سهراب عیلدوستی یکی از اعضای مرکز نجوم ادیب اصفهان با اشاره اینکه شهرستان بهاباد در فاصله 200 کیلومتری شهر یزد قرار دارد، بیان داشت: این شهر منطقه ای کاملا کوهستانی بوده که پوشیده شده از نمک زارهای مختلف است.
وی با اشاره به اینکه سفر به بهاباد درزمینه بررسی میزان آلودگی نوری این شهر انجام شد، افزود: فاز دوم بررسی آلودگی نوری از سال گذشته آغاز شده که کار آن بررسی نقاط آلوده و نقاط غیر آلوده برای کارهای رصدی و در نهایت دسترسی به آسمان تاریک شب است.
عضو مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه شهر بهاباد واستان یزد با استفاده از مدل آلودگی نوری و تصاویرماهواره ای مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت 3 نقطه به منظور بررسی آلودگی نوری در استان یزد انتخاب شد، خاطرنشان کرد: با اولین سفر به این استان اطلاعات زمینه ای برای تعیین مکان برای بررسی میزان آلودگی نوری در شهر انجام گرفت و درنهایت در تاریخ 3 بهمن ماه سال جاری سفر دوم به منظور میزان رویت ستارگان و آسمان در شب انجام گرفت.
علیدوستی با اشاره به اینکه این شهر به فاصله 120 کیلومتر از شهر بهاباد قرار گرفته است، افزود: در این شهر حدّ قدر ستارگان 7.1 تا 7.5 بوده در واقع این حد قدر گویای عدم آلودگی نوری این ناحیه است، به گونه ای که در افق هیچ گونه گنبد نوری مشاهده نمی شود.
وی با بیان اینکه احادث معادن و افزایش نورافکن ها از مهمترین دلیل افزایش آلودگی نوری در شهرها و نواحی معدنی است، بیان داشت: استفاده از نورافکن های بسیار زیاد در مناطق معدنی به گونه ای است که بیشتر نور این نوع از لامپ ها به آسمان می رود و در نهایت موجب افزایش آلودگی نوری دراین نواحی شده است.
عضو مرکز نجوم ادیب اصفهان با اشاره به اینکه میزان تاریکی در این ناحیه به حدی بود که به راحتی نور دایره البروج با زاویه 60 درجه قابل مشاهده بوده و به راحتی می توان تمامی ستارگان را در آنجا رصد کرد، ادامه داد: این تاریکی به حدی بود که نور سیاره مشتری برای ما سایه ایجاد می کرد.
وی با اشاره به اینکه بهاباد یکی از تاریکترین نقاط ایران محسوب می شود، تصریح کرد: این ناحیه بهترین منطقه برای رصد آسمان شب بوده و جایگاه برای منجمان آماتور و حرفه ای به شمار می رود.