تبلیغات
گزارش های رویت هلال شوال 1431
ارسال در: 1389/06/21-00:00
گزارش های رویت هلال شوال 1431 در ایران

 

گزارش رویت هلال ماه شوال 1431 در ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ( رویت هلال ماه در آسمان شمال کشور )

طبق پیش بینی های انجام شده در خصوص رویت پذیری هلال شوال 1431 این هلال از همان اوایل روز با ابزارهای رصدی قوی نظیر تلسکوپ و دوربین دوچشمی در جای جای ایران رویت شد. اینها پیش بینی هایی هستند که متخصصان رویت هلال ماه در شماره پیشین ماهنامه اسمان شب برای رویت این هلال انجام داده بودند و به درستی که اکثر آنها به حقیقت پیوست. ناگفته نماند که امسال وضعیت جوی نسبتا مناسب نیز به کمک رصدگران هلال ماه آمد.

با توجه به سازماندهی نزدیک به 150 گروه توسط ستاد استهال دفتر مقام معظم رهبری و رویت هلال توسط بسیاری از این گروهها رویت هلال شوال امسال را می توان یکی از موفق ترین برنامه های رصد گران رویت هلال نامید. رصد هلال ماه در اکثر گروه های مجهز به تلسکوپ تا میانه آن روز – رویت ماه پس از غروب خورشید – رویت با چشم غیر مسلح در ارتفعات شیرکوه یزد و رویت در پرواز در ارتفاع 36000 پایی مناطق شمالی دستاورد امسال جامعه علاقمندان به رصد هلال ماه بوده است.

از اوایل صبح همراه با آقای علیرضا بوژمهرانی و آقای فخار در دفتر ستاد استهلال حاضر شدیم.  قرار بود ما پس از حضور در دفتر مقام معظم رهبری و همراهی ستاد استهلال در ساعت 17 برای پرواز به فرودگاه مهراباد عزیمت و با یک پرواز اختصاصی به آسمان شمال کشور عزیمت کرده و آسمان را از بالای ابرها به دنبال ماه کاوش کنیم.

پیش بینی میشد که از همان اوایل روز گزارش های رویت را دریافت کنیم. نخستین گزارش مربوط به رصد خانه دانشگاه کاشان بود. آقای صفایی یکی از اولین کسانی است که همیشه گزارش های رویت هلال را برای ستاد میفرستد. ایشان توانسته بود در ساعت 10:20 دقیقه صبح هلال ماه را در آسمان رصد کند. پس از این گزارش امیدواری ما برای دریافت گزارش های بیشتر با توجه به زمان باقی مانده تا غروب خورشید بیشتر شد. دقایقی و ساعاتی گذشت تا چند گزارش دیگر نیز به دست ما رسید. از تعدد گزارشها مشخص شد که تا زمان غروب خورشید گزارشها کماکان از رویت شدن ماه حکایت دارد.

از دامغان – سی سخت – مارشنان اصفهان – تهران – و چند شهر دیگر گزارش ها همه رویت ماه با ابزار را تایید میکردند. در ستاد همه خیالمان از این که ماه رویت شده راحت بود ولی همه منتظر بودیم تا شاید دقایقی پس از غروب نیز رویت هلال گزارش شود .

رویت بر فراز ابرها

ساعت 17 یا کمی آن طرف بود که آقای مهرانی پیشنهاد عزیمت به فرودگاه را دادند. همراه با آقای مهدی قزلی از موسسه همشهری و آقای نیری که بعدا به ما ملحق شدند سوار هواپیمایی شدیم که صبح همان روز آن را برای رویت هلال بررسی کرده بودیم. یک جت فوکر جمع و جور که اصلاحا به آن VIP میگفتند! هواپیمایی با ظرفیت 9 مسافر که برای پروازهای اختصاصی مناسب است. هواپیمای ما از مهرآباد ساعت 18:25 دقیقه حرکت و ساعت 18:32 دقیقه از زمین کنده شد و به سمت آسمان به پرواز در آمد. طبق بررسی های انجام شده توسط اقای مهرانی بنا بود ما از تهران به سمت ساری حرکت کرده و از ساعت 19:30 دقیقه از آسمان شمال به سمت غرب از مسیر قزوین حرکت و در مدت حدود 20 دقیقه زمانی که داشتیم ماه را رویت میکردیم. با سرعت بالای هواپیما کمی زودتر از زمان به آسمان ساری رسیدیم و به همین دلیل هواپیما  در آسمان در مسیری دایره ای پرواز کرد تا به زمان مورد نظر برسیم. در این مدت آن بالا میشد دشتی از ابرهای زیر پایمان و خورشید در حال غروب را دید. مناظری زیبا و شگفت انگیز از طبیعت آسمان بسیار مسحور کننده بود.

19:29 دقیقه رصد ما شروع شد و خورشید نیز به صورت ظاهری همان ساعت غروب کرد هر چند تا دقایقی خورشید را میشد در افق منفی دید. فخار مهرانی و پشت سر آنها من سعی میکردیم از یک پنجره کوچک جلوی هواپیما افق را کاوش کنیم تا شاید ماه کم فروغ را بالای افق ببینیم. هر چه زمان میگذشت بر هیجان و استرس ما افزوده میشد. اما خبری از ماه نبود. دقایقی بیشتر به غروب ماه نمانده بود. این 19:46 دقیقه بود که طبق پیش بینی ها ماه باید دقیقا مماس به افق شده باشد.

فریاد آقای مهرانی من را که مشغول ثبت ساعت و ارتفاع بودم سر جایم میخکوب کرد. الله اکبر الله اکبر گفتن آقای مهرانی خوب در خاطرم ماند. آقای قزلی همان لحظه میگفت از این صحنه ها فیلم بگیر و خوب گفت. با تلفن همراهم چند دقیقه ای فیلم گرفتم و همزمان تلاش میکردم ماه را از منفذ باریکی که مهرانی و فخار و خلبان برایم باقی گذاشته بودند با یک چشم دوربین ببینم و همزان نیز از آن صحنه ها عکس بگیرم. تا 19:53 یا کمی بیشتر اقای مهرانی گزارش رویت میداد و هنوز نه من و نه فخار نتوانسته بودیم ماه را ببینیم. اقای مهران برای این که نفر دیگری نیز بتواند ماه را ببیند دوربینش را به من داد و من هم چند ثانیه ای تلاش کردم ماه را ببینم که در آن فرصت کم و فوکوس نبودن چشمم با دوربین آقای مهرانی فرصت رویت را از من گرفت و باز سعی کردم به جای رصد عکسی از هلال بگیرم. 19:56 دقیقه فخار گفت به نظرش رسیده ماه را که نا نیمه زیر ابرها رفته بود ببیند. من هم آخرین تلاشهایم را برای رویت ماه به کار بستم و در این کار موفق نبودم. چند عکسی گرفتم و با توجه به غروب ماه همه دست از رصد کشیدیم و با خیال راحت پس از ساعتی جنب و جوش و هیجان ناشی از رویت هلال سر جایمان نشستیم و به تحلیل وقایع اتفاق افتاده پرداختیم. دقایقی بعد خبر این رویت به ستاد اطلاع داده شد و اوایل شب بود که به مهرا باد رسیدیم.

از اصفهان خیر رسیده بود گروه مستقر در اسفرجان توانسته علاوه بر رویت هلال در روز پس از غروب نیز ماه را رصد کند.از یزد نیز خبرهای خوبی به گوشمان رسید. آقای رستمی هلال ماه را از مرتفع ترین نقطه این استان یعنی شیرکوه با ابزار رویت کرده و با توجه به نظرش در باره رویت پذیری ماه حتی با چشم غیر مسلح پس از غروب خورشید نیز در آن ارتفاع مانده و توانسته ماه را با چشم غیر مسلح رصد کند.یکی دو نقطه دیگر نیز چنین گزارش هایی را اعلام کرده بودند.

تا پاسی از شب منتظر بودیم و بلاخره گزارش ها به تایید رسید و جمعه عید فطر شد.

محمد رحیمی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عکسها از محمد رحیمی

 

گزارش های استهلال شوال 1431 توسط تیمهای مستقر در استان مرکزی

گزارش تیم رصدی شماره 1 اراک
اعضاء گروه:

رضا امینی نژاد، رصدگر با تلسکوپ
احسان خوشبخت، مسئول رایانه و پردازش تصاویر
محمد حسین رضواندوست، رصدگر با دوربین دوچشمی
سعید عباسی، رصدگر
پیمان غلامی، محاسب
ایمان بخشی، رصدگر با دوربین دوچشمی
ناصر قاسمی، عکاس و ثبت کنندۀ وقایع
پیمان محمدی، فیلمبردار





              

رصدگاه: پیست اسکی شهرستان آستانه به مختصات 33°:48N   49°:18E  و ارتفاع 2687 متر
وضعیت جوی: آسمان صاف بدون ابر و دارای غبار رقیق در افق تا ارتفاع حدود 7 درجه
تجهیزات:
تلسکوپ 8” Meade LX200R، دوربین دوچشمی 120*50-30 Semi Apo، دوربین دوچشمی 90*20، دو دستگاه لپ تاب، GPS، دوربین های عکاسی Canon 40D & 30D و ...
طبق هماهنگی های صورت گرفته در جلسۀ ستاد استهلال استان مرکزی مورخ16/6/89 مقرر گردید تیم شمارۀ 1 اراک به منطقۀ آستانه اعزام گردد. تیم رصدی در ساعت 14:30 در منطقۀ مستقر گردید. در همان ابتدا تلسکوپ را اَلاین نموده و با خورشید و سیاره زهره تلسکوپ را به دقت تنظیم گردید و کار جستجوی هلال آغاز گردید. سپس دوربین به تلسکوپ متصل نموده و به روش پرایم فکوس شروع به عکسبرداری از هلال کرده و مرتباً تصاویر پردازش می شد که در ساعت 16:7 تصویر هلال آشکار گردید که در حدود 15 فریم از تصاویر هلال مشخص بود. سپس با بازنمودن دوربین و فکوس کردن تلسکوپ با سیاره زهره و قفل نمودن آینه اولیه دوباره به جستجوی هلال پرداختیم که علی رغم پیش بینی های صورت گرفته نتیجه ای در برنداشت زیرا هلال رمضان 1428 توسط همین تلسکوپ و در همین رصدگاه حدود 17 دقیقه قبل از غروب خورشید رؤیت گردیده بود که فاز هلال آن سال در زمان رؤیت حدود 1.18 درصد و اختلاف ارتفاع ماه و خورشید در هر دو مورد یکسان بود در حالیکه فاز هلال شوال 1431 تقریباً دو برابر هلال رمضان 1428 بود که این عدم رؤیت جای بررسی دارد که در آینده ای نزدیک به آن خواهم پرداخت. در پایان از امام جمعه محترم شازند جناب حجت الاسلام و المسلمین سلطانی و نیز ریاست محترم ستاد استهلال استان مرکزی جناب حاج آقا صالحی که نهایت همکاری را با تیم رصدی مبذول داشتند تشکر و قدردانی می گردد.




























                                                               با احترام 
                                                           رضا امینی نژاد
                                  نمایندۀ دانشگاه اراک در ستاد استهلال استان مرکزی



گزارش رصد تیم شمارۀ 2 

رصدگران: ایمان ماهان، علیرضا صمصامی، مصطفی شمسی 
تجهیزات: یک دستگاه تلسکوپ 14 اینچ اشمیت - کاسگرین مید، یک دستگاه دوربین دوچشمی 70*15Semi Apo ، یک دستگاه دوربین عکاسی Canon EOS 30D 
محل رصد: دانشگاه آزاد اسلامی اراک واحد قنات-ساختمان شهید مطهری 
وضعیت هوا: صاف همراه با غبار رقیق 
مشروح گزارش: 

طبق جلسات برگزار شده در ستاد استهلال استان مرکزی، مقرر گردید تیم شماره 2 رؤیت هلال انجمن ستاره شناسی اراک جهت رؤیت هلال شوال در دانشگاه آزاد اسلامی اراک مستقر گردد . صبح روز رصد هوا کاملا صاف بوده و هیچگونه غباری در محل رصد وجود نداشت . با این حال تلاش اعزای تیم برای انجام هلال در روز بدون نتیجه ماند. با عبور از ظهر شرعی تلاش گروه برای رویت هلال چند برابر شد ولی بدلیل افزایش میزان غبار که از قسمت شمال غربی منطقه را آهسته تحت پوشش قرار می داد، رویت هلال ممکن نشد. لذا در ساعت 17:00 برای اطمینان از وجود هلال در میدان دید تلسکوپ عکسهایی از پشت تلسکوپ تهیه شد و پس از پردازش تصاویر اولین تصویر که در خود نشان از وجود هلال ماه داشت در ساعت 17:15 بدست آمد. به منظور تنظیم دقیق تلسکوپ و رفع خطاهای احتمالی تعداد زیادی عکس ( حدود 50 عکس) تهیه شد که تماماً در خود نشان از وجود هلال داشتند. 

پس از اطلاع به مسئول ستاد استهلال استان مرکزی و حجت السلام والمسلمین موحدنژاد و پیشنهاد ایشان، اقدام به تعویض دوربین با چشمی جهت رویت با چشم کردیم ولی متاسفانه هیچ نشانی از هلال در تلسکوپ وجود نداشت در نهایت با افزایش میزان غبار هوا تلاشهای صورت گرفته برای رؤیت هلال بی نتیجه ماند و حتی دیگر هلال در عکس نیز مشاهده نشد و هلال رؤیت نگردید. در پایان از زحمات ریاست محترم ستاد استهلال استان مرکزی و همچنین ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک که نهایت همکاری را با تیم رصدی مبذول داشتند تشکر و قدردانی می گردد. 

     



                                                                            با احترام
                                                                     مصطفی شمسی


گزارش تیم رصدی شماره 3 اراک

اعضا گروه:
محمود زارعی: سرگروه و رصدگر
محمد مهدی عسگری: عکاس، رصدگر
سعید نیکپور: محاسب
تجهیزات: دوربین دوچشمی 100*40-25 Semi Apo.، دوربین دوچشمی100*25، دوربین عکاسی Canon 450D-40D
نتیجه رصد: هلال رویت نشد.
با توجه به هماهنگی های صورت گرفته در جلسۀ ستاد استهلال استان مقرر گردید تیم رصدی شماره 3 از اراک به منطقۀ رصدخانه ملی ایران، سایت گرگ اعزام شود. در حدود ساعت 16:30 وسایل وتجهیزات نصب گردید و شکار هلال آغاز گردید. پارامتر ها لحظه به لحظه استخراج می شد ودر اختیار رصد گران قرار می گرفت و تلاش برای یافتن هلال در باد و هوای سرد منطقه تا غروب ماه کماکان ادامه داشت اما نتیجه ای حاصل نگردید. لازم به ذکر است آسمان کاملا صاف بدون غبار در افق و تنها لایه ای از غبار و ابر در افق منفی موجود بود.
بعد از غروب خورشید و جمع کردن وسایل راهی نراق وسپس اراک شدیم.
در خاتمه از حاج آقا حیدری (امام جمعه نراق) و رانندگان محترم که ما را در این سفر همراهی نمودند تشکر و قدردانی می گردد.

                                                                      با احترام
                                                                  محمود زارعی

گزارش رصد هلال شامگاهي شوال 1431- تهران – برج هواپيمايي ماهان

گزارش رصدهلال شامگاهي شوال 1431 هجري قمري درغروب روز پنج شنبه 18 شهريور 1389 هجري شمسي مطابق با 9 سپتامبر 2010 ميلادي به شرح زير مي باشد.

مبناي محاسبات رصدي برگرفته از سايت http://www.ugcs.ir مكان رصد: تهران برج هواپيمايي ماهان - مختصات مكان رصد : 35:42 = N 51:19= E - ارتفاع برج : 50 متر – ارتفاع از سطح دريا 1246 متر – ارتفاع محل رصد 1296 متر - وضعيت افق غربي : 4 درجه غبار محلي و 10 درجه ابر رقيق - تجهيزات رصدي : دوربين 90*20 دو دستگاه – دوربين 80*20 يك دستگاه - تلسكوپ آمژون ژاپني 102 ميليمتر يك دستگاه- دوربين عكاسي ديجيتال 2 دستگاه – دور بين عكاسي مكانيكي 2 دستگاه - GPS يك دستگاه - شرح رصد : گروه رصدي در ساعت 6 عصر با هماهنگي هاي قبلي در برج هواپيايي ماهان استقرار يافت. جهت هماهنگي در رصد ساعتهاي راصدان با راديو ساعت تنظيم شد.

نيم ساعت قبل از غروب خورشيد گروه رصدي در طبقه چهاردهم برج حضور يافته و تجهيزات رصدي را با آرايش بهترين موضع براي هر راصد انتخاب كردند.

در ساعت 19/19 دقيقه مكان غروب خورشيد در زمان غروب خورشيد به صورت تجربي علامتگذاري شده وبا ددستگاه زاويه ياب، سمت و ارتفاع ماه در زمان غروب خورشيد مشخص شد وسپس كار رصد هلال ماه آغاز شد و تا زمان غروب هلال ادامه يافت . - نتيجه رصد : هلال ماه رويت نشد.

 راصدان : فاطمه احمدي نبي – محبوبه صادقي – مرضيه تعميم داري – ساجده غفراني- فرزانه صادقي – حسين صادقي- بهرام طاهرنيا- مهدي شاه محمدي- غلامحسين رستگار نسب - گزارشگر : غلامحسين رستگارنسب با توجه به رصد هلال در ساير مناطق كشور، عيد سعيد فطر بر همگي شما دانش آموزان، دانشجويان، علاقه مندان به دانش نجوم و ستاره شناسي و هم وطنان گرامي مبارك باد. غلامحسين رستگارنسب

گزارش رويت هلال گروه مهتاب وابسته به مركزنجوم اديب

 با عرض سلام وتبريك عيد سعيدفطر

گروه مهتاب در ساعت 11صبح پنج شنبه 18 شهريور 1389 درسايت رصدي مارشنان واقع در شرق اصفهان مستقرشد .

پس از استقرار تلسكوپ مشكلي درسيستم برق تلسكوپ ايجاد شد كه مانع از جستجوي هلال با موتور ردياب تلسكوپ گرديد به همين منظور عليرغم مشكلاتي چون عدم وجود پيچ هاي ميكرومتر در تلسكوپ مورد استفاده كه ازنوع تلسكوپ 8 اينچ ميد بود با تلاش فراوان اعضاي گروه در ساعت 2 بعدازظهر ابتدا آقاي سيدحسين ميرعزآبادي موفق به رويت هلال گشتند وسپس بقيه اعضاي گروه كه عبارت بودنداز:آقايان سعيد جانقربان ، حسين مزروعي ، علي منصوري ، حامدلاله زار و ليلا ميرشمشيرگران موفق به رويت هلال شديم.

در ادامه تلاش براي رويت هلال با ابزار ضعيف تر دو نفر از اعضاء (آقايان لاله زار و ميرعزآبادي) توانستند هلال را در ساعت 2:55 با دوربين دوچشمي 90*20 رويت كنند.

 

به نام خداگزارش رویت هلال رمضان حوالی روستای بتلیجه

مختصات منطقه رصد(با استفاده از GPS ) : N 15 � 33 E 8 � 50 ارتفاع: 2642 متر

زمان: 19 شهریور 1389 شمسی مطابق با 9 آگوست 2010 میلادی و 29 رمضان 1431 قمری

 

غروب ظاهری خورشید: 19:20

رصدگران: نیما مسیبی ، حسام مرادی ، یکتا محمدی ، هاجر احمدزاده

تجهیزات: یک عدد دوربین دو چشمی 90�20 صا ایران ، یک عدد دوربین دوچشمی 120�20 ، دوربین عکس برداری Panasonic DMC-LZ1 ، قطب نما ، GPS

وضعیت افق: غبار بسیار غلیظ به ارتفاع 4 درجه و غبار رقیق درآسمان همراه با ابرهای پراکنده، وزش شدید باد.

نتیجه رصد: هلال رویت شد

مشروح گزارش:

حدود ساعت 9:30 از مرکز آموزش نجوم ادیب به سمت رصدگاه حرکت کرده و ساعت 13:00 در رصدگاه مستقر شدیم و از همان لحظه پس استقرار وسایل کار رویت را آغاز کردیم. استخراج مختصات ماه و خورشید به کمک نرم افزار Mooncalc صورت گرفت.در رویت هلال از هر دو روش جاروب آسمان و هم ارتفاع سازی استفاده شد. به طور متوسط از یک دوربین برای روش هم ارتفاع سازی و از دوربین دیگر برای روش جاروبی استفاده شد ، به این صورت که در ساعت مشخصی دوربین بر روی سیاره زهره گرفت و ارتفاع و سمت آن به کمک نرم افزار محاسبه شد و با تبدیل واحد درجه به میلیم (درجه�17.7= میلیم) دوربین نظامی راکالیبره کردیم.

در ساعت 14:29 حسام مرادی به کمک دوربین 20�120 موفق به رویت هلال شد. با ادامه رویت در ساعت 17:35 و سپس مجددا در ساعت 18:45 با دوربین 20�90 ایشان موفق به رویت هلال شدند. متاسفانه به دلیل وزش شدید باد و لرزش شدید دوربین امکان ثابت نگاه داشتن دوربین وجود نداشت و تلاش دیگر اعضا برای رویت ناکام ماند.

 

موفق باشید

نیما مسیبی

 

گزارش رویت هلال شوال در خانه نجوم نجف آباد

هلال در روز:

زمان : پنج شنبه 18 شهريور ماه 1389 برابر با 9 سپتامبر 2010 ميلادي

مكان: نجف آباد اصفهان

ابزار: تلسكوپ vixen 8inch به همراه دوربين دو چشمي 80*15

رصدگران: آقايان عظيم عابديني، سيد حسين آيتي و حسن قضاوي

نتيجه رصد: هلال رويت نشد

از ساعت 9 صبح لغايت 5:45 دقيقه ي بعداز ظهر مشغول به رصد اين هلال بوديم، چند بار دقت ابزار چك شد نتيجه ي بدست آمده دقت بالاي ابزار را خبر مي داد، اين كار به كمك سياره ي زهره و خورشيد انجام گرفت، اما هلال رويت نمي شد. از فيلتر هاي رنگي هم كمك گرفته شد اما نتيجه ي در بر نداشت.

 

هلال شامگاهي شوال 1431

مكان: قلعه موسي خان

ابزار: دوربين هاي دو چشمي 80*15 ،80*20 ، 70*15

رصدگران: آقايان عظيم عابديني، سيد حسين آيتي و حسن قضاوي خانم ها:‌زهرا گلي و مرضيه نيري

نتيجه رصد: هلال رويت نشد

زمان غروب خورشيد محاسباتي: 19:15

بعد از ناكامي در شكار اين هلال در روز گروه رويت هلال خانه نجوم به قلعه موسي خان از توابع بخش تيران و كرون عزيمت و سعي در شكار هلال بعد از غروب خورشيد نمودند.

با وجود آسماني عاري از ابر اما وجود غبار تابستاني تلاش دوستان گروه را بي نتيجه گذاشت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گزارش رويت هلال شوال المكرم 1431 هجري قمري خانه نجوم و ژئوفيزيك شهرضا و انجمن نجوم و جغرافياي بانوان استان اصفهان و انجمن كوهنوردان ايران (شعبه شهرضا)

گزارش دهنده : حسين جانقرباني

با سلام و تبريك عيد سعيد فطر

باستحضار مي رساند اعضاي خانه نجوم و ژئوفيزيك جمعيت هلال احمر شهرضا با همراهي اعضاي انجمن نجوم و جغرافياي بانوان استان اصفهان و انجمن كوهنوردان ايران (شعبه شهرضا) براي رويت هلال بحراني شوال المكرم در روز و شامگاه پنجشنبه 18/6/89 از شامگاه چهارشنبه 17/6/89 براي رويت هلال در روز بر روي بام پژوهشسراي دانش آموزي استاد طاهر شهرضا وابسته به اداره آموزش و پرورش شهرستان شهرضا (عرض جغرافيايي N  0  32 و طول جغرافيايي E 52  51 و ارتفاع از سطح دريا m1825 و اختلاف ساعت با گرينويچ 5/3+) و همچنين براي رويت هلال ماه در شامگاه پنجشنبه 18/6/89 عازم 40 كيلومتري جاده شهرضا به سميرم (گردنه خروس گلو) (عرض جغرافيايي N  38  31 و طول جغرافيايي E 42  51 و ارتفاع از سطح دريا m2581 و اختلاف ساعت با گرينويچ 5/3+) شدند كه به شرح ذيل مي باشد :

براي رويت هلال بحراني شوال با استفاده از يك دستگاه تلسكوپ 8 اينچ حرفه اي بازتابي نيوتني ميد (Meade) مدل LXD75 و با استفاده از چشمي mm26 كه توسط استاد بزرگوار جناب آقاي سهراب عليدوستي و آقايان علي جانقرباني ، رضا جانقرباني ، محمدجواد نيك اقبال ، شهرام رحمتي ، مجيد حيدري ، حسين جانقرباني از شامگاه چهارشنبه 17/6/89 با دقت فراوان تنظيم گرديده بود و در طول شب و بعد از طلوع آفتاب از صحت تنظيمات تلسكوپ مرتباً اطمينان حاصل مي شد،که در زمانهاي مشروحه ذيل هلال ماه شوال در روز رويت گرديد:

اولين رويت توسط آقاي سهراب عليدوستي ساعت 12:43

دومين رويت توسط آقاي علي جانقرباني ساعت 12:45

ضمنا آقایان دکتر مصطفی عشقی ،محمد جلی ، جواد امیری در بعضی از ساعات روز مارا همراهی نمودند.

·                     شايان ذكر است كه وضعيت جوي در زمان هاي رويت بسيار عالي بوده است و برنامه رويت هلال ماه در روز در ساعت 14:30 پنجشنبه 18/6/89 به پايان رسيد و در ساعت 15:30 اعضاء با همراهي تعداد نفراتي بالغ بر حدود 170 نفر كه تعدادي از اين شركت كنندگان ، اعضاي محترم از انجمن نجوم دانشگاه پيام نور اصفهان و همچنين اعضاي محترم انجمن نجوم خميني شهر و آقايان محمد مهدي كاظمي و ايمان بازيگران از اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان و جناب آقاي سيدضياء موسوي و ولي اله توكلي از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان شهرضا و جناب سرهنگ اسماعيل سيفي و همراهان محترم از گروه دهم پدافند هوايي بقيه اله سپاه پاسداران شهرضا بودند عازم 40 كيلومتري جاده شهرضا به سميرم (گردنه خروس گلو) شدند كه در ساعت 17:30 پس از استقرار تجهيزات كه شامل يك دستگاه تلسكوپ 8 اينچ حرفه اي بازتابي نيوتني ميد(Meade) مدل LXD75 و با استفاده از چشمي mm26 و يك دستگاه تلسكوپ 5/4 اينچ بازتابي نيوتني و يك دستگاه دوربين دوچشمي 120*20 كه گروه دهم پدافند هوايي بقيه اله سپاه پاسداران شهرضا در اختيار اين گروه قرار دادند و دو دستگاه دوربين دو چشمي 90*20 و دو دستگاه دوربين دو چشمي 70*15 و يك دستگاه قطب نما بود آماده رويت هلال ماه شدند .

وضعيت جوي خوب بود و به مرور زمان بر ذرات معلق در جو و غبارها در افق غربي آرام آرام افزوده مي شد .

هلال ماه شوال در بعد از ظهر و شامگاه به شرح ذيل رويت گرديد :

اولين رويت با تلسكوپ 8 اينچ توسط آقاي سهراب عليدوستي ساعت 18:00

دومين رويت توسط آقاي رضا جانقرباني با تلسكوپ 8 اينچ ساعت 18:53

سومين رويت توسط آقاي شهرام رحمتي با تلسكوپ 8 اينچ ساعت 18:55

چهارمين رويت توسط خانمها پريسا نادري و بتول احمدي با دوربين دو چشمي 90*20 ساعت 19:18

پنجمين رويت توسط آقايان رضا انسان دوست با دوربين دوچشمي 90*20 و جمال حجازي با تلسكوپ 5/4 اينچ در ساعت 19:20

ششمين رويت توسط خانمها پريسا نادري و بتول رحمتي در حال پنهان شدن هلال ماه در پشت غبارها با دوربين دوچشمي 90*20 در ساعت 19:32

·                     شايان ذكر است كه موانع در افق نيم درجه (5/0 درجه) بود و در ساعت 19:15 خورشيد پشت موانع افق غروب كرد اين در صورتي بود كه محاسبات نرم افزاري غروب حقيقي خورشيد را ساعت 19:17 دقيقه نشان مي داد.

در پايان از همكاري هاي صميمانه ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري ، ستاد استهلال استان اصفهان ، اساتيد گرانقدر جناب آقاي مهندس سيدمحسن قاضي ميرسعيد ، جناب آقاي مهندس محمدرضا صياد ، جناب آقاي مهندس مهدي رحيمي ، جناب آقاي سهراب عليدوستي ، فرمانداري شهرستان شهرضا ، شوراي اسلامي شهر شهرضا ، جمعيت هلال احمر شهرضا ، گروه دهم پدافند هوايي بقيه اله سپاه پاسداران شهرضا ،پژوهشسرای دانش آموزی استاد طاهر شهرضا، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان شهرضا ، خير محترم جناب آقاي دهقانزاد كه تلسكوپ 8 اينچ حرفه اي بازتابي نيوتني ميد(Meade) مدل LXD75 را در اختيار ما قرار دادند كمال سپاس و تشكر را دارد .

اسامي شركت كنندگان (خانمها و آقايان) :

1ـ زيبا حفار 2ـ معصومه حفار 3ـ مريم پارسا نيا 4ـ زهرا پارسانيا 5ـ مينا فرماني 6ـ مژگان فرماني 7ـ مائده ايمان پور 8ـ فرناز كافي 9ـ بتول احمدي 10ـ مرضيه صدري 11ـ زهره مطهر 12ـ فرزانه سيفي 13ـ مينا باغستاني 14ـ مرضيه باغستاني 15ـ فائزه ستاينده 16ـ ريحانه دادوند 17ـ ارغوان محمودي 18ـ رويا قرمزي 19ـ زينت قرمزي 20ـ حكيمه قرمزي 21ـ پريا نادري 22ـ مائده شيخيان 23ـ مريم عابدي 24ـ فاطمه باقي 25ـ مريم قرائتي 26ـ مائده عموهادي 27ـ ام البنين يونسي 28ـ سمانه حيدرپور 29ـ فاطمه دهقان 30ـ معصومه كوهرنگ 31ـ زهرا فلاحي 32ـ ندا سلطان پور 33ـ الهام واهب 34ـ سيده صدري 35ـ زهره صمدي 36ـ هاجر مهياري 37ـ منيره جاهدفر 38ـ ليلا مهدوي 39ـ الهه اماني 40ـ مرضيه جعفريان 41ـ معصومه يزدانيان 42ـ مريم جليلي 43ـ فاطمه پدرام 44ـ آرزو نصر 45ـ بهار نصر 46ـ مريم سلطانيان 47ـ ليلا دباغي 48ـ پريسا احمدي 49ـ عطيه حاج حيدري 50ـ راضيه اكبري 51ـ زهرا شرباف 52ـ فاطمه باقري 53ـ عاصفه خاكدان 54ـ فاطمه محمدي 55ـ فاطمه عباسي 56ـ ريحانه دهقاني 57ـ مهسا رحيمي 58ـ افسانه خواجه 59ـ زهره محمدي 60ـ سمانه اسدي 61ـ آمنه رحيمي 62ـ سميرا خواجه 63ـ عزت مويد 64ـ مهرنوش علمي 65ـ لعبت سيدنا 66ـ سپيده قاضي عسگر 67ـ مهسا خواجه 68ـ معصومه خواجه 69ـ فريده خواجه 70ـ آرزو طبيبيان 71- رزیتا اسماعیل پور72ـ حسين جانقرباني 73ـ علي جانقرباني 74ـ رضا جانقرباني 75ـ محمدجواد نيك اقبال 76ـ سهراب عليدوستي 77ـ سيد ابوالفضل كهنگي 78ـ بنيامين اميري 79ـ مجيد حيدري 80ـ شهرام رحمتي 81ـ مسعود غلامپور 82ـ محمدجواد ستاينده 83ـ علي افلاكي 84ـ محمدصادق نيك اقبال 85ـ آقاي شاهنظري 86ـ رضا انساندوست 87ـ آقاي رستگاري 88ـ آقاي قاسمي 89ـ سيد ضياء موسوي 90ـ ولي اله توكلي 91ـ جمال حجازي 92ـ سيد اكبر ميرپوريان 93ـ سعيد شيروان 94ـ مسعود باغستاني 95ـ ايمان بازيگران 96ـ محمدمهدي كاظمي 97ـ علي افلاكي 98ـ حجت اله شيرپور 99ـ جناب سرهنگ اسماعيل سيفي 100ـ حيدرعلي باغستاني 101ـ ايمان انصاري 102ـ دانيال بهاري 103ـ ميلاد شبانپور 104ـ محمدرضا رحيميان 105ـ نيما بابايي 106ـ عليرضا نساج پور 107ـ قاسم هرقلي 108ـ عليرضا صدري 109ـ سعيد صدري 110ـ محمدرضا طاووسي 111ـ داود جاوري و تعدادي ديگر از رصدگران محترم انجمن نجوم دانشگاه پيام نور اصفهان و انجمن نجوم خميني شهر كه با اعضاي محترم خانه نجوم و ژئوفيزيك شهرضا جمعاً بالغ بر حدود 170 نفر مي شدند .

خانه نجوم و ژئوفيزيك شهرضا ـ انجمن نجوم و جغرافياي بانوان استان اصفهان ـ انجمن كوهنوردان ايران (شعبه شهرضا)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گزارش ستاد استهلال شهرستان نجف آباد(گروه شفق)

مكان: گردنه جاده چادگان

ابزار رصدي: دوربين هاي دو چشمي 100*25 و 90*20 و دو عدد 70*15 و دوربين هاي عكاسي canon 500D , canon 350D , Nikon D40

رصد گران:

آقايان:همايوني( مسئول ستاد) – منتظري( مسئول گروه شفق) – پويا – معصومي- نصر الهي- كليشادي- هشمتي نژاد(فيلم بردار صدا و سيما)

غروب محلي خورشيد : 19:19 دقيقه

غروب محاسباتي: 19:21

وضعيت جوي رصد گاه: آسمان صاف ولي افق غربي داراي غبار غليظ محلي بود.

نتيجه رصد: با ابزار و بدون ابزار هلال رويت نشد.

 

 

 

 

گزارش رويت هلال ماه شوال 1431 هجري قمري در همدان

بررسی نجومی هلال شوال 1431 به پیوست آورده شده است.

تيم رصدي :

امین بشیری   مهرداد ملک محمدی    آرش فتحیان   سبحان حیاتی    علی ترکمان    فرزاد چگینی

تجهيزات :

تلسکوپ 8 اينچ  CELESTRON  به همراه چشمي هاي 25 و 40 ميليمتري.

دوچشمی های 150 * 40  و 120 * 20 و 90 * 20

دوربین عکسبرداری 500 CANON  D و GPS

محل رصد:

 همانطور که در بررسی آورده شده است ، امکان رویت در جنوب ایران به دلیل ارتفاع بیشتر هلال ، بالاتر است.

با توجه به شرایط ، گروه تصمیم به برگزاري رصد در استگاه متروک تله سیِژ تپه ی عباس آباد نمود که در اينجا بر خود لازم مي دانيم که از همکاري مسئولين محترم به خصوص حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسینی کمال تشکر را داشته باشيم.

مختصات جغرافيايي محل فوق عبارتست از :

عرض جغرافيايي :34 درجه 48 دقيقه

طول جغرافيايي :48 درجه و 52 دقيقه

ارتفاع از سطح دريا :2100 متر

لازم به ذکر است که محل فوق داراي افق غربی محدودي بود اما از نظر غبار آلودگي کمي در منطقه وجود داشت. شکل شماره 2  نمايي از رصد گاه را در هنگام غروب خورشيد نمايش مي دهد.

گروه در حدود ساعت 7 بعد از ظهر چهار شنبه 17 شهریور به محل مورد نظر رسيد و پس از انجام بررسي و ديدن مناطق اطراف تصميم بر برپايي رصد گاه در محل مذکور نمود و از ساعت 9  با برپايي تلسکوپ و دوچشمی ها عملا کار رصدي را آغاز نمود.

کار رصدي :

 گروه پس از برپايي تلسکوپ و قطبی کردن و كاليبره  کردن آن   ، براي افزايش دقت تلسکوپ سيستم رديابي آن را بر روي حاي پرسيزن 1 قرار گرفت .به این ترتیب برای یافتن اجرام استفاده شد که نتایج قابل قبولی بدست آمد و حتی عکس برداری از برخی اجرام مانند کهکشان آندرومدا انجام گرفت.

همزمان با برپایی تلسکوپ ، دوربین های دو چشمی بر پا و در طول شب به رصد آسمان پرداخته شد.

با نزديک شدن طلوع خورشيد  به رويت سيارات از جمله مشتری پرداختيم و هنگامي که به طور کامل هوا روشن گرديد براي مطمئن شدن از دقت تلسکوپ  از رصد سيارات در روز استفاده گرديد. سپس به سمت ماه گو تو 2گرديد اين اتفاق در ساعت 5 و 9 دقیقه بعد از ظهر اتفاق افتاد اما تصويري از ماه مشاهده نشد. اين کار چندين بار تا لحظه ی غروب خورشید تکرار شد.

با توجه به فاز بالای ماه ( فاز 33/2 درصد و ضخامت 48 ثانیه قوسی ) احتمال رویت با دوربین دوچشمی بالا بود.تلاش با دوربین های دوچشمی با استفاده از داده های استخراج شده ی لحظه به لحظه تا غروب ظاهری خورشید ادامه یافت .(طبق محاسبات در ساعت 17 و 9 دقیقه ارتفاع خورشید و ماه برابر می شود)

با نزديک شدن خورشيد به لبه افق اميدوار به رويت بوديم که عليرغم مخفي شدن خورشيد در پشت کوه ، به دلیل قرار گرفتن در کمترین عرض دایرة البروجی و متعاقبا داشتن ارتفاعی در حدود 2 درجه،  اين اتفاق به وقوع نپيوست و موفق به رويت ماه نشديم.(افق طوری بود که غروب ماه به تعویق می افتاد)

در ساعت 6 و 59 دقيقه  با رفتن ماه به پشت کوه رصد با عدم موفقيت در رويت هلال به پايان رسيد و اين موضوع بلافاصله به اطلاع رسانده شد.

با تشکر فراوان – فرزاد چگینی

 

High precision1 .

Go to2 .

 

گزارش رویت هلال شوال 1431 ستاد استهلال و انجمن ستاره شناسی شهرستان سیرجان

 

بگذارید هلال عید کمی پیش و پس شود                              من با هلال ابرویت افطار می کنم

مکان: گدار خانه سرخ

ارتفاع از سطح دریا: 2750 متر

طول جغرافیایی: 55درجه و 04 دقیقه شرق

عرض جغرافیایی: 29 درجه و 50 دقیقه شمال

وضعیت افق: غبار شدید در حد 2.5 درجه که باد نیز آن را تشدید می گرد

ابزار رصدی: تلسکوپ 10 و 8 اینچ، دوربین های دوچشمی 110*20 و 70*15

رصد گران: اسماعیل پورجعفرآبادی ، محسن موحدی، سعید حبیبی، حمید بادپیما،آقای رنجبر، اقای فروزان، اقای ایرانژاد، آقای میرحسنی، وحید خضری نسب

نتیجه رویت: هلال قبل و بعد از غروب خورشید با چشم مسلح رویت گردید و اگر افق غبار کمتری داشت این احتمال خیلی قوی بود که هلال با چشم غیر مسلح نیز رویت شود.

شرح گزارش:

شاید صبر کردن و انتظار برای دیدن خیلی سخته باشه و اگه اون معشوقه تو باشه، بعد از چند ماه نوبت به هلالی رسید که زیبا و دلربا بود هلالی که وصفش ساعت ها طول می کشه.

بعد از کلی هماهنگی پنج شنبه (18شهریور 1389، 29 رمضان 1431)  قبل از ظهر حوالی ساعت 12 به سمت گدار خانه سرخ حرکت کردیم ، ساعت های 13 به اونجا رسیدیم, پیاده شدیم و با یه وزش باد شدید مواجه شدیم چیزی که اصلا دوست نداشتیم، مکانی رو پیدا کردیم که کمترین وزش باد رو داشته باشه و منتظر گروه بعد شدیم که به ما ملحق بشن؛ حوالی ساعت 16:00 گروه بعد به ما ملحق شدن و ابزار رو نصب و به کمک خورشید و سیاره زهره قطبی کردیم و رصد رو در ساعت 16:30 شروع کردیم؛ بعد از کلی التماس به معشوق ، حاضر شد با عشوه و ناز در حدود 5 دقیقه خودش رو به سه نفر از نشان بده و محو بشه بعد از اولین رویت با اقای میر سعید تماس گرفتیم و ایشان اعلام کردن که من هلال رو از داخل تهران با دوچشمی 70*15 دیده اند!! و سعی دارند که هلال رو بعداز غروب خورشید رویت نمایند و به ما پیشنهاد دادن چون که هلال در سیرجان وضعیت بهتری دارد سعی کنیم هلال رو بعد از غروب با چشم غیر مسلح رویت کنیم !!! با این حرف اقای میر سعید تصمیم به استراحت گرفتیم تا برای بازه بعدی اماده شویم. ساعتی استراحت کردیم و رصد مجدد رو دوباره از ساعت 18:40 شروع کردیم به محض رفتن روی مکان ماه با دوچشمی 110*20 رویت شد اما به دلیل غبار کمی محو بود سپس اقای موحدی که از گروه نجومی شهرداری سیرجان افتخار همراهی با ما رو داده بودن با تلسکوپ 10 اینچ هلال رو رصد کردن و با کمک دوربین عکاسی از هلال عکس گرفتن سپس با دوربین 70*15 چند نفر از اعضا این هلال رو رصد کردند، و کم کم همه اعضا تونستن اون رو در دوربین 110*20 و تلسکوپ 10 اینچ ببینن ، در این حین امام جمعه شهرستان به همراه فرماندار به مکان رصد اومدن و انها نیز هلال رو رویت نمودن .

ارسال کننده گزارش: وحید خضری نسب

 

گزارش رویت هلال شوال 1431  تیم استهلال استان قزوین

اعضای تیم : اقایان مهیارمرادی - امیر حسین میر رحیمی - ابوالفضل اکبری (سرپرست گروه)

ابزار : تلسکوپ 10 اینج نیوتونی اسکای واچر به همراه پایه eq6 pro  - دوربین دوچشمی 40*150 – لب تاپ – دوربین عکاسی

مکان رصد : منطقه گدوک  - شمال شهر قزوین  طول : 07/50 شرقی   عرض : 26/36 شمالی  ارتفاع : 2430 متر از سطح دریا

 زمان رصد : سه شنبه و چهارشنبه 17و 18 شهریور ماه

زمان اولیه رویت بوسیله پردازش تصاویر : 13:05 ظهر روز پنجشنبه

زمان اولیه رویت مستقیم چشم مسلح : ساعت 15:35 روز پنجشنبه

 

 

در ساعت 18:30 روز چهارشنبه 17 شهریور ماه تیم به سوی رصدگاه حرکت کرد در ساعت 19 با رسیدن به محل مشغول به انتقال ابزار از ماشین به بام راهداری شدند , بعد از سوار کردن اولیه ابزار وقت به اذان مغرب رسید و زمان صرف افطار ؛ بعد از صرف افطار مقدمات اولیه جهت قطبی کردن و تنظیمات تلسکوپ (goto)صورت پذیرفت با به نتیجه رسیدن در این مورد عکاسی از اعماق آسمان توسط آقای مرادی صورت گرفت  دقت به حدی بود که در نوردهی های 5 دقیقه نیزستارگان در درون تصویر ردی نداشتند و تلسکوپ دقیقا بر سر اجرام معرفی شده قرار می گفت . تا صبح فردا با وجود سرمای هوا و رطوبت بالا تلسکوپ توسط آقایان مرادی و میر رحیمی مورد استفاده قرار گرفته تا مشکلی برای تلسکوپ پیش نیاید ( تجربه سالهای قبل موجب انجام این عمل شده بود ) اولین جرم گرفته شده برای تست تلسکوپ در روز ستاره  sirius بود که باز هم توسط  تلسکوپ به مرکز تصویر هدایت شد . بعد از گرفتن تصاویر از ساعت 10 به بعد با انجام عکاسی پی در پی موفق به ثبت هلال بر روی ccd دوربین عکاسی نشدیم برای اطمینان بیشتر با ارتفاع گرفتن سیاره زهره این جرم مورد هدف قرار گرفت که باز هم در مرکز تصویر سیاره به خوبی دیده می شد پس مطمئن شدیم که تلسکوپ هنوز به طور دقیق کار می کند . گرفتن تصاویر و پردازش آنها ادامه داشت که در ساعت 13:05 هلال پس از پردازش خود را در عکس نشان داد هلال به سختی دیده می شد . از صبح غبار صبحگاهی مهمان ما بود و با وزیدن باد راس آسمان بیشتر به سمت آبی شدن می رفت  اما آسمان صاف ماندنی نبود و همواره غبار بر آسمان حکم فرمایی می کرد  . وضوح هلال در عکسهای بعدی به دلیل حرکت غبار کم و زیاد میشد که تا حدی در بعضی از عکسها به دلیل غبار زیاد نبود هلال , ترس به مشکل خوردن تلسکوپ وجودمان را می گرفت ولی با دیدن سیاره زهره در مرکز تصویر نگرانی ها کم می شد هلال تا ساعت 15:30دقیقه در تصاویر دیده می شد اما در ساعت 15:35 در نگاه اول هلال ماه خود را به چشمان آقای مرادی نشان داده بود که بعد از دیدن آقای اکبری هلال مورد تایید قرار گرفت برای اطمینان بیشتر تلسکوپ با rate 2  حرکت داده شد که نتیجه آن جابجایی هلال در چشمی و اطمینان بیشتر برای تایید هلال بود , اما متاسفانه ابرهایی که از ساعت 14 پا به آسمان گذاشته بودند مجالی بیشتر از 10 دقیقه برای دیدن هلال به صورت مستقیم را نمی داد و همان 10 دقیقه هلال دیده شد و همچنان تا ساعت 17 نیز هلال را در تصاویر پردازش داده شده داشتیم , اما با بیشتر شدن غبار دیگر ماه نیز در تصاویر دیده نمی شد و مرتبا غبار غرب آسمان و ابرها مناطق بیشتری از غرب آسمان را پوشش داده و به سمت راس آسمان می آمدند تا ساعت 18:45 منتظر رفتن ابرها بودیم اما با دیدن بیشتر شدن آنها تصمیم برآن شد ابزارهای جانبی جمع گردد که با ادامه داشتن تیرگی آسمان در ساعت 19:20 تلسکوپ نیز جمع آوری گردید و تیم رصد به کار خود پایان داد .

در پایان از نمایندگان سپاه – مسئول راهداری گدوک – جناب آقای ارباب و آقای روان شاد در دفتر امام جمعه محترم شهر قزوین و مدیریت کانون پرورش فکری جناب آقای ملک پور جهت در اختیار گذاشتن تلسکوپ آن مجموعه کمال تشکر را داریم .

 

 

 

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید