این همایش سه سالانه، یازدهمین گردهمایی منطقه ای آسیا اقیانوسیه اتحادیه بین المللی نجوم، در شهر چیانگ مای کشور تایلند از تاریخ 26 الی 29 جولای (مصادف با 4 الی 7 امرداد)برگزار شد. در این همایش که با حضور اساتید، دانشمندان، محققان و دانشجویان دکتری و ارشد برگزار گشت، جدیدترین دستاوردها و نتایج تحقیقات و یافته های علم نجوم به صورت کاملا حرفه ای ارائه شد و مکانی جهت تبادل این اطلاعات و دستیابی به آخرین پیشرفتها و تحقیقات این علم بود. حدود 300 نفر از 40 کشور در این همایش شرکت کرده بودند.
عناوین و محورهای همایش:
فیزیک خورشیدی و اندرکنش خورشید و زمین
سیارات در منظومه شمسی و فراتر
اخترفیزیک ستاره ای و سیستمهای دوتایی
اجرام فشرده و اخترفیزیک انرژی بالا
کهکشان راه شیری، مواد درون ستاره ای و شکل گیری ستارگان
کهکشانها و هسته فعالشان و کیهانشناسی
ابزارهای جدید، چالشهای پردازش داده و رصدخانه های مجازی
آموزش نجوم و عمومی سازی نجوم
SKA از گروت ربر تا
فعالیتهای ذیل در طول همایش اجرا شدند:
جلسات با حضور سخنرانان افتخاری
سخنرانیها و ارائه پوستر توسط سخنرانان دعوت شده در زمینه های مربوطه
که توسط اعضای ملی منطقه آسیا-اقیانوسیه گرفته شده بودند.Astro-Expo 2011 نمایشگاه عکس
سخرانیهای عمومی
نمایشگاه عکسهای نجومی
مراسم افتتاح رسمی همایش
در این همایش آقای رستگارنسب به ارائه پوستر خود با موضوع "اندازه گیری و تحلیل تغییرات دمای سطح زمین پس از کنتناکت سوم در خورشید گرفتگی کامل" و مریم نقدی و بهنوش مسکوب نیز به ارائه پوستر در زمینه "کهکشان راه شیری، مواد درون ستاره ای و شکل گیری ستارگان" پرداختند.در طول همایش، مراسم نهار ویژه ای به همراه سخنرانی برگزار شد و در هر روز مباحثی مانند نقش و جایگاه زنان در نجوم حرفه ای هر کشور، وضعیت نجوم در کشورهای جنوب شرق آسیا و منجمان آماتور جوان در کشورهای جنوب شرق آسیا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. روز پایانی، به گردش اختصاص یافته بود و مراکزی مانند رصدخانه ملی در حال احداث تایلند، مرکز مونیتورینگ نوترون شاهزاده سیریندهورن و معابد یادبود پادشاه و ملکه مورد بازدید قرار گرفتند.
در کنار همایش، جلسات غیر رسمی با حضور نمایندگان انجمن مشورتی نسل فضا در 2 کشور ایران و نپال، سفیران پروژه صلح ستارگان (نپال،سری لانکا و اندونزی)، اعضای هیئت مدیره انجمن نجوم کشور نپال، اعضای انجمن منجمان بدون مرز و اعضای شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران برگزار شد. در این جلسات که تمرکز آن بر پروژه گذر زهره در خرداد سال 1391 و سایر پروژه های بین المللی بود، افراد به تبادل نظر و تجربیات خود پرداختند و این جلسات زمینه همکاریهای بعدی در آینده را فراهم آورد.
سه سال دیگر این همایش در کشور کره برگزار خواهد شد و امیدواریم دانشجویان و اساتید ایرانی، نقش خود را در نجوم حرفه ای و عرصه بین المللی هر چه بیشتر نشان دهند.
نویسنده گزارش: بهنوش مسکوب