تبلیغات
رقابت منطقه ای صوفی در کرمان برگزار میشود
ارسال در: 1390/02/21-00:00
هسته پژوهشي نجوم دانشگاه شهيد باهنر كرمان و شركت پيشگامان نجوم كوير  با هدف آمادگي بهتر رصدگران پيش از برگزاري  چهارمين رقابت بين المللي صوفي ، رقابت منطقه ای صوفی برگزار میکنند.

به پاس نکوداشت خدمات دانشمند و منجم ایرانی عبدالرحمن صوفی رازي انجمن نجوم ایران شاخه آماتوری تصمیم به برگزاری رقابتی تحت عنوان رقابت صوفی در سطحی بالاتر از رقابت مسیه در فصل تابستان که با شرایط آب و هوایی کشور ما سازگارتر است،کرد. ابوالحسن عبدالرحمن عمربن محمد بن سهل صوفي رازي، معروف به عبدالرحمن صوفي رازي يكي از چهره‌هاي برجسته تاريخ ستاره‌شناسي ايران است. او رصدگري توانا و دانشمندي برجسته بود كه در فاصله سال‌هاي 903 تا 986 ميلادي زندگي مي‌كرد. او علاوه بر فعاليت در رصدخانه‌هاي دوران خود، كتاب دقيقي به نام صور الكواكب را به نوشته تحرير در آورد و در آن ضمن ثبت قدر، رنگ و موقعيت ستاره‌ها به اصلاح ايرادهاي بطلميوس در كتاب مجسطي پرداخت و در عين حال ستاره‌هاي جديدي را ثبت و رصد كرد. او در همين حال مجموعه جديدي از اجرام مه آلود آسمان به نام سحابي‌ها و براي نخستين بار كهكشان امره المسلسله را زير نام سحابي ثبت كرد.

رقابت رصدي عبدالرحمن صوفي رازي ايران از  سال 1385 در فهرست برنامه‌هاي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران قرار گرفته است، اما از مدت‌ها پيش از آن، بررسي‌هاي متعددي درباره راه‌اندازي آن آغاز شده بود. اين طرح به پیشنهاد پوریا ناظمی و با توجه به دستاوردهاي رقابت رصدي مسيه كه از 10 سال پيش و به ابتكار بابك امين تفرشي از سوي ماهنامه نجوم و پس از آن انجمن نجوم ايران برگزار مي‌شود و نقش موثري در رشد توانايي‌هاي رصدي منجمان آماتور ايراني داشته است و ارزيابي نكات مثبت و منفي آن با هدف برگزاري رقابتي تخصصي‌تر و با تعريف استانداردهاي يك رقابت رصدي كه بتواند افق‌هاي جديدتري را دنبال كند و در آينده تبديل به رقابتي بين‌المللي و فرصتي براي آشنايي ميان رصدگران حرفه‌اي باشد، تعريف شد.

سال 86 اولین دوره رقابت صوفي جنوب شرق ايران در كرمان با موفقیت برگزار شد ؛ امسال نیز هسته پژوهشي نجوم دانشگاه شهيد باهنر كرمان و شركت پيشگامان نجوم كوير  تصمیم گرفتند  بار ديگر  این رقابت را  با هدف آمادگي بهتر رصدگران پيش از برگزاري  چهارمين رقابت بين المللي صوفي ،به صورت منطقه ای در كرمان و استان های جنوب و جنوبشرق ايران با همكاري سازمانها و ارگان هاي استان و انجمن هلال كوير كرمان در12و 13 خردادماه 90 در كمپ كويري شهداد برگزار کند.

در دومين رقابت صوفي كرمان پروفسور سيد جليل الدين فاطمي پدر نجوم كرمان به طور افتخاري دبيري علمي اين رقابت را عهده دار شدند و ديگر اعضاي كميته علمي عبارتند از :

دكتر سعيد دوست محمدي

مهندس سعيد بهرامي نژاد

مهندس مانيا رهبان

آقاي احسان رستمي زاده

 

همچنين كميته اجرايي اين رقابت متشكل است از :

محمد جواد پيشگويي (دبير كميته)

سميه حاج خليلي

امين ناظمي

امير كيوان لشكري

فيروز حسيني نسب

آذين احتشامي

ساره اميدواري

سيد امير مسعود عالم زاده

 

اين رقابت در روزهاي 12 و 13 خرداد ماه به ميزباني استان كرمان برگزار خواهد شد.در خلال اين رقابت سومين باشگاه نجوم كرمان به همراه كارگاه هاي آموزشي و بازديد از كوير زيباي شهداد و مناطق گردشگري استان همراه خواهد بود.

 

 

 

محل برگزاری رقابت

کمپ کویری شهداد در فاصله 96 کیلومتری شهر کرمان، در حاشیه غربی کویر لوت قرار دارد،این کمپ 4  سال پیش به همت سازمان گردشگری بنا نهاده شد.از امکانات این کمپ می توان به کپرهای زیبا که با برگ درختان نخل بنا شده , برق , آب آشامیدنی ، سرویس بهداشتی ،آمفي تئاتر و... نام برد . برای رسیدن به کمپ کویری شهداد باید از 2 کیلومتری جاده شهداد به ماهان  وارد جاده شهداد-نهبندان شد و پس از طی مسافت 15 کیلومتر , وارد جاده کمپ کویری شد . (سمت شرق جاده ) بعد از ورود به جاده کمپ پس از طی مسافتی در حدود 10 کیلومتر به کمپ کویری شهداد  خواهید رسید .

کمپ کویری شهداد در موقعیت طول جغرافیایی 30º 34' 47''شمالی  و عرض جغرافیایی57º 51' 07''   شرقی و با ارتفاع 300 متر از سطح دریا قرار دارد.

 

گزارش برگزاری ماراتن صوفی منطقه ای در کرمان   (يکشنبه 8 مهر 1386)

به پاس نکوداشت خدمات دانشمند و منجم ایرانی عبدالرحمن صوفی انجمن نجوم ایران شاخه آماتوری تصمیم به برگزاری رقابتی تحت عنوان رقابت صوفی در سطحی بالاتر از رقابت مسیه در فصل تابستان که با شرایط آب و هوایی کشور ما سازگارتر است،کرد.سال گذشته اولین دوره این رقابت با موفقیت برگزار شد و امسال نیز گروه نجوم ستاره ژرمانیا کرمان تصمیم گرفت این رقابت را به صورت منطقه ای در استان کرمان و استان های همجوار با حمایت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار کند. به همین منظور گروه از هفته ها قبل کار هماهنگی های لازم جهت، ثبت نام شرکت کنندگان ، دعوت از داوران ، تامین امنیت منطقه و بیمارستان جهت اعزام یک دستگاه آمبولانس را انجام داد.

 

یکشنبه 18 شهریور ماه 1386،رقابت صوفی کرمان با 36 شرکت کننده از شهرهای کرمان،بم و شیراز و با همراهی دو داور از مشهد در دو رده تلسکوپی و دوربین دوچشمی برگزار شد.محل برگزاری این رقابت در نزدیکی روستای بیدخون در شهرستان بردسیر در 100 کیلومتری جنوب غربی شهر کرمان و در دشتی به ارتفاع بیش از 3700 متر و با عرض جغرافیایی 29.7 درجه شمالی و طول جغرافیایی 56.6 درجه شرقی در شبی تابستانی اما بسیار سرد در زیر آسمانی صاف، پرستاره از قدر 7+ و با دید عالی میزبان رقابت بود. روستایی که بعد از آخرین کسوف قرن در سال 78 باری دیگر میزبان گروه های نجومی بود.

 

در ساعت 14:30 ظهر یکشنبه از سر در دانشگاه باهنر کرمان با یک دستگاه اتوبوس به سمت بردسیر حرکت کردیم و بعد از توقفی کوتاه در بردسیر ساعت 17:15 به محل رقابت رسیدیم که تا ساعت 18:00 کار استقرار گروه ها و سوار کردن تلسکوپ ها و تنظیم دوربین ها به طول انجامید.

 

 رقابت در شامگاه یکشنبه در ساعت 18:30 با سوت داوران آغاز شد و شرکت کنندگان خود را برای پیدا کردن 138 جرم  که سهم هر گروه تلسکوپی و دوربین دوچشمی 134 جرم بود ،آماده کردند.این رقابت دارای 140 امتیاز بود که 4 امتیاز متعلق به دو جرم طلایی رقابت M64 وM93  بود. فهرست اجرام شامل 78 جرم از فهرست مسیه،52 جرم از فهرست NGC و 2 جرم از IC به همراه سیارک وستا و 7 جرم از 9 جرم فهرست صوفی بود.

 

طبق برنامه،تمامی گروه ها تا ساعت 11 که زمان استراحت و شام بود مشغول گرفتن اجرام بودند.مدت استراحت 45 دقیقه بود که با توجه به سردی بیش از اندازه هوا که کسی انتظار آن را نداشت کمی طولانی تر شد و بعد از آن کار رصد بی وقفه تا زمان طلوع ماه ادامه پیدا کرد. طلوع سیاره ناهید با درخشش بی نظیرش و در انتهای رقابت مقارنه ی هلال ماه و زحل و ستاره ی قلب الاسد شاید در کنار شکوه خوشه ها،سحابی ها و کهکشان ها از پشت چشمی ها از فراموش نشدنی ترین صحنه های رقابت بود.

 

رقابت در ساعت 4:30 با سوت داوران پایان یافت و پس از استراحتی کوتاه و صرف صبحانه، نوبت به شمارش امتیازات و اعلام نتایج رسید که در گروه تلسکوپی آقایان سعید بهرامی نژاد و احسان رستمی زاده با 135 امتیاز و با تلسکوپ "6 تال مدل TAL-150P و خانم ها سمیه حاج خلیلی و الهام ضیاعلی در گروه دو چشمی ها با 72 امتیاز و با دوربین دوچشمی 70*15  به عنوان نفرات اول شناخته شدند.همچنین آقایان حمید زارع و حسین طالع زاده با 113 امتیاز و با تلسکوپ "8 دابسونی اسکای واچر بالای 100 امتیاز را کسب کردند.

 

این رقابت به گفته ی داوران از سطح بالایی برخوردار بود که شاید این گفته و اجرای موفقیت آمیز رقابت خستگی چند هفته ای کار تدارکات و اجرای رقابت را از تمامی اعضای گروه از بین برد .

 

در آخر باید از همکاری و هم فکری آقای کاظم کوکرم و انجمن نجوم و اختر فیزیک شیراز و آقایان علی فتح الله زاده از برگزیدگان اولین رقابت صوفی کشوری و هفتمین رقابت مسیه و از اعضای انجمن آسمان توس مشهد و مجتبی دیانی از برگزیدگان ششمین رقابت مسیه که بدون حضور ایشان بی شک رقابت با این کیفیت برگزار نمی شد ، سپاس گذاری کنیم.

کادر اجرائی رقابت صوفی کرمان:

آقایان: سعید بهرامی نژاد،احسان رستمی زاده ،احسان روح اللهی،مسعود عالم زاده ،محمد جواد فهیمی ،کیوان لشکری

خانم ها : مانیا رهبان، ساره امیدواری ،مرضیه جلال کمالی،سمیه حاج خلیلی ،

 

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید