محمد رحیمی
سومین نمایشگاه و کارگاه عکاسی جهان در شب TWAN روزهای 25 تا 27 آبان ماه همانند سالهای گذشته در زنجان برگزار شد.
سومین کارگاه و نمایشگاه تخصصی عکاسی توان TWAN با موضوع عکاسی نجومی و پردازش دادهها و تصاویر از تاریخ 25 لغایت 27 آبان ماه 1390 در شهر زنجان برگزار شد.مهمانان خارجی سومین کارگاه و نمایشگاه توان تنج تزل ( از ترکیه ) ، لارنت لاودر ( از فرانسه ) در این کارگاه حضور داشتند. سه عکاس ایرانی پروژه بابک امین تفرشی ( مدیر طرح TWAN ) ، اشین زاکاریان و امیرحسین ابوالفتح به همراه اسدالله قمری نژاد - مزدک مطهری - طاها قوچکانلو - و مهدی زمانی نیز سخنرانان این کارگاه بودند.
چهار شنبه 25 /8/90
در نخستین روز برگزاری این کارگاه و در گشایش آن که با خوش آمد گویی سیاوش صفاریان پور عضو هیات دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران همراه بود آقای مهندس اسدالله قمری نژاد از نخستین عکاسان نجومی ایران و عضو هیات دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران ( دبیر کارگاه ) به میهمانان داخلی خارجی خوش آمد گفت. در ادامه آقای غلامحسین نظری مدیر محترم حوزه هنری استان زنجان و همچنین جناب اقای دکتر محمد رضا خواجه پور استاد دانشگاه علوم پایه زنجان و مترجم کتاب نجوم به زبان ساده برای حاضران در همایش سخنرانی کردند.
موسیقی زنده گروه چکاد و نمایش تصاویر زیبایی از عکاسان پروژه توان حسی زیبا از تماشای صحنه های خیال انگیز طبیعت آسمان و زمین را برای بینندگان آن ایجاد نمود. افتتاحیه با سخنرانی کوتاه بابک امین تفرشی بنیان گذار جهان در شب ادامه یافت. در انتها آقای لوران لاودر از عکاسان فرانسوی توان در باره پدیده های جوی سخنرانی نمود. آخرین بخش از این برنامه بازدید از آسمان نمای زنجان بود.
5 شنبه 26 / 8 / 90
مقدمات و ابزارهای عکاسی نجومی ( بابک امین تفرشی )
اصول عکاسی اعماق آسمان 1 و 2 ( طاها قوچکانلو )
پشت پرده عکاسی توان ( بابک امین تفرشی )
ثبت زیباترین پدیده های آسمان ( تونچ تزل )
عکاس پانوراما و واقعیت مجازی (لوران لاودر)
تلسکوپ های برتر در عکاسی نجومی ( مزدک مطهری )
پردازش تصاویر اعماق آسمان 1 و 2 ( طاها قوچکانلو )
تجاربی در عکاسی نجومی ( اسدالله قمری نژاد
بازدید از بازار زنجان و نمایشگاه تصاویر جهان در شب
جمعه 27 / 8 / 90
پروژه های بلند مدت در عکاسی نجومی ( حرکت سیارات آنالما ) ( تونچ تزل )
شناخت مقر های استوایی (مزدک مطهری)
ساخت تصاویر متحرک از آسمان ( امیر حسین ابو الفتح )
پلاگین های مفید برای عکاسان آسمان ( اشین دانیلی ذکریان )
عکاسی تلسکوپی از ماه و سیارات (طاها قوچکانلو)
جادوی RAW در پلاگین ACR فتوشاپ (امیر حسین ابوالفتح)
پردازش عکس های زمین و آسمان (لوران لاودر)
اکشن های فتوشاپ برای عکاسان آسمان (مهدی مانی)
آسمان پرستاره با ردیاب دست ساز (تونچ تزل)
مروری بر آثار تازه عکاسان نجومی ایران (محمد رحیمی – حسین حائری اردکانی)
ابزار های جدید در عکاسی سبک توان (بابک امین تفرشی)
پند هایی در عکاسی نجومی (بابک امین تفرشی)
یکی از ویژه گی های مشهود این دوره کارگاه توان در ایران برگزاری کارگاه های بسیار مفید و کاربردی در زمینه ابزار شناسی و پردازش تصاویر بود. که برگزاری موفق آن و رضایت شرکت کنندگان در این برنامه ها را باید نشانه ای از موفقیت برگزار کنندگان و موفقیت جهان در شب در انتقال دانش عکاسی به سبک توان در ایران بر شمرد.
نکته جالب توجه دیگر هم حضور خانم ها به عنوان عکاسان نجومی در سه دوره توان در ایران است. هر چند در دوره های قبلی این حضور از نظر نفرات بیشتر بود ولی نمایش تصاویر نجومی خانمهای عکاس نشان دهنده پیشرفت زیاد آنها در فراگیری عکاسی نجومی دارد.
عکس از مهدی زمانی