تبلیغات
ماه پر از آب است
ارسال در: 1388/12/16-00:00
حالا دیگر کسی نمی پرسد که آیا در سطح ماه آب وجود دارد یا خیر، بلکه می پرسد چه مقدار آب میتوان در ماه یافت!
HTML clipboard

یونس بخشی

دانشمندان با استفاده از دستگاه کوچک نصب شده بر مداگرد اکشتافی هندی (چندرایان 1) میزان قابل ملاحظه یخ آب را در قطب شمال ماه کشف نمودند.
این رادار ترکیبی کوچک و کم وزن بیش از 40 حفره یا گودال کوچک را که پر از یخ آب می باشد در قطب شمال ماه کشف نموده است. اندازه حفره ها بین 2 تا 15 کیلومتر می باشد. هر چند کل میزان یخ به قطر و ضخامت آن در هر حفره یا گودال بستگی دارد، اما بر اساس تخمین در کل امکان دارد تا 600 میلیون متر مکعب یخ آب در ماه وجود داشته باشد.

 این تصاویر حفره یا گودال ها در قطب شمال ماه می باشد. رنگ سرخ نشانه حفره های تازه و رنگ سبز حفره های ناشی از نابسامانی و یا اتفاقات در سطح ماه.

به گفته پاول سپودیس پژوهشگر ارشد در انستیتو علوم سیاره ای و ماه در هیوستن " تصاویر بدست آمده از چندین ابزار و نتایج اطلاعات  ابزار نصب شده در چندین مأموریت ماه نشان میدهد که پروسه تولید، مهاجرت، رسوب و ابقای آب در ماه همیشه صورت میگیرد. کشفیات تازه نشان میدهد برخلاف تصور قبلی مردم ماه اکنون برای اقامت علمی، اکتشافی و عملیاتی به مراتب جالبتر و جذابتر است."
در جریان سال گذشته، رادار کوچک چاندرایان 1 تمام حفره های قطب ماه را که همیشه در سایه اند و هرگز از زمین دیده نمی شود، نقشه برداری نمود. رادار برای انجام این کار از روش قطبش نمودن امواج رادیویی منعکس شده استفاده نمود تا ذرات سطح ماه را مشخص نماید. نتایج نقشه برداری نشان داد که ذرات کشف شده نشانه های شبیه یخ را دارند.

   
حفره تازه، Main L، قطر- 14 کیلومتر، موقعیت 81.4 درجه شمالی، 22 درجه شرقی. عکس از ناسا

بعد از بررسی اطلاعات  تیم علمی نشان های قوی دال بر موجودیت یخ آب را بدست آورد که این یافته برای مأوریت های بعدی محل کشف و استخراج را مشخص می سازد.

نتایج این تحقیقات با یافته های دیگر ابزار های ناسا مطابقت دارد و باعث شناخت بشتر عملی از اشکال مختلف آب در سطح ماه برای دانشمندان میگردد. در گذشته مداگرد نقشه بردار کانی شناسی ماه مولکول های آب را در مناطق قطبی ماه کشف نمود و این در حالیست که ماهواره رصدگر حفره ماه متعلق به ناسا که در ماه نوامبر با سطح آن برخورد نموده بود بخار آب را در غبار برخاسته از این برخورد کشف نموده بود.
 

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید