تبلیغات
LHC دوباره به کار افتاد
ارسال در: 1388/09/15-00:00
پس از مدت‌ها وقفه، بزرگترین شتاب‌دهنده‌ی دنیادر مرز سوییس و اتریش آغاز به کار کرد و رکوردی جدید برای بیشترین انرژی ثبت کرد.
نگار نامور یکتا

LHC یا برخورد دهنده‌ی بزرگ هادرونی، پرتو - ذرات را با  انرژی‌ای حدود 1 ترلیون الکترون ولت تحت فشار قرار داد و بدین ترتیب تبدیل به پرانرژی‌ترین شتاب‌دهنده‌ی ذرات جهان شد.

رکورد پیشین متعلق به شتاب‌دهنده‌ی ذرات تواترون (Tevatron) در شیکاگو بود.

مقامات رسمی می‌گویند که این نقطه‌ی عطف دیگری در رند آماده سازی این آزمایشگاه برای انجام آزمایش‌های اصلی خود در سال 2010 است.

LHC برای برخورد دادن ذرات زیراتمی در سرعت‌هایی نزدیک به سرعت نور طراحی شده است. محققان امیدوارند پس از برخورد نشانه‌هایی از فیزیکی نوین را مشاهده کنند و با کمک آن‌ رازهای بیشتری از کیهان را درک کنند.

درون تونلی دایره‌ای شکل به طول 27 کیلومتر ساخته شد و سازمان اروپایی تحقیقات هسته‌ای آن را اداره می‌کند. این سازمان به سرن (Cern)‌ معروف است که از حروف ابتدای کلمه‌های فرانسوی نام سازمان گرفته شده است.

مدیر کل سرن، رولف هیوئر  (Rolf Heuer) می‌گوید: "‌ما هنوز در حال بررسی شرایط آماده‌سازی LHC برای راه‌اندازی دوباره هستیم"

"این بسیار شگفت انگیز است. با این حال، برای رسیدن به هدف، قدم به قدم ادامه می‌دهیم و هنوز پیش از آن که فیزیک را در سال 2010 آغاز کنیم، کارهای بسیاری برای انجام دادن خواهیم داشت."

تاکنون  LHC بر روی انرژی‌های نسبتا پایین در حدود 450 میلیارد الکترون ولت فعالیت می کرده است. در روز یکشنبه‌ مهندسان، انرژی این "اتم آزمایشی" را تا حد 1.18 ترلیون الکترون ولت بر روی پرتو آزمایشی افزایش دادند. این آزمایش در ساعت 2 و چهارده دقیقه به وقت ایران( 2344 GMT) صورت گرفت.

رکورد پیشین، 0.98 ترلیون الکترون ولت متعلق به شتاب‌دهنده‌ی تواترون بود که در سال 2001 به دست آمد.

انتظار می‌رود که LHC بتواند در نهایت، با انرژی 7 ترلیون الکترون ولت فعالیتش را ادامه دهد.



نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید