تبلیغات
21 پله صعود برای ایران
ارسال در: 1388/06/03-00:00
طبق جدیدترین رتبه بندی صورت گرفته توسط موسسه Seti@home کشور ایران با کسب 12 میلیون امتیاز، 21 پله صعود نسبت به موقعیت قبلی خود داشته است.

علی پزشکی

در جدیدترین رتبه بندی صورت گرفته توسط موسسه Seti@home کشور ایران با کسب 12 میلیون امتیاز و 21 پله صعود در جایگاه هفتاد اُم این جدول جای گرفته است. همانند رتبه بندی های پیشین، کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس و کانادا به ترتیب رتبه های اول تا چهارم جدول را به خود اختصاص داده اند. نکته قابل توجه اینکه کشورهای عربی منطقه با توجه به وضع بسیار خوبی که کاربران در دسترسی به اینترنت پرسرعت دارند، به هیچ وجه عملکرد خوبی در این زمینه نداشته است. کشورهایی نظیر عربستان سعودی و بحرین به ترتیب در جایگاه 80 و 95 جدول دیده می شوند. برای مشاهده جدول اینجا را کلیک کنید.

 

این نوع رتبه بندی براساس تعداد کاربران کشورهای مختلف که نرم افزار ستی را بر رایانه های خود نصب کرده اند، صورت می گیرد. این نرم افزار نوعیScreen Saver است که در مواقع بیکاری رایانه شروع به فعالیت می کند و شما غربال کردن امواج دریافتی را می بینید. هربار که بسته اطلاعات دریافتی کاملاً غربال شد، به اینترنت وصل می شوید و طی مدت کوتاهی بسته بررسی شده را به طور خودکار می فرستید و بسته جدید را می گیرید. در ایران 465 نفر عضو این طرح هستند که در مقایسه با شمار افراد دارای رایانه بسیار ناچیز است.

 

تجزیه و تحلیل داده های دریافتی از تلسکوپ آرسیبو، حتی با اَبررایانه های موجود در ساختمان مرکزی ستی چنان وقت گیر است که از حدود 15 سال پیش، ستی به فکر تقسیم کار خود با دوستداران کشف هوشمندان فرازمینی افتاد. در طی سالهای گذشته هزاران نفر از کشورهای مختلف به عضویت در این طرح درآمده اند.

 

              

 

بشقاب 305 متری آرسیبو یکی از آرایه هایی است که حجم اصلی اطلاعات طرح ستی(Seti) یا همان جست و جوی هوشمندان فرازمینی را فراهم می کند. این بشقاب عظیم درون دره ای در جنگل های استوایی پرتریکو قرار دارد و کاملاً ثابت است؛ اما گیرنده آن جا به جا می شود تا بشقاب بتواند وسعت بیشتری از آسمان را زیر نظر بگیرد. در طرح ستی گیرنده بشقاب به آرامی حرکت می کند و آسمان را جاروب می کند تا شاید میان هزاران موج دریافتی، ردی از موج ناشناخته بیابد. هم اکنون چند تلسکوپ رادیویی بزرگ نیز در استرالیا به کمک طرح ستی آمده اند. حتی بخشی از وقت آرایه بسیار بزرگ(VLA) در نیومکزیکو به ستی اختصاص می یابد. این آرایه با آرایش Y شکل، شامل 27 بشقاب 25 متری است که روی ریل حرکت می کنند و  می توانند در دورترین فاصله از هم، توان تفکیک بشقابی به شعاع 21 کیلومتر را داشته باشند.

 

نرم افزار Seti

آیا مایل هستید که نام شما هم جزء هزاران نفر عضو این طرح قرار گیرد؟ برای این کار در ابتدا نرم افزار Seti را از اینجا دانلود نمایید. پس از فعال کردن، آن را به عنوان Screen Saver رایانه خود انتخاب کنید. پس از اتصال به اینترنت و ثبت نام در سایت، نرم افزار به طور خودکار بسته مورد نظر را دریافت کرده و شروع به غربال کردن آن می کند.

انتظار نداشته باشید که نرم افزار ستی اگر سیگنال ناشناخته ای را در بسته شما پیدا کرد، زنگ خطر بکشد یا تصویری از یک موجود فرازمینی را بر نمایشگر شما نشان دهد! اگر حوصله داشته باشید که در حین کار نرم افزار به نمایشگرتان نگاه کنید، موج عجیب را می توانید شناسایی کنید. فرکانس این موج باید حدود 1400 مگاهرتز باشد و باند بسیار باریکی را داشته باشد. اگر فرکانس آن، باند وسعی از فرکانس های مختلف باشد، موجی با منشأ طبیعی است. سیگنال باید ضعیف باشد و طی حدود 12 ثانیه به اوج برسد و دوباره ناپدید شود. دلیل این امر حرکت گیرنده بشقاب آرسیبو است که آسمان را جاروب می کند و وقتی درست در امتداد موج کانونی شده قرار بگیرد، حداکثر شدت موج را نشان می دهد. البته رایانه شما فقط بسته اطلاعاتی را غربال و امواج طبیعی را حذف می کند. سپس در مرکز ستی بسته های غربال شده مورد بررسی قرار می گیرند و تداخل و نویزهای زمینی تمیز داده می شوند و سرانجام نامزدهای نهایی شناسایی می شوند.

 

متأسفانه بیشتر سیگنال های مناسب، نویزهای زمینی از آب درآمده اند؛ زیرا زمین مملو از آلودگی رادیویی است که کار اخترشناسان رادیویی را در برخی از فرکانس ها دشوار می کند. هنوز طرح ستی هیچ سیگنال قطعی ای را نیافته است، در حالی که از تلسکوپ های بزرگی در سراسر جهان بهره می برد. این موضوع، مخالفان طرح ستی را در جامعه علمی بیشتر کرده است. آیا به راستی این کار تلاشی بیهوده است؟ آیا جست و جوی فرازمینی ها از این راه همچون گشتن به دنبال سوزنی در انبار کاه است؟ آینده همه چیز را مشخص خواهد کرد.

 

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید