تبلیغات
جایزه «ثبوتی» برای ساخت ادوات نجومی
ارسال در: 1389/10/19-00:00
انجمن نجوم ایران به منظور ایجاد تحول و حرکتهای نوین در بخش نجوم رصدی به سازندگان دستگاههای رصدی یا استفاده کنندگان از امکانات موجود ولی با رویکردی جدید و حصول نتایج بدیع قابل استفاده در رصد های نجومی جایزه ثبوتی اهدا می‌کند.
دستگاهی که ساخته می‌شود باید حداقل دارای ویژگی‌های زیر باشد.

۱. قبلا در ایران ساخته نشده باشد یا چنین رویکردی به آن وجود نداشته باشد.
۲. سبب سهولت و بالا رفتن کیفیت رصد شود.
۳. پدیده مهمی را به صورت تجربی به کار گیرد.

ملاکهای انتخاب برنده یا برندگان:

اهمیت دستگاه - زمان صرف شده - قابلیت استفاده آن - نوآوری - مهارت در ساخت

داوطلبان در ارائه گزارش کار خود این ضوابط را رعایت کنند:

۱. گزارش کار در حدود ۱۰ صفحه باشد.
۲. به زبان فارسی نوشته شود.
۳. روی کاغذ A4 با یک سطر فاصله تایپ شود، حاشیه چپ، راست و پایین حدود 3cm و بالا حدود 4cm باشد،
۴. هر شکل در صفحه ای جداگانه ، و همراه با شماره و شرح باشد، شکل ها حتما بالا نویس داشته باشند،
۵. گزارش کار شامل بخشهای زیر باشد: الف)خلاصه حدود 10 سطر : ارائه نکات مهم و نتایج طرح ،ب)مقدمه :اطلاعات زمینه در مورد طرح و هدف از انجام طرح ( این بخش می تواند شامل چند صفحه باشد.) ج)طرح ساخت یا انجام آزمایش:ارائه جزئیات کافی در مورد نحوة طراحی و ساخت دستگاه ، مشکلات احتمالی و راه حل آنها و همچنین شکل دستگاه ساخته شده ،د)نتایج:ارائه نتایج کمی و کیفی طراحی با ذکر جزئیات و دقت کار دستگاه ساخته شده در مقایسه با دستگاههای مشابه آن،ه)کارهای آینده: ارائه پیشنهاد برای بهبود بیشتر کار دستگاه و توسعة احتمالی آن، و)مراجع: ذکر مراجع به صورت کتاب ،مقاله و بروشور و غیره ...

مدارک لازم

۱. سه نسخه از گزارش کار
۲. مشخصات کامل مؤلف (نام، تاریخ تولد، محل کار ، نشانی پستی ، و شمارة تلفن)
۳. تأییدیه استاد راهنما یا مقام دیگری که ناظر بر ساخت دستگاه بوده اند(بررسی هر مقاله منوط به دریافت این تأییدیه است که باید به دفتر انجمن ارسال شود.)

مراسم اهدای جایزه

اردیبهشت سال ۹۰ در کنار برگزاری پانزدهمین گرد همایی پژوهشی نجوم ایران در مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

داوطلبان باید مدارک خود را با رعایت آخرین مهلت به نشانی:
تهران – صندوق پستی ۱۵۸۷۵-۳۶۵۱ ،دفتر انجمن نجوم ایران بفرستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با دفتر انجمن نجوم ایران
تلفن ۰۲۱-۶۶۴۰۱۷۷۰ تماس بگیرید.


دکتر یوسف ثبوتی
دکتر یوسف ثبوتی در اول شهریور ماه ۱۳۱۱ در خانواده ای فرهنگی در شهر زنجان به دنیا آمد
وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی خود در زادگاهش در سال ۱۳۲۹ به طور همزمان در دو رشته کشاورزی و فیزیک دانشگاه تهران پذیرفته شد که به دلیل علاقه وافر به فیزیک، این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد.
ثبوتی در دوران دانشگاه با توفان های سیاسی شدید سال های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۳ همراه بود. وی پس از پایان تحصیلاتش در آزمون نقشه برداری قبول شد و به صورت رایگان به یاری دکتر حسین کشی افشار شتافت و پس از چندی با معرفی وی به دانشگاه «تورنتو» کانادا عزیمت کرد و موفق شد که درجه کارشناسی ارشد را از آن دانشگاه دریافت کند.
ثبوتی پس از آن به دانشگاه «شیکاگو» راه یافت و به تحصیل اختر فیزیک نزد استادان صاحب نامی هم چون سوبر امانیان، چاندراسکار، چمبرلن پرداخت. او در سال ۱۳۴۲ مدرک دکتری تخصصی خود را در این رشته دریافت کرد و برای تدریس با سمت استادیاری رهسپار دانشگاه «نیوکاسل» در انگلستان شد.
دکتر ثبوتی پس از مدتی به ایران بازگشت و چندی بعد با سمت دانشیاری در دانشگاه شیراز به کار مشغول شد.
فعالیت وی در دانشگاه شیراز سرآغاز تحولات جدیدی در دستگاه آموزش عالی ایران بود. نظام ترمی واحدی کنونی از دستاوردهای دکتر ثبوتی برای نظام آموزشی کشور است.
وی، هم چنین طرح ارتقای اعضای هیات علمی بر مبنای پژوهش های آنان را پیشنهاد داد و آن را در دانشگاه شیراز اجرا کرد. پایه گذاری دوره های کارشناسی ارشد در آن دانشگاه از جمله دیگر خدمات استاد در دوران فعالیت در دانشگاه شیراز می باشد.
دکتر ثبوتی در سال ۱۳۴۸ در یک فرصت مطالعاتی به دانشگاه «پنسیلوانیا» رفت و ضمن تحقیقات به تدریس در آن دانشگاه پرداخت. وی پس از مدتی به ایران بازگشت و علاوه بر تدریس در دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۵۱ طرح تاسیس رصدخانه ی ابوریحان بیرونی شیراز را ارائه داد. این رصدخانه که در سال ۱۳۵۶ افتتاح شد، بزگترین رصدخانه ی فعال ایران می باشد.
استاد پس از آن، دوره دکتری نجوم در دانشگاه را بنیان گذاشت و زمینه تحصیلات عالیه علاقه مندان اختر فیزیک را در دانشگاه شیراز فراهم کرد.
دکتر ثبوتی با پی گیری های فراوان، مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان را در سال ۱۳۷۰ تاسیس کرد.
هم چنین در ایجاد انجمن نجوم ایران در سال ۱۳۷۵ که با تلاش چند اخترشناس حرفه ای ایران محقق شد، نقش مهمی برعهده داشت.
از استاد ثبوتی بیش از ۵۰ مقاله پژوهشی در مجلات علمی بین المللی منتشر شده است. این پژوهشگر خستگی ناپذیر در عرصه فیزیک و نجوم علاوه بر دریافت عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی و مدال پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سال ۲۰۰۰ میلادی به دلیل فعالیت های مستمر علمی به دریافت مدال ویژه آکادمی علوم جهان سوم مفتخر شده است.
انجمن فیزیک ایران در شهریور ماه ۱۳۸۱ هفتادمین سال موجودیت خود را همزمان با هفتادمین سالگرد تولد استاد ثبوتی در کنفرانس سالانه ی فیزیک ایران جشن گرفت. این برنامه به احترام این همراه خستگی ناپذیر سال های فیزیک ایران، کنفرانس ثبوتی نامگذاری و با حضور بیش از ۸۰۰ تن از استادان و دانشجویان فیزیک ایران با شکوه خاصی در دانشگاه زنجان برگزار شد.
نظرات ارسالی:
 
rahmani
1392/04/01   10:18:00 PM
Salam Dar zamyne khalghe manzome shamsi hamanande manzome shamsye khodeman tah ghighati dashteh am ke mayel be hamkari hastam .ba tashakor . 09192522411

مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید