تبلیغات
گزارش رویت هلال ماه رمضان 1432
ارسال در: 1390/05/16-15:10
گزارشهای رویت هلال ماه رمضان 1432

برگرفته از سایت رویت هلال ماه www.helalemah.ir

گزارش رویت هلال هفشجان (شهرکرد)

هر ساله با فرا رسیدن روز های پایانی ماه شعبان تب و تابی میان منجمین ،رصد گران هلال و عموم مردم می افتد اهمیت این روز ها به دلیل فرا رسیدن ماه رمضان ماه میهمانی خدا است.هر ساله در این ایام گروه های رصدی بسیاری در نقاط مختلف کشور به جستجوی این تار آسمانی می پردازند. و از میان این گروه ها بعضا موفق به رویت هلال نیز می شوند. اما آیا این گروه ها فقط در ماه رمضان فعالیت می کنند؟ پاسخ منفی است تیم های رویت هلال در اکثر ماه های قمری به فعالیت مشغولند و به شکار این کمان آسمانی می روند.

چرا رویت هلال کاری سخت است؟

در شروع هر ماه قمری قطر هلال ماه (ناحیه ی روشنی که ما از روی زمین می بینیم) بسیار کم و هلال باریک و کم نور است. فاصله ی میان ماه و خورشید نیز خیلی کم است و نور خورشید عاملی است که نتوانیم ماه کم نور را رویت کنیم عامل دیگر به مدت زمان مکث ماه باز می گردد یعنی پس از غروب خورشید زمان کمی برای مشاهده ی این کمان آسمانی داریم. هلال های اول ماه را اغلب در زمان غروب و در افق غربی مشاهده می کنند متاسفانه آلودگی های محیطی در افق و طولانی تر شدن مسیری که نور می بایست در جو زمین طی کند تا به ما برسد نیز عواملی هستند که رویت هلال را مشکل می کنند از عوامل دیگر می توان به ضعف ابزار اپتیکی و خطای چشم اشاره کرد .

در سال1390 کارگروه ستاره شناسی مرکز رشد خلاقیت،نوآوری و فناوری بسیج هفشجان نیز مانند گروه های رصدی دیگر عازم منطقه ای مناسب جهت رویت هلال ماه رمضان گردید، محل رصد امام زاده شاه منظر خاتون هفشجان در حوالی شهرستان شهرکرد بود که پس از چند روز بررسی و ارزیابی منطقه به عنوان محل مناسب جهت رویت هلال انتخاب شده بود. تیم رصدی کار گروه متشکل از محسن شیرمردی(سرگروه تیم)، محسن خورشیدی(مسئول کارگروه ستاره شناسی مرکز)،مهندس کورش خورشیدی،مهندس امیر خانی،سعید خورشیدی،محمد فتحی،رسول خورشیدی،تقی حسینی ،حجت ا... جزایری و مجید تقی پور بود .

ابزار های رصدی تیم یک دستگاه تلسکوپ 8 اینچ و یک دستگاه دوربین دو چشمی 100*25 بودند.

جهت ثبت عکسهای هلال نیز چهار دستگاه دوربین عکسبرداری توسط تیم تهیه شده بود .

اعضای تیم پس از جلسه هماهنگی در محل مرکز ساعت 30/13عازم محل رصد واقع در 10کیلومتری شمال غربی شهر هفشجان شدند.

پس از رسیدن به محل، ابزار ها و دیگر تجهیزات توسط اعضای تیم و تعدادی از کوهنوردان شهر هفشجان پس از طی مسیر صعب العبور کوه امامزاد شاه منظر در بالای کوه و کنار مقبره ی امام زاده مستقر شدند.

کار اصلی تیم رویت پس از استقرار ابزار ها در ساعت 15 آغاز شد و هر یک از اعضای تیم کار تخصصی خود را آغاز کردند. ابتدا محل دقیق ماه در آسمان توسط مهندس امیر خانی به کمک نرم افزار و دوربین تئودلیت مشخص شد، پس از مشخص شدن محل ماه در آسمان اعضای تیم ابزار ها را به سمت محل ماه در آسمان نشانه رفتند و تلاش خود را برای دیدن هلال آغاز کردند.

تعدادی از اعضای تیم نیز توسط خط کش های رصدی و چشم غیر مسلح تلاش خود را برای شکار هلال آغاز کردند.

هر چه لحظه ی غروب خورشید نزدیکتر می شد، تب و تاب شکار هلال بیشتر می شد چرا که امیدی به رویت هلال بعد از غروب خورشید در بین اعضای تیم نبود. دلیل این نا امیدی گرد و غبار های بسیار در سطح افق و مدت زمان کم مکث هلال پس از غروب (حدود 15 دقیقه) بود.

لحظه ی غروب خورشید فرا رسید اما اثری از هلال باریک ماه در گرد و غبار افق نبود. پس از گذشت حدود 20دقیقه از غروب ظاهری خورشید دیگر امیدی در بین اعضای تیم برای دیدن هلال نبود چرا که دیگر هلال باریک ماه همچون خورشید پشت کوه ها پنهان شده بود.

پس از برنامه رویت و تاریکی هوا ابزار های رصدی به جای افق غبار آلود به سمت آسمان صاف نشانه رفتند و برنامه رویت هلال به برنامه ی رصد آسمان شب مبدل شد. پس از رصد سیاره ی زحل و تعدادی از اجرام عمق آسمان که تا حدود ساعت 22 به طول انجامید اعضای تیم در تاریکی شب و زیر آسمانی صاف و پر ستاره که پهنه ی راه شیری آن را اعجاب انگیز کرده بود به کمک اعضای هیئت کوهنوردی هفشجان راه خود را از میان صخره های صعب العبور به سمت پایین کوه در پیش گرفتند. و به سمت شهر حرکت کردند.


در پایان لازم است از چهار تن از اعضای هیئت کوهنوردی هفشجان آقایان فتح ا...شیخی ،حسین کیوانی ،ابراهیم عباسی و فرزاد شیخی، آقایان مهراب شفیعی و عبدا... قاسمی مسئولین محترم سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان همچنین انجمن علمی دانشجویی فیزیک دانشگاه شهرکرد آقایان مهندس کورش خورشیدی و دکتر مرادی، حاج احمد راستینه فرمانده بسیج هفشجان تقدیر و تشکر نماییم.

(جمعی از اعضای گروه

برای مشاهده گزارش تصویری ایسنا اینجا کلیک کنید.

گزارش دهنده: خانم ساغر بهادرانی (گروه رویت هلال انجمن نجوم شباهنگ کانون فرهنگی تربیتی مطهره باغبهادران ، زير نظر دفتر امام جمعه باغبهادران) گزارش مربوط به رصد هلال ماه رمضان در روز دوشنبه 10/5/90 میباشد
تاریخ رصد:2شنبه10مردادماه1390 رصدگران:عصمت شکرچی،بنفشه احمدیان،مهسا اسماعیلی،ساغر بهادرانی،زهرا ایزدی،محبوبه بلالی،سحر کاویانی،آزاده بهادران،مهتاب ترکی،عزت امینی،ساجده اسکندری ،مطهره عطایی. وآقایان: : حجت السلام والمسلمین قائمی وسعید آقایی.

رصدگاه:باغبهادران،پشت بام کانون مطهره

ابزار: دوربينهاي دو چشمی 70*15، 50*7

باوجود امکان رویت هلال در ساعات اولیه روز دوشنبه همه اعضا در بعدازظهر این روز برای رویت جمعی وبرنامه ریزی برای برنامه های آتی گردهم آمدند وهلال را نیز رصد کردند .

گزارش دهنده: آقای آرش نیری از شیراز

گروه شماره 1 رصدخانه شهر جدید صدرا

رصدخانه شهر جدید صدرا در 4 گروه اقدام به رصد هلال رمضان 1432 نمود که متعاقبا گزارشهای تکمیلی ارسال می گردد.

گروه شماره 1 رصدخانه شهر جدید صدرا با توجه احتمال رویت هلال رمضان 1432 در روز و نیز در اختیار داشتن ابزار مناسب تصمیم بر این شد از شب قبل در رصدخانه مستقر شده و با آلاین تلسکوپ و خطاگیری آن، ابزار خود را تا روز 1 شنبه جهت رصد هلال رمضان در روز، روشن نگهداریم.

محاسبات توسط آقایان طهرانی و حسینی هر 10 دقیقه انجام و با تلسکوپ مقایسه و خطاگیری انجام می شد.

اولین مشکلی که مواجه شدیم عدم تطابق نرم افزار استاری نایت و روند نامنظم خطاها بود که تا کنون سابقه نداشت.

اما بر خلاف همیشه دقت جستجوی تلسکوپ بسیار بالا بود. به طوری که حتی در روز به راحتی سیاره مشتری با حداقل خطا جستجو می شد.

کار رصد هلال از ساعت 13:30 با استفاده از تلسکوپ 12 اینچ شروع شد و مجددا محاسبات هر 10 دقیقه انجام می گرفت و چند بار خطای تلسکوپ با استفاده از رصد ستاره سماک الرامح در روز بررسی شد.

در نهایت اینجانب به دلیل خستگی مفرط و بی خوابی بیش از 40 ساعت از روز شنبه، حدود ساعت 17 تقریبا بیهوش شدم و در محل رصدخانه به خواب رفتم.

ساعت 18:28 دقیقه آقای سید احمد حسینی اعلام کردند مشکوک به رویت هستند. بنده که حتی توان صحبت کردن هم نداشتم. آقای طهرانی پشت تلسکوپ قرار گرفتند. اما نتوانستند رویت را تائید کنند. مجددا آقای حسینی اقدام به جستجوی هلال کردند و اعلام کردند چند بار در حد یکی دو ثانیه موفق به دیدن هلال شده اند. ایشان تاکید کردند که هر چند در دیدن هلال به قطعیت رسیده اند، اما به دلیل مدت زمان کم این گزارش نمی تواند مورد استناد قرار گیرد.

ضمنا در ساعت 15:15 روز 2شنبه از هلال عکسی تهیه شد که متعاقبا خدمت اساتید و دوستان عزیز ارسال می گردد.

مکان : رصدخانه شهر جدید صدرا

ابزار: تلسکوپ 12 اینچ LX200 اعضا گروه: مصطفی تهرانی، سید احمد حسینی، فرهنگ خواجه پور، محمد رضا طاهری، مهدی صمصامی، محمود عبداللهی، سید محمد حسین نیری، آفرین حقی، فاطمه حیدری، خانم نعمتی، خانم طاهری، خانم رحیمی

گزارش دهنده: آقای محمد رحیمی مسئول سایت آسمان پارس

مکان رصد : حومه روستای هونجان

عرض جغرافيايي : 31 درجه و 57دقيقه شمالي

طول جغرافيايي : 51 درجه و 37 دقيقه شرقي

ارتفاع : 2700 متر از سطح دریا

وضعیت افق : تپه و کوه در دوردست با پوشش 2 درجه افق

اعضای گروه : محمد رحیمی – فاطمه مرشد شکرچی – فاطمه طالبی – محسن بختیار – محمد سلطانی

ابزار : تلسکوپ VIXEN ED 115S – SPHINX - دوربین دوچشمی 20-90

وضعیت جوی کلی آسمان : صاف بدون غبار

وضعیت جوی غرب آسمان : صاف بدون غبار

منطقه کوهستانی هونجان از فرعی مشرف به روستای اسفرجان در کیلومتر 30 شهرضا به آباده قرار گرفته است. فاصله این منطقه تا اصفهان 145 کیلومتر و دارای ویژه گی های خوب برای رویت برخی هلال های ماه دارد.

پس از پیمودن مسافت اصفهان تا این روستا و با 1-2 ساعت عقب افتادن از برنامه اصلی به منطقه هونجان رسیدیم. گروه قرار بود فقط رویت هلال در روز انجام دهد . به همین دلیل میبایست ساعتی پیش از ظهر در منطقه رصدی حاضر میشدیم که به دلیل خرابی وسیله نقلیه متاسفانه کمی دیرتر به منطقه رصدی رسیدیم. با این حال پس از استقرار در محل تلسکوپ ویکسن نصب و پس از تنظیمات اقدام به رصد نمودیم. در رویت هلال در روز با توجه به سیستم تلسکوپ میبایست با اطلاعات و پارامتر های ماه و فاصله کم آن با خورشید ماه را رصد میکردیم. این کار با توجه به حضور ما در همان روز در محل رصد سیار دشوار بود و بهترین کار حضور در شب پیش از رصدو قطبی کردن دقیق تلسکوپ و تنظیم تلسکوپ با اجرام آسمانی برای یافتن بهتر ماه بود. با اینحال گروه رصدی تا دقایقی پس از غروب ظاهری خورشید با توجه به وجود 2 درجه پوشش کوه در افق اقدام به رصد منطقه مورد نظر افق غرب نمود که متاسفانه با همه تلاش این کار میسر نشد و هلال رمضان سال 1432 در روز و پس از غروب در این منطقه با تلسکوپ رویت نشد. قابل ذکر است دقایقی پیش از غروب ظاهری خورشید گروه با دوربین دوچشمی 20 در 90 اقدام به رصد نمودند که با دوربین دوچشمی هم رصد انجام نشد. این رصد در میان پوشش زیبای گیاهی و درختان سیب منطقه و در کنار گروه های رصدی از مرکز نجوم ادیب ( گروه مهتاب ) انجام شد.

گزارش از فاطمه مرشد شکرچی

عکسها از محمد رحیمی

گزارش دهنده: آقای علی ایمانی پور (( مدیر عامل و رئیس هیات مدیره خانه علم شیخ بهائی نجف آباد))

گزارش مربوط به رصد هلال ماه رمضان در روز دوشنبه 10/5/90 میباشد

ابزار:تلسکوپ 8 اینچ ویکسن با چشمی 25 میلیمتر پلوسل روسی .

پس از اینکه در غروب روز 9/5 /90 موفق به رویت هلال نشدم .تصمیم گرفتم که تلسکوپ را برای فردا صبح تنظیم کنم تا لا اقل پیش از اذان ظهر ماه را رویت نمایم.

بر همین اساس اطلاعات لازم را از نرم افزار های stary night 5 , moon calc 6 بدست آوردم.

در ساعت 2:01 بامداد روز 10/5/90 تلسکوپ را روی ستاره اومگا صورت فلکی حوت ثابت نمودم تا صبح ساعت 12 ظهر در تلسکوپ قابل مشاهده باشد.

از ساعت 11:55 دقیقه مشغول به رصد در پشت چشمی تلسکوپ شدم تا نهایتا در ساعت 11:59:40 ثانیه متوجه شدم که ماه قابل رویت می باشد لذا به دنبال آن حرکت نمودم تا مطمئن شوم که درست رویت نموده ام. و به دنبال آن حرکت نمودم تا مطمئن شدم. و رویت راحت بود و هر 5 دقیقه تلسکوپ را مجددا تنظیم می نمودم. وبا چشمی های 20 میلیمتر و 9 و ترکیب آنها با بارلو خیلی واضح نبود. اما با چشمی پلوسل 25 میلی متر تلسکوپ روسی با وضوح خیلی بالاتری قابل دید بود. تا ساعت 14:30 ماه را دنبال کردم تا اینکه رهایش کردم و در ساعت 3 دیگر موفق به رویت مجدد نشدم. (ماه رمضان مبارک)

گزارش دهنده :خانم افسانه نريماني از تيم شماره 3 مركز نجوم اديب اصفهان

گزارش رویت هلال شامگاهی ماه رمضان سال 1432زمان : یکشنبه 9/5/90 هجری شمسی برابر با 31/7/2011 میلادی

مکان : اسفرجان

اعضای گروه : حمید شهریار زاده ، منصور شفیعی ، ابوذر دبیری ،افسانه نریمانی ، نازنین علی بیک (گروه مهتاب)

ابزار : دوربین دو چشمی 20*120 و تلسکوپ موتور دار 8 اینچ مید

وضعیت جوی افق غرب : صاف

شرح گزارش :

برای استهلال هلال در روز حدود ساعت 11 از مرکز نجوم ادیب حرکت کردیم و ساعت 1:30 به محل مورد نظر رسیدیم برنامه این بود که 4 نفر با تلسکوپ و یک نفر با دوربین دوچشمی کار کنند

گروه تلسکوپ آقایان دبیری و شهریار زاده و خانمها نریمانی و علی بیک بودن و آقای شفیعی هم با دوربین دو چشمی

بعد ازاستقرار نلسکوپ موقع اتصال به لپ تاپ با مشکل مواجه شدیم و مجبور شدیم به صورت دستی تلسکوپ را هدایت کنیم و چون به غیر از سیاره زهره که فاصله خیلی نزدیکی با خورشید داشت ستاره پر نور شاخصی در آسمان نبود تلسکوپ را روی خورشید تنظیم کردیم و با استفاده ازاختلاف سمت و اختلاف ارتفاع مکانی که امکان داشت هلال در آنجا باشد را جاروب کردیم و هر چند دقیقه یکبار این کار را تکرار کردیم . در زمان هم ارتفاعی ماه و خورشید که ساعت14:45 بود هم با جاروب کردن به صورت افقی و در جهت سمت این کار انجام دادیم

مساله قابل ذکر این بود که اختلاف سمتی که از نرم افزار بدست می آمد برحسب درجه و اعداد سمت روی تلسکوپ بر حسب ساعت بود که با تبدیل عدد بدست آمده از نرم افزار اختلاف سمت را بر حسب ساعت محاسبه میکردیم

تا ساعت 19:45 که خورشید پشت کوه غروب کرد با همین روش ادامه دادیم که متاسفانه موفق به رویت نشدیم

آقای شفیعی هم با دوربین 20*120 ارتش که حدود ساعت 3:30 به آنجا رسید کارشون رو شروع کردند که ازطریق دوربین هم موفق به رویت نشدیم

افسانه نریمانی

پايگاه اطلاع رساني هلال ماه : از ارسال گزارش بصورت فرم تعريف شده و منظم بسيار سپاسگذارم .

گزارش دهنده :آقاي حسين جانقرباني از خانه نجوم و ‍‍ژئوفيزيك شهرضا

گزارش برنامه رصدی ویژه روئیت هلال ماه رمضان المبارک 1432 هجری قمری در تاریخ یکشنبه 31/07/2011 میلادی ( 09/05/90 مطابق با تقویم رسمی ایران)خانه نجوم وژئوفیزیک شهرضا

متصدی گزارش: حسین جانقربانی (نجم السپهر)

اعضای خانه نجوم و ژئوفیزیک جمعیت هلال احمر شهرضا، آقایان: قاسم زمانی، محمد جواد نیک اقبال، شهرام رحمتی، مجید حیدری، رضا جانقربانی، علی جانقربانی، حسین جانقربانی برای رویت هلال بحرانی ماه رمضان المبارک از شامگاه شنبه 08/05/90 در محل پژوهشسرای دانش آموزی استاد طاهر شهرضا (عرض جغرافیایی32 00 N طول جغرافیایی 51 52 Eارتفاع از سطح دریا 1825 متر، اختلاف ساعت با گرینویچ 5/3 ) جهت تنظیمات تلسکوپ 8 اینچ مید مدل (LXD75 ) مستقر شدند. سپس با پیوستن دیگر اعضا از ساعت 3 عصر یکشنبه (09/05/90)اقدام به استهلال نمودند ، که در ساعت 5 عصر به دلیل از تنظیم خارج شدن تلسکوپ، رصد متوقف شد.

وضعیت جوی : هوای صاف و آسمان شفاف

نتیجه : به دلیل از تنظیم خارج شدن تلسکوپ، هلال ماه رویت نشد.

اسامی شرکت کنندگان (خانم ها و آقایان) :

1. مهدیه ممیز 2. سمانه حیدرپور 3. فاطمه ربیعی 4. ریحانه دادوند 5. غزال جانقربان 6. نازنین پیروزمندان 7. معصوممه کوهرنگ 8. فائزه السادات ستاینده 9. نجمه السادات ستاینده 10. فاطمه زهرا تصدیقی 11. مهدیه محمدی 12. ارغوان محمودی 13. آناهیتا محمودی 14. مرضیه عسگری 15. زهره نورا 16. غزاله مولایی 17. مریم شاهچراغی 18. فریبا باستان 19. محدثه شاملی 20. مهسا خواجه 21. زهرا فلاحی 22. محمد جواد نیک اقبال 23. شهرام رحمتی 24. مجید حیدری 25. سید ابوالفضل کهنگی 26. قاسم زمانی 27. محمد قرقانی 28. صادق قرقانی 29. سعید ممیز 30. محمد رضا صهبایی 31. مجتبی سامع 32. مهدی کلاهدوز 33. آقای فخری 34. آقای ترشیزی 35. مسعود غلامپور 36. جواد امیری 37. رضا جانقربانی 38. علی جانقربانی 39. حسین جانقربانی

گزارش دهنده :آقاي نيما مسيبي از تيم شماره 2 مركز نجوم اديب

مکان: حوالی روستای اسفرجان

مختصات منطقه رصد(با استفاده از GPS ) : N 34 � 31 E 51 �51 ارتفاع: 2660 متر

زمان: 9 مرداد 1390 شمسی مطابق با 31 جولای 2011 میلادی و 29 شعبان 1430 قمری

غروب ظاهری خورشید: 19:35 در ارتفاع حدودا 5� 25’

غروب ظاهری ماه: 19:55 در ارتفاع حدودا 3� 30’

رصدگران: حسام مرادی، نیما مسیبی، یکتا محمدی ، هاجر احمدزاده

تجهیزات: یک عدد دوربین دو چشمی 90�20، یک عدد دوربین دوچشمی 120�20 ارتش ، تئودولیت ، GPS

وضعیت افق: افق غربی بسیار شفاف بدون گرد وغبار، عوارض به ارتفاع 3.5 درجه در افق غربی و آسمان کاملا صاف و شفاف.

نتیجه رصد: هلال رویت نشد

مشروح گزارش:

به دلیل عدم هماهنگی های لازم با 3 حدود ساعت تاخیر حوالی ساعت11 از مرکز آموزش نجوم ادیب به سمت رصدگاه حرکت کرده و ساعت 2:30 در رصدگاه مستقر شدیم و از همان لحظه پس استقرار وسایل کار رویت را آغاز کردیم. استخراج مختصات ماه و خورشید به کمک نرم افزار winstars 2.0 صورت گرفت. در رویت هلال از هر دو روش جاروب آسمان و هم ارتفاع سازی استفاده شد. همچنین با استفاده از تئودولیت موقعیت دقیق ماه از طریق عوارض سطحی تخمین زده می شد و سپس با افزایش ارتفاع به سمت ماه نشانه می رفتیم. با چندین بار آزمایش و هدف رفتن خورشید دقت این روش بسیار خوب ارزیابی شد. همچنین در ساعت مشخصی دوربین بر روی خورشید گرفت و ارتفاع آن به کمک نرم افزار محاسبه شد تا دقت ارتفاع سنجی دستگاه بررسی شود. هم چنین با استخراج سمت خورشید و تبدیل واحد درجه به میلیم (درجه�17.7= میلیم) دوربین نظامی راکالیبره کردیم.

رویت هلال ماه تا ساعت 19:00 ادامه داشت که البته نتیجه ای حاصل نشد. پس از آن از هر دو دوربین به کمک تئودولیت و سمت و ارتفاع سنجی دقیق و توپوگرافی محل غروب ظاهری ماه و خورشید برای رویت هلال استفاده شد به نحوی که مطمئن بودیم هلال در میدان دید دوربین قرار دارد. هر 5 دقیقه با داشتن مختصات جدید و با توجه به عارضه سطحی و اختلاف ارتفاع آن با ماه اقدام به رصد شد. با شفافیت فوق العاده بالای افق تا حدودی به رویت هلال امیدوتر شده بودیم. به خصوص اینکه با غروب ظاهری خورشید پشت عارضه ای با ارتفاع حدود 5� 25 نور زمینه آسمان به شدت کاهش یافت. در یک مورد نیز احساس شد هلال در میدان دید دوربین رویت می شود که البته با وجود شباهت آن به شکل منطقی هلال به دلیل عدم رویت طولانی یا مجدد آن نمی توان آن را معتبر دانست. این کار تا لحظه غروب ظاهری ماه ادامه یافت که متاسفانه موفق به رویت هلال نشدیم.

نکته:

1- این منطقه به دلیل پوشش گیاهی فراوان و وجود باغ های میوه در اطراف آن گرد و غبار بسیار کمی داشت و برای رویت در روز با تلسکوپ بسیار مناسب بود؛ گرچه افق غربی تا حدود 3.5 درجه ارتفاع داشت و در صورت رویت هنگام غروب باید منطقه بهتری را جستجو کرد. همچنین افق شرقی منطقه رصدی از نظر توپوگرافی مناسب بود و ارتفاع عوارض آن در برخی نقاط حدود صفر درجه می رسید. از لحاظ گرد و غبار افق شرقی وجنوب شرقی تا حدودی گرد و غبار داشت. برای رویت هلال های صبحگاهی این منطقه نسبتا مناسب به نظر می رسد.

2- در رصد های قبلی همواره تلاش می شد دقت کالیبراسیون دوربین های نظامی با سیاره ای مانند زهره یا هر سیاره دیگر تست شده و سپس فوکوس آن ها انجام شود. این کار در رصد های قبلی موفقیت آمیز بود و پس از کالیبراسیون دوربین به کمک تئودولیت یا خورشید سیاره زهره یا مشتری به کمک تبدیل درجه به میلیم در میدان دید قرار می گرفت. متاسفانه در این رویت با تمام تلاشی که صورت گرفت موفق به رصد سیاره عطارد نشدم گرچه دقت کالیبراسون با هدف گیری خورشید در فاصله های زمانی مختلف مناسب ارزیابی شد. احتمال دارد کیفیت اپتیکی نامناسب یا قدر پایین عطارد دلیل این مسئله باشد.

موفق باشید

نیما مسیبی

منبع :helalemah.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید