این پروژه بلندپروازانه پس از چند ماه کشمکش میان ناسا و قانونگذاران آمریکایی و همچنین بحث های داخلی در کاخ سفید در مورد هزینه آن اعلام می شود. ناسا قصد دارد نهایتا کپسولی به نام اوریون که محفظه فضانوردان خواهد بود را بر این موشک سوار کند.این کپسول که اسم کامل آن وسیله نقلیه چندکاربردی اوریون است به همان کپسول هایی که چند دهه قبل انسان را به ماه برد شباهت دارد.

ناسا می گوید که اولین پرواز سیستم پرتاب فضایی تازه یا "اس ال اس" اواخر سال ۲۰۱۷ انجام خواهد شد.این پرتاب بدون سرنشین و آزمایشی خواهد بود. تخمین زده می شود که تا آن زمان ۱۸ میلیارد دلار صرف این پروژه شده باشد.

چارلز بولدن مدیر ناسا گفت: "فصل بعدی داستان اکتشاف فضا توسط آمریکا امروز نوشته می شود. امروز با خوشحالی اعلام می کنم که ناسا طرح سیستم تازه فضایی را انتخاب کرده است، وسیله ای که فضانوردان آمریکایی را به اعماق دورتر فضا و جایی خواهد برد که قبلا هیچ کشور دیگری به آن نرفته، طرحی که باعث ایجاد اشتغال در داخل کشور می شود."در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما برنامه های فضایی آمریکا دستخوش تحولاتی شده است.آقای اوباما برخی از طرح های دوره جورج بوش برای جایگزینی شاتل را کنار گذاشته و در عوض برای انتقال فضانوردان به نقاط دورتر از مدار زمین سرمایه گذاری کرده است.دولت باراک اوباما تصمیم گرفته است که ساخت سیستم اکتشاف فضایی کانستلیشن که طرح آن در دوره جورج بوش ریخته شده بود را لغو کند.دولت اوباما علت این تصمیم را هزینه بیش از حد و عقب بودن از برنامه اعلام کرده است.او سال گذشته با اشاره به افزایش شش میلیارد دلاری بودجه ناسا گفت: "به این ترتیب اکتشاف روبوتیک منظومه شمسی را گسترش خواهیم داد، که از جمله شامل اعزام کاوشگری به سوی خورشید، ماموریت های تازه به مریخ و سایر مقاصد و همچنین تلسکوپی پیشرفته که جایگزین هابل شود خواهد بود."در اس ال اس از بسیاری از فناوری هایی که در شاتل به کار می رفت استفاده خواهد شد که از جمله موتور اصلی شاتل است اما به تعداد بیشتر.

یکی از علل این کار صرفه جویی در هزینه هاست.آقای بولدن گفت که این پروژه نیازمند تعهد عمده مالیات دهندگان آمریکایی است: "ما به تدریج به سوی جامه عمل پوشیدن به بینش رئیس جمهور و کنگره در زمینه اکتشافات فضایی دورتر به صورتی که از نظر مالی امکان پذیر باشد پیش رفته ایم."براساس طرح اولیه، اس ال اس خواهد توانست ۷۰ تن بار را به مداری در ارتفاع پایین ببرد اما هدف نهایی انتقال ۱۳۰ تن بار خواهد بود.در مقایسه، بزرگترین وسیله نقلیه بازرگانی امروز، مثل آریان پنج یا "دلتای ۴ سنگین"، می توانند ۲۰ تن بار به فضا ببرند.

ناوگان شاتل های ناسا در ماه ژوئیه بازنشسته شد.آخرین شاتلی که راهی فضا شد آتلانتیس بود.شاتل ها برای ماموریت ها به مدار زمین به کار می رفتند اما قابلیت بازگشت به زمین را داشتند، تنها فضاپیمایی که قادر به این کار بود.آمریکا اکنون برای انتقال فضانوردان به فضا به موشک های روسی سویوز تکیه می کند.این سازمان از بخش خصوصی دعوت کرده است خدمات حمل و نقل به ایستگاه فضایی ارائه کنند.اما موشک های بخش خصوصی تا اواسط دهه آماده پرتاب نخواهند بود. به علاوه هیچ یک از آنها قادر به حمل فضانوردان نیستند.به هرحال ناسا امیدوار است با سپردن این وظیفه به بخش خصوصی بتواند بودجه اش را صرف اس ال اس و اوریون کند.