تبلیغات
رکوردشکنی در سرن و آغاز عصری نوین در فیزیک
ارسال در: 1389/01/11-00:00
پس از سال‌ها انتظار، رویای فیزیک‌دانان به حقیقت پیوست و نخستین ذرات با انرژی 7 ترا الکترون‌ولت در شتاب‌دهنده ال.اچ.سی به یکدیگر برخورد کردند. با این انرژی می‌توان ریزترین ساختارهای عالم را آشکار کرد.

تصور کنید می‌خواهید دو سوزن را از دو طرف اقیانوس اطلس با سرعت به سوی یکدیگر شلیک کنید؛ طوری‌که دقیقا در وسط اقیانوس به یکدیگر برخورد کنند. مهندسان آزمایشگاه هسته‌ای اروپا، سرن، روز گذشته کاری به همین دشواری را تجربه کردند و با شتاب دادن دو باریکه از هسته‌های هیدروژن و رساندن انرژی آن‌ها به 3.5 هزار میلیارد الکترون‌ولت، آن‌ها را به هم کوباندند.

اولین برخورد بین دو ذره هیدروژن با انرژی کل 7 ترا الکترون ولت در ساعت 15:36 روز سه‌شنبه 10 فروردین / 11:06 سی‌ام مارس به وقت جهانی، اتفاق افتاد. دانشمندان آزمایش سی.ام.اس که این برخورد را ثبت کردند.

کارشناسان برخورددهنده بزرگ هادرون، ال.اچ.سی از صبح دیروز تلاش خود را برای شکستن رکورد پرانرژی‌ترین برخورد ذرات در زمین آغاز کردند. رکورد پیشین این برخورد، 2.36 ترا الکترون‌ولت بود که قبل از زمستان گذشته در ال.اچ.سی بدست آمد. الکترون‌ولت، واحد انرژی و معادل ده به توان منفی 19 ژول است و ترا معادل هزار میلیارد است.

دست‌یابی به انرژی 7 ترا الکترون‌ولت، نقطه‌ای مهم در دنیای فیزیک به شمار می‌رود؛ چراکه طی 18 تا 24 ماه آینده، هزاران میلیارد برخورد در این انرژی اتفاق خواهد افتاد و اطلاعات بدست آمده از آنها، برای تعیین دقیق کمیت‌های فیزیکی و آزمایش پیش‌بینی‌های فیزیک‌دانان استفاده خواهد شد.

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید