تبلیغات
جدیدترین برنامه‏های فضایی ایران
ارسال در: 1388/07/30-00:00
دکتر فتح‌الله امی سه‌شنبه در نشست علمی فعالیت‌های فضایی ایران و پرتاب ماهواره امید، از برنامه‌های فضایی ایران گفت.

عضو سازمان فضایی ایران از دستیابی محققان به دانش فنی زیرساختهای پرتاب ماهواره خبر داد و درباره دلایل پرتاب ماهواره امید از پایگاه پرتاب نظامی گفت: معمولا پایگاههای فضایی صلح آمیز هستند ولی به دلیل نبود این زیرساختها برای پرتاب ماهواره از پایگاه پرتاب نظامی می شود.

دکتر فتح الله امی سه شنبه در نشست علمی فعالیتهای فضایی ایران و پرتاب ماهواره امید با اشاره به پیشینه فعالیتهای پژوهشی فضایی در ایران و جهان گفت: تحقیقات در زمینه فناوریهای فضایی در سال 1917 در کشور آلمان آغاز شد که این کشور در سال 1943 موفق به پرتاب اولین موشک به نام A4 شد. این موشک به عنوان ابزار نظامی و جنگی مورد استفاده قرار گرفت که به صورت بالستیک (هدایت از داخل) کار می کرد.

وی به فعالیتهای تحقیقاتی ایران در این زمینه اشاره کرد و افزود: در زمان جنگ تحمیلی (1365) وقتی موشکهای "اسکالپ" عراق به تهران اصابت کرد، شناختی نسبت به این نوع موشکها در کشور موجود نبود از این رو تیمی تشکیل شد تا در مورد این نوع موشکها تحقیقات و مطالعاتی انجام شود.

امی با بیان اینکه در آن زمان تنها سوریه این نوع موشکها را در اختیار داشت، اظهار داشت: برای بررسی این نوع موشکها اقدام به خریداری این نوع موشک از سوریه کردیم و از مهرماه سال 1365 مطالعات وسیعی در زمینه موشکها در کشور آغاز شد که این گام بلندی در زمینه آشنایی با تکنولوژیهای فضایی در کشور بود.

وی ادامه داد: با ادامه این مطالعات موفق شدیم پس از 5 سال در سال 1370 با تولید موشکهای اسکالپ اصلاح شده که در کشور با عنوان "شهاب" از آن یاد می شود اولین تستهای خود را انجام دهیم که نتایح بسیار موفقیت آمیزی نیز حاصل شد.

رویکرد ایران در زمینه فناوری پر هزینه فضایی

عضو سازمان فضایی ایران توسعه فناوریهای فضایی را عامل دستیابی به فناوریهای نانو، بیو، پلیمر و مواد دانست و اضافه کرد: برای موفقیت در فناوریهای فضایی لازم است در زمینه سبک سازی، کوچک سازی و مقاوم سازی تجهیزات فضایی اقدام شود که این امر به دستیابی به دانش فنی تولید انواع پلیمرها برای سبک سازی و استفاده فناوریهای پیشرفته برای مقاوم سازی تجهیزات فضایی منجر می شود.

امی همچنین کاربردهای گسترده فناوریهای فضایی در زندگی روزمره را از دیگر دلایل توسعه فناوریهای فضایی در کشور ذکر کرد و ادامه داد: امروزه ماهواره ها در حوزه های ارتباطی، کشاورزی، نقشه برداری، زیست محیطی، پیش بینی حوادث غیر مترقبه تا انجام ماموریتهای جاسوسی کاربرد دارند.

ماهواره امید راهی برای رسیدن به فضای ماورای جو

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به فعالیتهای محققان کشور در زمینه طراحی و ساخت ماهواره امید و ماهواره بر سفیر 2 خاطرنشان کرد: برای پرتاب ماهواره امید تجهیزاتی چون پایگاه پرتاب، ماهواره بر و ایستگاههای زمینی نیاز بود که در این زمینه ها مطالعات وسیعی صورت گرفت.

وی با اشاره به طراحی ماهواره بر اضافه کرد: در ابتدا ماهواره بر سفیر 1 را تولید کردیم. بنا به دلایل سیاسی این پروژه موفقیت آمیز توصیف شد ولی این پروژه پرتاب موفقیت آمیزی نداشت و پس از عملکرد نادرست موتورهای آن، دستور "خودکشی در داخل" صادر و در نتیجه این ماهواره بر منهدم شد.

امی به پایگاههای پرتاب اشاره کرد و یادآور شد: معمولا پایگاههای فضایی صلح آمیز هستند ولی به دلیل نبود این زیرساختها ما برای پرتاب ماهواره امید از پایگاه پرتاب نظامی استفاده کردیم.

وی مجموعه پرتاب، بخش سوختگیری، برج پرتاب، سکوی متحرک و تجهیزات و تکنولوژی حمل و نقل را از جمله اجزای پایگاه پرتاب نام برد و گفت: با طراحی و ساخت و پرتاب ماهواره امید به دانش فنی این تجهیزات دست یافتیم.

پرتاب اولین ماهواره ملی به فضا

عضو سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره امید در روز 14 بهمن سال 87 با موفقیت در مدار لئو قرار گرفت، گفت: پرتاب این ماهواره به فضا منجر به دستیابی ایران به دانش فنی در زمینه هایی چون تولید سامانه فضایی، بومی سازی فناوریهای فضایی، تله متری و دستگاههای فرستنده و گیرنده فضایی شد.

برنامه های آینده سازمان فضایی

امی پرتاب ماهواره "مصباح" را از برنامه های این سازمان نام برد و اظهار داشت: این ماهواره با همکاری ایتالیا طراحی و ساخته شده است و از سال 84 آماده پرتاب بود. این ماهواره قرار بود با ماهواره بر "کاسموس" پرتاب شود ولی به دلایلی پرتاب آن تاکنون به تعویق افتاده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس به جزئیات این ماهواره اشاره کرد و ادامه داد: ماهواره مصباح 5/63 کیلو وزن دارد و قرار بود در مدار هزار کیلومتر قرار گیرد. برای طراحی و ساخت این ماهواره 4/2 میلیارد تومان و 1/6 میلیون یورو هزینه صرف شد. ماموریت این ماهواره خواندن کنتور آب و برق و گاز است. این ماهواره میزان مصرف را قرائت می کند.

اعزام موجود زنده به فضا

امی همچنین اعزام موجود زنده به فضا را از دیگر برنامه های این سازمان نام برد و ادامه داد: طبق مصوب شورای عالی فضایی برای سال 1404 موجود زنده به فضا ارسال می شود.

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید