تبلیغات
سیارکی که مدار زمین را دنبال می‌کند!
ارسال در: 1390/01/22-00:00
سیارکی با نام 2010 SO16 هزاران سال است که به دنبال زمین افتاده!

نگار نامور یکتا

اگر بشنوید سیارکی به زمین نزدیک شده است، به احتمال زیاد به برخورد، انقراض و حتا به دوران پس از آن فکر می‌کنید؛ و یا اگر جنگجوی ماجراجویی باشید و دنبال دردسر فضایی بگردید، سعی می‌کنید این جسم را به هر راهی که ممکن است به ذهنتان برسد، نابود کنید. اما ستاره‌شناسان، درست چنین جرمی را کشف کرده‌اند! سیارکی که دست‌ کم 250,000   سال در نزدیکی زمین به گرد خورشید می‌گردد. این‌ها داده‌هایی است که انجمن نجوم سلطنتی منتشر شده است.

 سیارک برای اولین بار به وسیله‌ی ماهواره‌ای که به رصدهای روزمره خود مشغول بود کشف شد. اما مدار این سیارک، بسیار شبیه مدار زمین بود و همین موضوع توجه ستاره‌شناسان را به این جرم جلب کرد.مدار سیارک 2010 SO16 از خورشید درست در فاصله مداری زمین تا خورشید است و برخلاف بیشتر سیارک‌های نزدیک به زمین که مدارهای غیر عادی و تخم مرغی شکل دارند (مدارهای بیضی شکل با خروج از مرکز زیاد) مدار این سیارک تقریبا دایره‌ای شکل است. در واقع سیارک نو ظهور همدمی است که نه در یک دایره کامل بلکه در مداری نعلی شکل به دور خورشید می‌گردد. با قدرمطلق 20.7 این بزرگترین سیارک از نوع خود است که تا به حال کشف شده. مدت زمانی که طول می‌کشد تا این جرم یکبار مدارش را طی کند در حدود 100,000 سال است. کاشفان سیارک 2010 SO16، Apostolos Christou  و  David Asher از رصدخانه ارمق (Armagh Observatory) کالج هیلز انگلستان بر این باورند که هیچ‌گاه فاصله‌ این سیارک تا زمین کمتر از 50 برابر فاصله زمین تا ماه نخواهد شد.

این که همدم سمج زمین، از کجا آمده را کسی نمی‌داند. ممکن است این جرم هم از موادی ساخته شده باشد که سیاره ما از آن ساخته شده. شاید بتوان این جرم را به عنوان خواهر یا برادری مزاحم برای زمین در نظر گرفت. اما به هر روی باید امیدوار بود که هرگز به سیاره ما برخورد نکند.

پا نوشت: قدر مطلق در مورد سیارات، سیارک‌ها و دنباله‌دارها با تعریف قدر مطلق در مورد ستاره‌ها متفاوت است. در مورد این اجرام، قدر مطلق را در شرایطی می‌سنجند که فاصله جرم هم از زمین و هم از خورشید به اندازه 1 واحد نجومی باشد. به طور مثال قدر مطلق ماه +0.25 است.

 http://www.scientificamerican.com

http://star.arm.ac.uk/highlights/2011/574.html

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید