تبلیغات
بزرگ‌ترین‌های عالم هستی را می‌شناسید؟
ارسال در: 1389/12/25-00:00
مشتری بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی است. مانند تمام سیاراتی که اندازه آنها بالاتر از حد مشخصی است، مشتری نیز یک غول گازی است که بخش اعظم آن از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است.

محمود حاج‌زمان

بزرگ‌ترین سیاره
مشتری بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی است. مانند تمام سیاراتی که اندازه آنها بالاتر از حد مشخصی است، مشتری نیز یک غول گازی است که بخش اعظم آن از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است. اما سیارات گازی غول‌پیکرتری نسبت به مشتری نیز در کیهان وجود دارند. تا همین چند هفته قبل، بزرگ‌ترین سیاره شناخته شده دنیا TrES-4 بود که در سال 2006 / 1385 کشف شده بود. این سیاره که در فاصله 1500 سال نوری از زمین قرار دارد، 1.8 برابر مشتری قطر دارد. با این وجود، TrES-4 نسبت به اندازه خود خیلی سبک است و تنها 88 درصد مشتری جرم دارد. در نتیجه چگالی این سیاره تنها در حدود 0.2 گرم بر سانتی‌متر مکعب است که حتی از چوب پنبه نیز سبک‌تر است.

سازه

اما نتایج مشاهدات اخیر اخترشناسان منجر به کشف سیاره جدیدی شد که حتی از TrES-4 نیز بزرگ‌تر و عجیب‌تر است. اکنون بزرگ‌ترین غول گازی شناخته شده دنیا سیاره فراخورشیدی WASP-17b است، که قطر آن دو برابر سیاره مشتری است. با این وجود، این سیاره نیز که در فاصله 1000 سال نوری از زمین قرار دارد، تنها نصف مشتری جرم دارد و حتی از سیاره TrES-4 نیز سبک‌تر است. این که چطور سیاره‌ای می‌تواند به سبکی WASP-17b و TrES-4 باشد، هنوز یک راز سر به مهر است.

بزرگ‌ترین سازه مصنوعی
در حال حاضر بزرگ‌ترین سازه مصنوعی ساخت دست بشر که در فضا قرار دارد، ایستگاه فضایی بین‌المللی است. این سازه مصنوعی 109 متر طول و 370 تن وزن دارد.

سازه

بزرگ‌ترین کهکشان
بر اساس مدل استاندارد شکل‌گیری کهکشان‌ها، بزرگ‌ترین کهکشان‌ها غول‌های بیضی‌شکل هستند که که از برخورد کهکشان‌های کوچک‌تر شکل گرفته‌اند. بزرگ‌ترین نمونه شناخته شده، کهکشان عدسی شکل IC 1101 است. این کهکشان در فاصله یک میلیارد سال نوری و در مرکز خوشه کهکشانی Abell 2029 قرار دارد. کهکشان IC 1101 نزدیک به 6 میلیون سال نوری پهنا دارد، که هزاران بار بزرگ‌تر از کهکشان راه‌شیری است.

کهکشان

بزرگ‌ترین حفره
بزرگ‌ترین حفره دنیا یک سیاه‌چاله نیست، در عوض فضای پهناورتری از تاریکی است. بر اساس بررسی‌های اخترشناسان و در مقیاس‌های وسیع، گاهی اوقات کهکشان‌ها در امتداد یک دیوار نامرئی قرار می‌گیرند و یک فضای خالی به پهنای چند صد میلیون سال نوری بین آنها به وجود می‌آید. بزرگ‌ترین حفره شناخته شده دنیا که به طرز عجیبی بزرگ است، یک میلیارد سال نوری پهنا دارد و در سال 2007 / 1386 کشف شد. بر اساس یکی از نظریات موجود در این زمینه، این حفره باقی‌مانده یک برخورد باستانی با یک جهان موازی است.

حفره

بزرگ‌ترین ستاره
بزرگ‌ترین ستاره دنیا، ستاره VY صورت فلکی کلب اکبر است. این ستاره که 5000 سال نوری از زمین فاصله دارد، می‌تواند 8 میلیارد خورشید را در خود جای دهد. قطر تقریبی این ستاره که در حدود 3 میلیارد کیلومتر است، آن را در زمره ستارگانی قرار می‌دهد که تحت عنوان فراغول‌های سرخ شناخته می‌شوند. با این وجود، قطر این ستاره مورد بحث و مناقشه اخترشناسان است و برخی اعتقاد دارند که این ستاره، یک ابرستاره سرخ است که تنها 1 میلیارد کیلومتر قطر دارد.

ستاره

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید