دو سفينه فضايی قرار است، در شب سال نو و روز سال نوی ميلادی در مدار کره ماه بچرخند. اين پروژه بخشی از سرمايه گذاری حدود ۵۰۰ هزار دلاری ناسا است که دانشمندان را قادر می کند، شناخت بهتری از جاذبه ماه و ساختار داخلی آن به دست آورند. اين پروژه اختصاراً گريل به معنی «ماموريت برای بررسی ميزان جاذبه و ساختار داخلی ماه» نام دارد.
ناسا دو فضاپيمای گريل را که در ماه سپتامبر سال جاری به سوی ماه پرتاب شدند، شبيه سازی کرده است. اين دو سفينه خورشيدی سه ماه گذشته به سوی ماه در حرکت بوده اند. اين دو در دو مسير جداگانه، اما شبيه به هم پرواز می کنند.
اد وايلر، مدير پروژه گريل در ناسا، در توضيح هدف از اين ماموريت می گويد: گريل، اگر ساده بگوييم، سفر به مرکز کره ماه است. گريل ساختار داخلی ماه را بررسی می کند و قوه جاذبه آن را صد تا هزار بار دقيق تر از قبل محاسبه خواهد کرد. اين دو سفينه ، گريل آ و گريل بی با فاصله ۲۰۰ کيلومتر، يکديگر را تعقيب می کنند. علائم راديويی ارسالی، فاصله بين آن را تعيين خواهد کرد. وقتی سفينه اول به حوزه ای وارد می شود که قوه جاذبه بالاتری دارد، سرعتش کمی اضافه می شود و اين امر فاصله با سفينه ديگر را بيشتر می کند و آن وقت سفينه دوم وارد همان حوزه می شود و فاصله دوباره به حالت قبلی باز می گردد.
با کسب اين اطلاعات، دانشمندان می توانند از سطح ماه نقشه برداری کنند. آن گاه می توانند توضيح دهند که چگونه با تغيير شکل ماه، جاذبه آن نيز تغيير می کند. علام راديويی نشان دهنده جاذبه در حفره های سطح ماه و کوه های آن متفاوت است. در صورتی که اين تفاوت وجود نداشته باشد، دانشمندان توجه خود را به ساختار داخلی ماه معطوف خواهند کرد.
ناسا می گويد پروژه گريل کمک خواهد کرد دانشمندان از شکل گيری سياره هايی که پستی بلندی دارند، همچون کره زمين، فهم دقيق تری کسب کنند.