این شورا که یکی از موسسات زیرمجموعه آکادمی ملی علوم آمریکاست، در گزارشی که روز پنجشنبه منتشر کرد، خواهان اتخاذ تدابیر جدی برای تمیز کردن فضا از چنین اشیایی شده است.
این کارشناسان هشدار داده اند که میزان این ضایعات هم اکنون به سطح هشدار دهنده ای رسیده است تا حدی که می تواند خطری جدی برای ماهواره ها به حساب بیاید.
داون مک نایت، کارشناس شورای تحقیقاتی ملی آمریکا می گوید حتی اجرام بسیار کوچک در فضا می توانند مشکلات عظیمی ایجاد کند.او به بی بی سی گفت: "ما در حال حاضر از سطح زمین حدود ۲۲ هزار شیئ که به اندازه یک گریپ فروت یا بزرگ تر است را در فضا زیرنظر داریم. متاسفانه حداقل نیم میلیون شیئ دیگر در فضا وجود دارد که به کوچکی یک سکه یک سنتی است که می تواند مرگبار باشد و اگر به ماهواره برخورد کند آنرا از کار بیاندازد."یک تکه از این زباله ها، در ماه ژوئن سال میلادی جاری، به ۳۰۰ متری ایستگاه فضایی بین المللی رسید.
اما این حدود دو سال پیش بود که توجه جهانی به طور جدی به معضل زباله های فضایی جلب شد. برخورد سال ۲۰۰۹ دو ماهواره آمریکا و روسیه بر فراز سیبری، هزاران قطعه زائد را در فضا شناور کرد.اقدام جنجال برانگیز چین در سال ۲۰۰۷ میلادی برای نابود کردن یک ماهواره قدیمی اش نیز بر شمار زباله های فضایی افزود.کارشناس شورای تحقیقاتی ملی آمریکا می گوید با وجود این رویدادها، اخیرا گام هایی برای مقابله با زباله های فضایی برداشته شده است.
او گفت: "معاهدات بین المللی بیشتری منعقد شده که باعث شده کشورها در زمینه جلوگیری از باقی ماندن زباله های فضایی بهتر عمل کنند و اجازه ندهند که ماهواره های آنها در مدار منفجر شود. راه دیگر آن است که به طور فعالانه زباله ها از فضا جمع آوری کنیم."این کارشناس بر گسترش فن آوری های پیشرفته تمیز کردن فضا از وجود ضایعات تولید شده توسط انسان تاکید دارد، از جمله چترهای محافظ یا تورهای فلزی آهن ربا مانند که مانع از اصابت این اشیای معلق به ماهواره ها یا فضانوردان شود.یکی از نظراتی که در این رابطه ارائه شده پرتاب ماهواره ای برای جمع کردن بزرگترین زباله های فضایی و نابود کردن آنهاست.ولی این خطر وجود دارد که هر یک از زباله های بزرگ می تواند به هزار قطعه کوچک تبدیل شود.