاریکی فرو برد.بسیاری از منجمان حرفه ای و آماتور برای دیدن کسوفی که شش دقیقه و 39 ثانیه به طول انجامید به کشورهای شرق آسیا رفتند.خورشیدگرفتگی ابتدا در ساعات اولیه روز چهارشنبه در شرق هند مشاهده شد.کسوف سپس با حرکت به سوی شرق بخش های دیگری از هند، برمه، بنگلادش، بوتان، چین، ژاپن و اقیانوس آرام را در تاریکی فرو برد.
کسوف ابتدا به طور کامل در هند مشاهده شد و آخرین جایی که از خشکی قابل دیدن بود، جزیره نیکومارورو در کیریباتی در بخش جنوبی اقیانوس آرام بود.البته یک کسوف ناکامل در بخش های بزرگی از آسیا از جمله ایران قابل مشاهده بود.در هند میلیون ها نفر برای مشاهده کسوف به فضای باز آمده بودند اما ابرهای ضخیمی در ساعات اولیه صبح آسمان را پوشاند و مانع از دیدن کسوف شد.گفته می شود دهکده تارگنا در هند بهترین مکانی بود که کسوف از آن به طور کامل قابل مشاهد بود اما با وجود ابرها، هزاران نفری که در آنجا جمع شده بودند نا امید شده و دهکده را ترک کردند.
تصاویری از این خورشید گرفتگی
تصاویر بالا برگرفته از سایت www.toossky.ir
خورشید گرفتگی ناقص - کرمان - ایران - احسان رستمی زاده
خورشید گرفته پشت ابرها - شانگهای - چین - علیرضا تیموری
لحظاتی پیش از خورشید گرفتگی کامل (کسوف ناقص) - شانگهای - چین - محمد سلطان الکتابی
پانورامایی از اوج خورشیدگرفتگی Team Baader
حلقه الماس
حلقه الماس لحظاتی قبل و پس از گرفت کامل دیده میشود، وقتی که آخرین بخش از قرص خورشید در پشت خورشید پنهان میشود یا اولین بخش خورشید از پشت آن خارج میشود.
دانه های بیلی Donald Gardner
دانه های بیلی وقتی تشکیل میشود که قرص ماه، خورشید را فراگرفته، اما پرتوهای خورشید از ناهمواریهای سطح ماه به بیرون می تابد.
شراره های خورشیدی
وقتی نور قرص خورشید ناپدید میشود، می توان دیگر قسمتهای خورشید را که نور کمتری دارند، مشاهده کرد. تاج و شراره های خورشیدی از زیباترین این منظره ها هستند.
گرفت ناقص در فیلتر اچ.آلفا John Nassr
با استفاده از این فیلتر میتوان قرص خورشید و جزئیات بیشتری از سطح آن را مشاهده کرد.
تصاویر بیشتر