تبلیغات
حمایت معنوی از منطقه کویر بهاباد و پناهگاه حیات وحش نایبندان
ارسال در: 1390/05/25-16:52
منجمان براي رصد ستارگان بايد از شهرها فاصله بگيرند و در آسمان تاريك و پر ستاره به مطالعه بپردازند.علت كم ستاره بودن آسمان شهرها، پديده ايست كه آلودگي نوري نام دارد.

مقدمه

منابع طبيعي و خداداي موجود در هر كشوري ثروت ملي آن محسوب مي شود.وجود كوهها، رودخانه ها، كويرها، نمكزارها، جنگلها، دريا، حيات وحش، آثار تاريخي و حتي فرهنگ ها و موسيقي و آسمان تاريك، منابع نفت و گاز و .... جزيي از اين ثروت محسوب مي شود.برخي از اين منابع تجديدپذير و برخي تجديد ناپذيرند. منابعي همچون جنگل ها، كويرها، حيات وحش و آثار تاريخي و آسمان تاريك در صورت تخريب آن احياي دوباره يا بسيار مشكل و زمان بر است و يا غير ممكن است.

انقراض يك گونه جانوري و يا گياهي وهمچنين تخريب آثار تاريخي غيرقابل جبران است. متاسفانه در ايران اهميت چنداني به مقوله منابع طبيعي داده نمي شود. اهميت يك معدن كلسيت ويا جاده اي بي اهميت بيشتر از عرصه هاي طبيعي و كمياب است. ايران از لحاظ تنوع زيستي مقام سوم را در دنيا دارد و جزء6نقطه تاريك از منظر نجومي است. متاسفانه در سال هاي اخير تخريب عرصه هاي طبيعي شدت يافته است به گونه اي كه جبران اين خسارات بسيار مشكل شده و يا غير ممكن است. عبور اتوبان از دو منطقه بي نظير پارك ملي گلستان و قمشلو ضربه سنگيني به حيات وحش وارد كرده است. اين جاده ها به غير از تخريب طبيعت-باعث برخورد خودروهاي عبوري با وحوش مي شود و مسير ورود شكارچيان را هموار مي كند.

مشابه همين جاده ها را مي توان در پارك ملي سرخه حصار-موته-كلاه قاضي-كالمند-جهان نما-البرز مركزي و...اتفاق افتاده است.

مناطق بسيار غني از حيوانات كمياب همچون عباس آباد نايين وكلاه قاضي و يا درانجير به خاطر فعاليت چند معدن در حال تخريب اند. انجارهاي معدن ،فعاليتهاي دستگاههاي برش سنگ، تردد كاميون هاي معدن و حضور معدنچيان باعث متواري شدن وحوش از مناطق امن به حواشي نا امن مي شود. با وجود اين تخريب گسترده عرصه هاي طبيعي در ايران،يك منطقه هنوز سالم و بكر باقي مانده است . :اين منطقه همان پناهگاه حيات وحش نايبندان طبس به همراه كوير شرقي بهاباد است.بهاباد شهري باستاني در 200كيلومتري شرق شهر يزد واقع شده است. شرح تخصصي اين مناطق در اين قسمت آورده خواهد شد.

1- منطقه كوير بهاباد و پناهگاه حيات وحش نايبندان از منظر نجومي:

منجمان براي رصد ستارگان بايد از شهرها فاصله بگيرند و در آسمان تاريك و پر ستاره به مطالعه بپردازند.علت كم ستاره بودن آسمان شهرها، پديده ايست كه آلودگي نوري نام دارد. لامپهاي موجود در معابر و خيابآن ها حداقل 20الي50درصد نور خود را به علت طراحي نامناسب و اشتباه به آسمان مي فرستند. وقتي تعداد لامپهاي يك منطقه بيش از 10عدد فراتر رود ،آن قسمت از نورهايي كه به آسمان مي رود ،باعث روشن شدن زمينه آسمان مي شود و ستارگان كم نور را محو مي كنند. هرچه يك شهر بزرگتر و تعداد لامپ هاي آن بيشتر باشد،آسمان روشن تر است.متاسفانه به دليل اينكه آلودگي نوري تا ارتفاع زيادي در جو بالا مي رود،بنابراين اثر آلودگي نوري را مي توان تا كيلومترها مشاهده كرد.مثلا شهر اصفهان تا فاصله 180كيلومتري آلودگي نوري اش ديده مي شود ونور تهران را تا فاصله 250كيلومتري مي توان ديد.

آسمان کاملا بکر و تاریک در دنیا بسیار سخت پیدا می شود. هنوز در برخی از مناطق ایران آسمان کاملا تاریک پیدا می شود. یکی از نقاط کویر بهاباد و نایبندان است. از منظر نجومی منطقه نایبندان و بهاباد در مقیاس بورتل (مقیاسی جهت سنجش تاریکی ) دارای رتبه می باشد. در برخی نقاط این کویر هیچ گونه آلودگی نوری وجود ندارد. نور گگن شاین در این منطقه به وضوح دیده می شود و حتی در برخی اوقات سیارات مشتری و زهره که همانند ستاره ای پرفروغ دیده می شود ،به علت تاریکی محیط بر روی زمین سایه ایجاد می کنند. دسترسی به چنین مناطقی بسیار دشوار است ولی موقعیت این کویر ممتاز می باشد.متاسفانه دو خطر جدی آسمان منطقه را تهدید می کند:

1-گسترش دو شهر بهاباد و طبس و افزایش لامپ های متداول و غیر استاندارد در آن ها که افزایش آلودگی نوری و نابودی آسمان را به دنبال دارد. در کشورهایی همچون ایالت متحده و ایتالیا مناطقی را برای منجمان تحت حفاظت قرار داده اند و با تصویب قوانینی از این مناطق برای نسل های آینده محافظت می کنند.

2-اکتشاف و بهره برداری از معادن در منطقه و تخریب خاک، باعث بالارفتن غبار در آسمان شده و شفافیت آن را می کاهد.اگر معادن فعال شوند راه جبران این خسارت تا حدودی غیر ممکن است.

در سراسر قاره اروپا هیچ منطقه ای مشابه بهاباد وجود ندارد. بنابراین با کمی تبلیغ می توان منجمان اروپایی را به ایران جذب کرد. در خاورمیانه کشورهای ایران، عربستان، افغانستان و کمی پاکستان آسمان تاریک دارند. به خاطر وجود زیرساخت های خوب موجود در ایران و امنیت مناسب و فرهنگ بالای ایران،کشورمان نسبت به بقیه در جایگاه مناسبی قرار دارد. ورود گردشگران و منجمان خارجی و مهمتر از آن منجمان ایرانی به بهاباد و نایبندان می تواند باعث اشتغال شده و توسعه ای پایدار و بدون تخریب را به دنبال دارد. طبق بررسی سهراب علیدوستی پژوهشگر طرح مکان یابی مکان های تاریک و سرپرست پروژه آلودگی نوری، این کویر بهترین مکان رصدی ایران محسوب می شود. این منطقه کاملا بکر را می توان با حفاظت پایدار به نسل آینده تحویل داد. شهر بهاباد تا فاصله 60کیلومتری و طبس تا فاصله 110کیلومتری آلودگی نوری ایجاد می کند که لزوم عدم گسترش آلودگی نوری را می رساند.

2-از منظر طبیعت گردی:

دو شهر تاریخی طبس و بهاباد و کویرهای اطراف آن مکان بسیار مناسبی برای جذب گردشگر و کویرنوردان داخلی و خارجی است که مورد بررسی قرار می گیرد.

از لحاظ مورفولو ژیکی این کویر خصوصا در شرق و غرب بسیار متنوع است.

در شرق کویر نایبند، کوه مرتفع 3002 متری نایبند قرار دارد و کمی آن طرفتر یکی از گرمتر و خشکترین کویرهای دنیا یعنی لوت قرار گرفته است همچنین در غرب نایبند پدیده هایی همچو زمین های پلاگون، نمکزارها، تپه های ماسه ای و تپه ماهورها قرار دارد. این کویر همانی است که سون هدین یکصد سال قبل مسیر طبس تا بهاباد را با شتر پیموده است.

سیمای منطقه با آنچه امروزه مشاهده می شود تفاوت چشمگیری کرده است. این تفاوت نشانه نابودی تدریجی منطقه است. این کویر که تاکنون پای جاده ها و تا حدودی معدن و صنعت به ان باز نشده بوده ولی به زودی جادهی بهاباد-دربند و معادن زغالسنگ را خواهد دید. پدیده های کمیاب زمین شناسی و کانی هایی همچون سیلویت، هالیت، کلسیت، فلوئورین، مالاکیت، ژیپس و ... آن ار به مکانی جهت کار صحرایی زمین شناسان تبدیل کرده است. این منطقه در صورت مطالعه پتانسیل تبدیل به ژئوپارک را نیز دارد. بسیاری از سنگ های منطقه مدت زمان چند صد میلیون سال فشار و دما را متحمل شده اند ولی می تواند با یک معدن در طی چند سال به کلی نابود شود. تورهای کویرنوردی و همچنین بازدید گروههای زمین شناسی نیز می تواند باعث اشتغال زایی شود.

2- از منظر حیات وحش:

پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس و کویرشرقی بهاباد یکی از بهترین زیستگاههای کویری وحوش محسوب می شود. نایبندان طبس و کویر بهاباد به علت نبود جاده، معادن، دامداران بکر مانده و دسترسی شکارچیان به وحوش رابسیار مشکل کرده است. این پناهگاه به طور مطلق بکرترین منطقه تحت حفاظت محیط زیست ایران است. در نایبندان کویر شرقی بهاباد حیواناتی همچون:یوز پلنگ، قوچ و میش، جبیر، بزکوهی در ارتفاعات: گربه شنی، شاه روباه،روباه معمولی، پرندگان شکاری همچون عقاب، بالابان، کرکس، جغد، هوبره، زاغ بور و در مناطق کوهستانی صعب العبور، پلنگ را می توان مشاهده کرد.

این مناطق یکی از بهترین زیستگاه های یوزپلنگ ایرانی محسوب می شود.

در حال حاضر بالاترین آمار مشاهده مربوط به این حیوان در همین کویر به ثبت رسیده است. همچنین این کویر یکی از بهترین نقاط در کشور برای مطالعه و مشاهده کفتار محسوب می شود. در حاشیه کویر و جایی که آب وجود دارد گیاهان کویری مشاهده می شود که برخی از آن ها ارزش دارویی دارند.

پناهگاه حیات وحش نایبندان از شرق با جاده راور-طبس و از شمال با جاده اردکان طبس و از جنوب با کوهبنان و از شرق با کویر بهاباد محدود می شود.

متاسفانه جاده ای نه چندان استراتژیک که بهاباد را به دربند راور متصل می کند، در آینده برای مهاجرت وجوش می تواند مشکل آفرین باشد.

عملیات ساخت این جاده ها آغاز شده و تا چند سال آینده تکمیل می شود. عبور جاده ها از مناطق تحت حفاظت باعث آزادی عمل و ورود شکارچیان به عمق این مناطق نیز می شود.

این امر ار میتوان در پارک ملی گلستان، عباس آباد نائین، موته، البرز مرکزی، بمو و... مشاهده کرد یکی از مهمترین خطرات بالقوه و بالفعل نایبندان و بهاباد اکتشاف و بهره برداری از معادن منطقه است کویر بهاباد و نایبندان به خاطر نبود جاده و معادن، بسیار بکر مانده و راه ورود شکارچیان را به صورت طبیعی بسته است. در صورت بهره برداری از معادن عمق کویر و با ورود دستگاه های معدن کاری و انفجارات باعث متواری شدن وحوش از مناطق امن به حاشیه ها شده و شکار می شوند.

همچنین احداث جاده برای معدن راه نفوذ شکارچیان به منطقه بار می شود و تنها منطقه کاملا بکر ایران را نابود می کند.

سود چند ساله معدن در مقابل تخریب طبیعتی که هزاران سال در تکامل بوده است ارزش چندانی ندارد.

متاسفانه مناطق طبیعی ایران به خاطر وجود چند معدن و یا جاده رو به تخریب رفته است.پناهگاه حیات وحش نایبندان هنوز کاملا بکر است و می توان جلوی تخریب آن را گرفت. می توان به جای معدن با توسعه گردشگری داخلی و خارجی و معرفی پتانسیل های بسیار بالای آن در سطح ایران و جهان نیز اشتغال زایی و توسعه پایدار ایجاد کرد.

این مناط میراثی گرانبها بوده که بایستی آن را به نسل آینده تحویل داد و از حیات وحش و آسمان تاریکش محافظت نمود.بر این اساس به زودی طوماری از امضاهای منجمان و طبیعت دوستان جمع آوری می شود و برای فرمانداری یزد و بهاباد و سازمان های محیط زیست و مراکز نجوم ارسال می گردد.

ما به حمایت معنوی شما نیازمندیم.

سهراب علیدوستی

مدیر پروژه آلودگی نوری اصفهان

منبع :ParsSky.com
نظرات ارسالی:
 
سپیده
1394/08/24   6:18:00 PM
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای علیدوستی امیدوارم تلاش شما همچنان پایدار و کمک مسولین و دوستان هم بیشتر بشه به امید کاهش الودگی نوری،حفظ مناطق رصدی باقیمانده و تبدیل شدن تک تک نقاط ایران به پایگاه های رصدی قابل استفاده....

مرتضی
1394/08/19   12:23:00 AM
خیلی ممنون خداوند شما رو حفظ کنه. و همچنین توفیق حفظ محیط زیستمون رو به ما بده.

نیلوفر زمانی
1394/08/18   10:18:00 PM
وقتی برای اولین بار فهمیدم که حدود 73% انرژی موجود در جهان ما، انرژی تاریکه و23% اون ماده تاریکه وفقط چیزی حدود 4%از مجموع کل چگالی انرژی در کیهان را به لطف پیام آور جهان یعنی نور میتونیم ببینیم، ناباورانه نگاهی به آسمون بالای سرم انداختم وفهمیدم آلودگی نوری شهرم، اون 4% رو هم به حد صفر میل داده. تا به حال تصور میکردم فقط گرانش های بسیار زیاد مثل سیاهچاله ها میتونن نور رو در خودشون اسیر کنن.حالا با این مقاله فهمیدم روستاها ، شهر ها و ابر شهر های ما نیز میتونن نور، این قهرمان المپیک سرعت جهان رو در خود حبس کنن و مثل الماس هایی درخشان در جای جای زمین بدرخشند و خودشون رو از دیدن درخشش الماس های آسمان محروم کنند. با اینکه از انتشار این مقاله حدود 4 سال میگذره متاسفانه مناطق تاریک ایران همچنان در حال نابودی هستند وخوشبختانه تلاش های آقای علی دوستی همچنان برقرار. سپاس ازادیسون برای بزرگترین اختراعش جهت روشن کردن زمین وسپاس ازتلاش آقای علیدوستی وهمه ی مبارزان با آلودگی نوری برای تاریک نگه داشتن آسمان. به امید زمینی روشن آسمانی تاریک کانون ستاره شناسی دانشگاه اصفهان (رامی)صمیمانه حمایت خودش رو برای پیش برد این هدف ارزشمند اعلام میکند.

عریانی
1394/08/18   12:20:00 AM
سلام ممنونم بابت اطلاع رسانیتون واقعا نمی دونم حمایت معنوی یعنی چی؟فقط می دونم شما به چیزی بالاتر از حرف و اظهار تاسف نیاز دارین.اینو شما بگین،شما بگین چطوری می تونیم ازاین پروژه حمایت کنیم؟چطوری می تونیم بیایم به میدون؟؟؟؟

Astronomy
1394/05/06   8:00:00 PM
واقعا بسیارخوشحالم که هنوزدرایران کسی به فکرآسمان پرستاره هست کسی هنوزقلبش برای حیات وحش ومحیط زیست میزنه!هنوزکسی وجدان داره واونقدرمعرفت داره که تواین کارجلو بره وجلوی کسایی که بویی از تفکرنبردن بایسته! واقعا ما دردنیایی که برای خودمون میسازیم داریم غرق میشیم. باتشکر

محسن
1393/04/19   7:10:00 PM
شما نمی دونید از چه منطقه غنی دارید حرف می زنید از نظر معدنی.فکر میکنید یه سری افراد از خیر این همه پول میگذرند که ما اسمان و زمین بکر داشته باشیم.گور پدر حیات وحش.پولو بچسب

محمد ظاهر حدادی طاقانکی
1393/01/25   9:49:00 PM
سلام آفرین بر این همه تلاش و پشت کار امیدوارم آنهاییکه باید بشنوند ، بشنوند و فکر ی کنند اساسی!!!!!

amin
1392/08/21   10:46:00 AM
good

amin
1392/08/21   10:46:00 AM
بسیار عالی بود

محسن هوشمند بهابادى
1391/06/30   8:10:00 PM
با تشكر از شما آقاى علي دوستي از تهيه اين گزارش مفصل و در عين حال كمياب،اي كاش مسئولين بهاباد هم مانند شما ارزش اين كوير بكر را مي دانستند.

ضدپسر
1390/07/24   9:04:00 PM
اقای علی دوستی واقعا خسته نباشید و مرسی از این که مارو اگاه کردیدکه چه چیزی رو قراره از دست بدیم! مطمئن هستم اگه شما این مقاله رو ننوشته بودید تا صد هزار سال دیگه هم ما نمی فهمیدیم چه اتفاقی قراره بی افته یا حد اقل اگه می فهمیدیم قراره چه پروژه ایی انجام بشه نمیدونستیم به واسطه ی این پروژه چه چیز از طلا با ارزش تر رو از دست می دیدم.میدونم من اگه این مقاله رو نخونده بودم وقتی توی رسانه می اومدن و میگفتن که ما داریم فلان کار رو میکنیم من به خودی خود بهشون افرین میگفتم ! من و دوستان با تمام توان اماده ی هر کمکی هستیم و امیدوارم اگه کاری از دستمون بر میادکه برای جلوگیری از این پروژه انجام بدیم ازش دریغ نکنیم

سجاد جویا
1390/06/31   11:14:00 AM
سلام همان گونه که آسمان زیباست زمین هم زیباست چگونه وقتی اسم زباله فضایی به میان می آید ما خاطرمان مشوش می شود به همین صورت باید به زمین توجه کرد وگرنه در آخر جایی برای زیستن هست ولی برای زندگی نیست!

مهوری
1390/06/20   10:05:00 AM
باسلام من نمیدونم تا کی ما باید تاوان خودخواهی یه سری آدم ها را بدیم که عطششون سیراب ناپذیره امیدوارم برای یک بار هم که شده به نظر ما اهمیت داده بشه ما همه جوره در خدمتیم و حامی آسمان پرستاره

رجبی
1390/06/17   9:33:00 PM
با سلام وعرض خسته نباشید امیدوارم یک بار دیگربه خاطر خود خواهی عده ای یکی دیگر از مواهب الهی را از دست ندهیم . انجمن نجوم هلیاد دانشگاه پیام نور اصفهان

zohreh
1390/06/16   11:34:00 AM
ياحق خداوپشت وپناهت باد.

احمد سراستاد
1390/06/15   10:14:00 PM
سلام به سهراب عزیز و همه دوستان اول باید یک خسته نباشید به سهراب گفت که اینقدر زحمت کشیده و محل را پیدا کرده و الان داره به همه معرفی میکنه. از طرف جامعه نجوم استان یزد حمایت خودمون را از این منطقه اعلام میکنیم

زهره
1390/06/13   7:09:00 PM
باسلام وخداقوت حل مشکلات به طور مداوم :هر ایرانی باید مراحل برخورد مشکلات را پیدا کند. الف) شناسایی مشکل ب)جستجو برای یافتن مشکلات ج) پیدا نمودن راه حل های موجود د) مورد آزمایش قراردادن هر راه حل ه)انتخاب بهترین راه حل و) اجرای راه حل انتخابی باآرزوي موفقيت وپيشرفت براي شما

خاکدان
1390/06/05   1:00:00 PM
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای علیدوستی.بابت گزارش خیلی جالبتون ممنون. امیدوارم همه با هم بتونیم کاری برای نجات این منطقه بکنیم تا حداقل یکی دیگر از مناطق بکر ایران به این سادگی از بن نره!!!به امید اون روز......

منیژه شفیع
1390/06/04   11:12:00 PM
سلام آقای علیدوستی تشکر میکنم بابت همه تلاشهاتون. من هم به عنوان یه عضو کوچکی از جامعه نجوم تا حد توانم کمک خواهم کرد .با آرزوی موفقیت برای شما و همه منجمان

فاطمه عباسی
1390/06/04   6:38:00 PM
درود به جناب آقای علیدوستی که به حق می تونم بگم که یه ایرانی واقعی هستن و با تلاش های بی وقفه ی خودشون برای نجات طبیعت بکر، حیات وحش و آسمان تاریک و پر ستاره(طبیعت فراموش شده)دینشون رو به کشور عزیزمون ادا کردن، مطمئنم الآن زمان این رسیده که سایر افراد هم به اندازه ی توان خودشون قدمی برای حفظ زیبایی های طبیعت که موهبتی از جانب خداست بردارن.من هم به عنوان یه ایرانی از هر کمکی که بتونم دریغ نمی کنم به امید روزی که شاهد خبر نجات این مناطق باشیم. سپاس گزارم.

سعید
1390/06/04   5:19:00 PM
سلام و خسته نباشید. امیدوارم همواره همینگونه در راه خیر و کار علمی ثابت قدم باشید. ایران دلش به همین جوانان پاک و عاشقش خوش است. خیلی برایم جالب بود که شما علاوه بر توجه وافر به آسمان، به سطح زمین و نظام اکوسیستمیک آن نیز توجه فراوان و درخور علمی دارید. همانگونه که شما بر اساس داده های بدست آمده حاصل از تلاشهای شبانه روزی نوشتید، این منطقه دارای ارزش بسیار بالا بوده و بسان بسیاری از مناطق مهم و جهانی کشور عزیزمان در معرض تخریب است. امید که دست به دست هم به راهکاری برای ممانعت از این روند مخرب بیابیم.

هاجر توکلی
1390/06/04   10:43:00 AM
سلام،خسته نباشید.برایمن که خیلی جالب بود.میدونین واقعاٌ باید یه فکری کرد ولی کاش این گزارش رانفرستاده بودین حالا فقط کافیه اون مسئول هایی که از این منطقه خبر نداشتن این گزارش را بخونن مدت کوتاهی طوا نمیکشه که چیزی از منطقه نمیمونه.

قاسم هرقلی
1390/06/02   10:39:00 AM
سلام استاد.آقا شما ولکن این طبیعت رو خودش درست میشه!بابا چه کار داری به این حیات وحش داشتن زندگیشون رو میکردن تا حالا.حتما اگه بندگان خدا زبان داشتن تا حالا ازت شکایت کرده بودن که بابا ولمون کن به خدا!!تو نیا دنبالمون کسی ما رو پیدا نمیکنه!!بابا صد رحمت به کنه!! خوب حالا جدای از شوخی واقعا یک خسته نباشید صمیمانه بهت میگم چون میدونم چندین ساله دغدغه زندگیت شده حفظ محیط زیست همین موجودات بی زبان که کاری به ما ندارن اما ما نمیدونم چرا همش علاقه داریم به آزار طبیعت بی آزار.بالاخره کی قراره برای آسمان تاریک و ستاره ها ارزش قائل بشیم؟کی قراره کمی وقت بگذاریم برای دقت در عظمت خلقت خالق؟کی قراره کمی فکر کنیم؟کی قراره به گذشته بالندمون که گوشه گوشش پر بود از دانشمندان مسلمان بزرگی که علم حال مدیون اونهاست و اونها مدیون تفکر در خلقت خداوند بودند توجه و تعمق کنیم.واقعا نمیدونم کی قراره فرهنگ به این انسانهای(دور از جون انسان)بی فرهنگ برگرده و بفهمند دارن چه برسر این طبیعت و این میراث ناب گذشتگان و نعمت بزرگ پروردگار میارند.ممکنه این پروسه خیلی زمانبر بشه و شاید اگه به خودشون باشه هیچوقت آدم نشند و نفهمند که دارند چه اشتباه و گناه بزرگی رو مرتکب میشن.از اونجاییکه مردم عادی هم که فداشون بشم... پس وظیفه مائیکه در جریان کار هستیم چندبرابر هستش و در برابر خدا مسئولیم البته اگر به مسلمان بودن معتقدیم.پس منم به شخصه هر جاییکه احساس کردی به حضور و کمکم نیاز هست تاجاییکه که در توانم باشه دریغ نمیکنم خصوصا اگه احساس میکنی آلودگی نوری داره به اونجا هم سرایت میکنه برای شیشه شکستن و لامپ ترکوندن هستم!!به امید بازگشت فرهنگ به این قوم یاجوج و ماجوج. زندگیت به کام و همیشه موفق و پیروز باشی: پاسبان طبیعت پارس

مژگان مطيعي فرد
1390/06/01   1:44:00 PM
با عرض سلام و خسته نباشيد جانانه! الان انچه كه اهميت داره خود واقعه الودگي نوري نيست بلكه تعبير و تفسير ما از ان است به اميد رسيدن به مرحله اثبات و اجراي تفسيرتان دركنارتان هستم با تشكر از شما.

ندا افقري
1390/06/01   1:23:00 PM
با عرض سلام خدا قوت جناب آقاي عليدوستي من به نوبه ي خودم از زحمات و پيگيري هاي دلسوزانه ي شما تشكر و قدرداني مي نمايم و حمايت و همكاري خود را (در حد توانم) در اين زمينه اعلام مي دارم. به نظر حقير اين حمايت بايد از طرف همه باشد و هيچ كس نبايد سكوت كند. اميدوارم هر جه قدر كه مي توانيم با عمل خود ثابت كنيم كه حامي شما جهت نجات اين منطفقه هستيم. به اميد روزي كه جشن نجات كوير بهاباد را برگزار كنيم.

رضا ماه منظر
1390/06/01   1:02:00 PM
واقعا تاسف انگيزه. لطفا از صدا و سيما دعوت كنيد يه گروه خبر نگاري به اين منطقه بفرستند تا لااقل كل كشور در جريان قرار بگيرند . با تشكر

سید مقصود کیانوش
1390/05/31   8:25:00 PM
جناب علیدوستی دوست و همکار محترم از تلاشها و دلسوزی به حق شما در مسیر حفظ کره زمین در عرصه های گوناگون و معضل آلودگی نوری وحفظ مناطق طبیعی محدود بکر که هنوز مورد تجاوز قرار نگرفته است و نتیجه این علاقه و تلاشهای بی وقفه شما برای آگاهی و حمایت جمعی تشکلهای نجومی و زیست محیطی در سراسر کشور قابل تقدیر و ستایش است. در استان یزد اینجانب سعی خواهم کرد در کمیته رفع آلودگی نوری استان یزد این موضوع بهاباد را در ادامه همکاری قبلی شما به طور جدی پیگیری نماییم و در ضمن با 4انجمن نجوم و 3 انجمن زیست محیطی فعال استان که بطور مستقیم در ارتباط با آنها هستم درخواست حمایت خواهم کرد. این مقاله بسیار زیبا ، پراحساس و علمی است که انشاءالله توجه و حساسیت مسئولین و مردم را به خود جلب کند وآنان را نسبت به پایداری طبیعت خداوندی متعهد نماید در ضمن از مسئولین محترم بافق و بهاباد که شما را پشتیبانی نمودند سپاسگذاری میکنم سید مقصود کیانوش مدرس نجوم وموسس و نماینده نجوم کمیته رفع آلودگی نوری استان یزد

مریم غلامی
1390/05/30   6:27:00 PM
سلام من فیزیک نخوندم ولی شیغتۀ نجوم هستم!بدونید همۀ دوستداران این آسمان زیبا و این کویر بی انتها حامی شما هستند>دعا می کنم موفق باشید

علی ابراهیمی سراجی
1390/05/30   2:28:00 PM
ممنونم از اطلاعات بسیار مناسبی که در اختیار ما قرار دادید. جناب علیدوستی به نظرم همه ی منجمان بایستی دست در دست هم این منطقه را از خطر شکاچیان و معدن داران نجات بدهند تا این منطقه نتنها منطقه بکر طبیعت گردی و حیات وحش بلکه آسمانی بکر داشته باشد تا لااقل این بکر بودن باعث رونق گردشگری علمی و طبیعت گردی در ایران شود. من و بسیاری از دوستان نجومی نیز دوست داریم که این منطقه کماکان بکر بماند و لذا منتظر اقدامات شما هستیم و ما را نیز در جریان قرار دهید. تصویه می کنم تا وبگاهی نیز به همین منظور تدارک ببینید تا علاقه مندان راحت تر بتوانند با شما و پروژه های شما آشنا شوند تا بلکه بتوانیم راه حل های موجود را بررسی کنیم.

