سید حامد میرزاخلیل
شاید هزاران نفر ساعت براي تحقق «ساعت زمين» تلاش شده است تا توجه دنیا را به گرمایش زمین جلب کند و اين حداقل حركتي است كه دلسوزان حفظ كره زمين دل به آن خوش كردهاند.در اين ساعت مردم دنيا با هم همدل شده و چراغهاي خود را خاموش ميكنند تا شايد كمي دماي اين كره كاهش يابد؛ هر كس به اندازه توان خود. از خاموشي چراغ اتاقخواب گرفته تا همه چراغهاي ساختمانها، هتلهاي بزرگ و مكانهاي ديدني و تاريخي.
اولين برنامه جهاني ساعت زمين، سال 2007 در حالي برگزار شد كه تنها در استراليا دو ميليون و 200 هزار نفر عضو عادي و دو هزار عضو سازماني داشت اما تا سال 2009 ميليون ها نفر از چهار هزار شهر در 88 كشور عضو آن شدند و اين آمار تا سال 2010 به 128 شهر از سراسر دنيا رسيد.
اين بار ساعت زمين در برج ميلاد
مراسم ساعت زمین شنبه شب 26 مارس برابر با ششم فروردین ماه سال 90 از سوی سازمان ملل متحد در سراسر جهان برگزار شد .مردم جهان با خاموش کردن چراغ هایشان برای مدت 60 دقیقه در ساعت 20 و 30 به وقت محلی پیام محکمی می فرستند مبنی بر اینکه میخواهند آنچه در دنیا می گذرد را تغییر دهند.
اما اين اين بادر پنجمين سال برنامه جهاني ساعت زمين، برج ميلاد تهران نيز بيش از يك ساعت در خاموشي بسر برد تا شايد بيش از ديگران همراهي اش را با اين طرح نمادين اعلام كند. عضويت ايران در ساعت زمين با تلاش ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداريو با هدف مقابله با تغييرات آبو هوايي و كاهش آلودگي هاي زيست محيطي بخصوص آلودگي نوري انجام گرفت. هر چند كه اين برنامه در سراسر دنيا جهت جلب افكار عمومي با مساله گرمايش زمين بصورت نمادين انجام مي گيرد اما دوست داران آسمان شب و فعالان مقابله با آلودگي نوري نيز هر ساله با اين طرح همكاري كرده و آن را راهي در راستاي اهدافشان مي دانند.