دبیرستان غیر دولتی برآیند در منطقه ی 6 آموزش و پرورش شهر تهران واقع می باشد.
این موسسه ی آموزشی جزء معدود مدارسی است که علم زیبای نجوم را به طور رسمی وارد برنامه ی درسی دانش آموزان خود ،کرده است .
حامد رضا راسخ احمدی ، مدیریت دبیرستان غیر دولتی برآیند ، تدریس علم نجوم در مدارس کشور را لازمه ی رشد همه جانبه ی علمی دانش آموزان دانسته و خاطرنشان کرد : نجوم یک علم لازم ، جهت آموزش در مدارس کشور می باشد و امروزه جای این علم آسمانی در کتب دانش آموزان خالی است .
مدیر دبیرستان غیر دولتی برآیند در ادامه تصریح کرد: این موسسه ی آموزشی ، سلسله برنامه های نجومی خود را با همایش نجوم ، که در مرداد ماه برگزار شد ، آغاز کرد که با استقبال وسیعی از اولیاء دانش آموزان روبرو شد . در همین راستا همزمان با شروع ترم جدید درسی ، در ادامه ی برنامه های آموزشی مدرسه ، تدارک بازدید از مرکزعلوم و ستاره شناسی تهران دیده شد.
احمدی ، همچنین افزود در برنامه ی آتی ، دانش آموزان را به یک اردوی رصدی برده و آن ها را به صورت مستقیم و از زیر آسمان پر ستاره ی شب ، با شگفتی های آسمان آشنا خواهیم کرد.
در ادامه توجه شما را به گزارشی مصور از این بازدید علمی جلب می کنم.
در روز یکشنبه سوم بهمن ماه 1389 ، دانش آموزان دبیرستان غیر دولتی برآیند به همراهی جناب آقای کیانمهر و بنده ، راس ساعت 9:30 صبح به سمت مرکز علوم و ستاره شناسی تهران رهسپار شدیم.
در راه رفت ، گفت و گوی علمی و بحث های نجومی در میان دانش آموزان به راه افتاد . در این بین سوالهایی از اینجانب پرسیده می شد.
پس از گذشت حدود 45 دقیقه به مرکز علوم و ستاره شناسی تهران رسیدیم و طبق هماهنگی های انجام شده وارد مرکز شدیم.
نخست ، دانش آموزان به تالار کهکشان مرکز، راهنمایی شدند . در سقف این تالار شبیه سازی آسمان شب به کمک لامپ های کوچک متعددی انجام گرفته است و صورت های فلکی مختلف به صورت جداگانه همراه با توضیحات استاد احمد دالکی ، پدر نجوم آماتوری ایران ، بر روی نوار ضبط شده معرفی شدند.
در ادامه ، در همین سالن دانش آموزان مدرسه با مدل سازی شماتیک منظومه ی شمسی آشنا شدند.
پس از تالار کهکشان نوبت به سالن ترازوها رسید . در این سالن ، دانش آموزان وزن خود را در سیارات مختلف اندازه گیری کردند. سپس در سالن تفکر، با سرگرمی های فکری روبرو شدند و ذهن خود را به آزمایش گذاشتند.
در ادامه دانش آموزان دبیرستان برآیند ، از سالن های فیزیک و شیمی بازدید به عمل آوردند . این دو سالن بزرگ ، شامل دستگاه ها و وسایل زیادی بود که آزمایشات الکتریسیته ، مکانیک ، دینامیک ، ترمودینامیک و نوری را در بر میگرفت.
در پایان بازدید ، عکسی دسته جمعی در محوطه ی مرکز گرفته شد.
جای دارد از بذل محبت همکاران مرکز علوم و ستاره شناسی تهران ، بخصوص سرکار خانم مبینی ، تشکری ویژه داشته باشم.
محمد حسین حمیدیان
دبیر نجوم دبیرستان غیر دولتی برآیند