حمیدرضا احمدی
1390/05/30   12:17:00 PM
درود. امیدوارم این همه تلاش و زحمت بی نتیجه نباشه! برای رسیدن به هدفت از هیچ کمکیم دریغ نمی کنم. موفق باشی و مثله همیشه پر افتخار

shabahang
1390/05/29   9:15:00 PM
داشتن یه آسمون تاریک واسه یه رصد پرهیجان ودر عین حال آروم ولذت بخش واسه همه ما رصدگران یه دغدغه بزرگه!!!جناب علیدوستی از زحمات شما در انجام این عمل بزرگ تشکر میکنیم.گروه نجوم شباهنگ باغبادران هم برای هرگونه همکاری در این زمینه وحفظ این طبیعت بی نظیر اعلام آمادگی میکنه.به امید اینکه زین پس شاهد چنین فجایعی نباشیم...

shabahang
1390/05/29   9:14:00 PM
داشتن یه آسمون تاریک واسه یه رصد پرهیجان ودر عین حال آروم ولذت بخش واسه همه ما رصدگران یه دغدغه بزرگه!!!جناب علیدوستی از زحمات شما در انجام این عمل بزرگ تشکر میکنیم.گروه نجوم شباهنگ باغبادران هم برای هرگونه همکاری در این زمینه وحفظ این طبیعت بی نظیر اعلام آمادگی میکنه.به امید اینکه زین پس شاهد چنین فجایعی نباشیم...

علی بیک
1390/05/29   2:59:00 PM
سلام؛ اطلاعات بسیار عالی بود. من و دوستانم نیز به عنوان منجم و دوست دار محیط زیست تا حد توانایی برای حفظ این سرمایه ها کمک خواهیم کرد. البته امید وارم این وعده ی حمایت کردن ها تنها یک شعار نباشد... با آرزوی موفقیت

عطیه حاج حیدری
1390/05/29   9:28:00 AM
سلام واقعا جای تاسف است که بعد از این همه تلاشی که برای کشف این منطقه کشیده شده اکنون فقط برای دست یابی به معدنی که دیر یا زود سر انجامی مثل سایر معادن خواهد داشت یکی از بکرترین ودست نخورده ترین مناطق ایران را نابود سازیم وبعد هم دم از تمدن بزنیم ای کاش همانند کشورهای غربی کمی برای سرمایه های خود ارزش قائل باشیم...

matin
1390/05/29   2:08:00 AM
من با آقای علی دوستی موافقم و برایشان آرزوی موفّقیّت می کنم و اگر کاری هم از دست من یا هر کس یگر بر می آید بگویید.

پریا رفیعیان
1390/05/28   4:53:00 PM
سلام جناب علیدوستی شما خودتون بخوبی آگاهید که دوستان گروه نجوم هلیاد آماده همکاری باشما هستند.فقط خبر از شما! باتشکر

ثنا موسوي
1390/05/28   2:06:00 PM
سلام آقاي عليدوستي منم آمادگي خودم رو براي انجام حفظ اين محيط تااونجايي كه بتونم اعلام ميكنم و مطمئنم كه اگر دوستان اداره محيط زيست هم با ما همكاري كنن حتما موفق ميشيم.

AGHAEI
1390/05/28   12:17:00 PM
سلام.نوشته ای تامل برانگیزوخواسته ای معقولانه است! شایدکشورایران به دلیل درآمدزایی فراوان از منابع نفتی کمتر به فکردرآمدزایی ازطریق گردشگری ودرواقع حفظ آثارتاریخی ومنابع طبیعی که در مقاله به آن اشاره شده افتاده است! باتوجه به خبری که چند روز ییش خواندم،کاربه جایی رسیده که برای جذب گردشگر این همه پتانسیل در کشور نادیده گرفته شده ومحیط زیست اقدام به صدور مجوز برای شکار آهو کرده است!!! آیابهترنیست که باتوجه به مشکلات فراوان ناشی از آلودگی هواودرمعرض خطرقرارگرفتن نسل های آینده،ایران به عنوان کشوری اسلامی،نمونه ای باشدوهمراه کشورهای دیگراستفاده ازسوخت های فسیلی راکمترکند؛به جای آنکه معدن زغال سنگ دیگری حفرکند؟! وآیابهترنیست که به جای هزینه کردن برای احداث جاده ومعدن وتخریب مححیط زیست ،به فکرفراهم کردن امکاناتی برای اطفای حریق درجنگلهای زاگرس باشند؛تادلسوزان محیط زیست،مجبورنباشندبرای خاموش کردن آتش در جنگلهای منطقه پلدختر،باپای پیاده وبابطری آب ودبه چندکیلومتر بپیمایندو...درنهایت نیز ماشاهد سوختن 500هکتار بلوط زار باشیم! لااقل دست ازسر آسمانمان بردارند!آرزوبه دل نمانیم... امیداست طبیعت دوستان ومنجمان دلسوزی همچون جناب آقای علیدوستی برای اصلاح این وضعیت کاری بکنند...اگر کمکی ازدستمان ساخته است دریغ نکنید!(باآرزوی موفقیت شما)

فاطمه باقری
1390/05/27   7:39:00 PM
بزرگترین کارها با کوچکترین گام ها شروع میشود،وسخت ترین گام،اولین گام است...... سلام امیدوارم که باتلاش وتوکل به خدا بتوانید کارهای بزرگتر با نتایج خیلی بهتری انجام دهید.ماهم تا آنجائی که بتوانیم دراین راه باشما همراهیم.

ریحانه دهقانی
1390/05/27   6:45:00 PM
با سلام: از آنجایی که در ایران همواره عرصه های مختلف علم وصنعت درحال رشدوتوسعه است و در برخی از رشته ها به پیشرفت هایی رسیده ایم که دارای اولین ها وبهترین ها شده ایم علم نجوم هم از این پیشرفت ها مبرا نیست.همچنین به گفته ی پیامبر اکرم(ص) که می فرمایند:اگر دانش در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس به آن دست می یابند.این مسئولین باید توجه داشته باشند لازمه رسیدن به این دانش داشتن راه های رسیدن به آن است با تخریب این راه ها مردان پارس نمی توانند کاری از پیش ببرند.مردان پارس خواهش می کنم بیگدار یه آب نزنید.... (چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی)

زینب پیمانی
1390/05/27   5:33:00 PM
سلام آقای علیدوستی.واقعا گزارش جالبی بود مخصوصا اونجا که درباره ی آسمون بهاباد توضیح داده بودید.تشکر از دست من و تمام اعضای گروه نجوم(ستارگان نورانی)هر کاری بربیاد انجام میدیم

جلیلی
1390/05/27   5:28:00 PM
سلام ما هم از قم از کویرهای اینچنینی حمایت میکنیم.

جلیلی
1390/05/27   5:27:00 PM
سلام ما هم از قم از کویرهای اینچنینی حمایت میکنیم.

الهام حیدری
1390/05/27   4:59:00 PM
اقای علیدوستی درود بر شما: ترکوندید تا بدین وسیله پیام جدی ما دوستداران محیط زیست و مدافعان اسمان پر ستاره را به جامعه میرسانید (از بجه های جناح موافق)

ali-janghorbani
1390/05/27   1:03:00 PM
سلام آقای علیدوستی ، با شنیدن این خبر خیلی ناراحت شدم و بنده و بچه نجوم شهرضا از هیچ گونه حمایتی دریغ نمی کنیم و آماده هرگونه حمایتی می باشیم.امیدوارم روزی فرا رسد که مسئولین محترم به نجوم ایران آنگونه که باید اهمیت داده شود اهمیت بدهند. با آروزی موفقیت.

الهام
1390/05/27   8:04:00 AM
اقای علیدوستی درود بر شما: این بار دیگه ترکوندید بالاخره از این طریق پیام جدی ما دوستداران محیط زیست و مدافعان اسمان پر ستاره را به گوش اجتماع میرسانید

حسینی
1390/05/27   12:16:00 AM
سلام.گزارشتون خیلی خوب و تامل برانگیزاست.وظیفه همه ماست که برای نجات این منطقه تلاش کنیم.گروه نجوم هلیاد صمیمانه آماده همکاریست.باآرزوی موفقیت روزافزون.

میرابوالقاسمی
1390/05/26   3:01:00 PM
سلام بهاباد گرچه در ایران مرکزی واقع شده است ولی به جهت منابع طبیعی یکی از نقاط دیدنی واستثنایی ایران است وجود بیش از 3400ساعت افتاب ،شبهای تاریک ،و...از پتانسیلهای منطقه می باشدهرگونه مساعدت در جهت شناسایی واستفاده از این منابع خدادادی لازم باشددر خدمت آماده اییم

سعید نصرالهی
1390/05/26   1:38:00 AM
سلام سهراب جان. چطوری؟ من حاظرم هر کمکی از دستم بر میاد برای نجات این منطقه انجام دهم. فقط بگو باید چیکار کنیم. با آرزوی موفقیت شما و بقیه منجمان ایران.

mohsen
1390/05/25   6:42:00 PM
امیدوارم اقای علیدوستی و تمامی منجمان ایران دست به دست هم بدن تا این مکان از بین نره رو ما هم حساب کنید (بچه های فیزیک دانشگاه شهرکرد)

مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید