بارش شهابی چیست
شبهای خاصی از سال تعداد شهابها به یکباره زیاد میشود که به این پدیده «بارش شهابی» گفته میشود. بارشهای شهابی در اثر ورود تودهای از ذرات به جو زمین به وجود میآیند. این ذرات با سرعتهای زیاد(چند ده کیلومتر در ثانیه) و تقریباً به طور موازی وارد جو میشوند. در نتیجه از دید ناظر زمینی به نظر میآید که همة شهابها از یک نقطه آسمان خارج میشوند که به این نقطه کانون بارش گفته میشود. کانون بارش در هر صورت فلکی باشد، بارش شهابی به نام آن خوانده میشود.
بارش شهابی شلیاقیدر ابتدای اردیبهشت، بارش شهابی شلیاقی فعال است.
این بارش در اوائل اردیبهشت هرسال به اوج خود می رسد ذرات بارش باقیمانده عبور دنباله دار تاچر(Thatcher) است که در سال ۱۸۶۱ کشف شده است ودوره تناوب آن نیز ۴۱۵ سال می باشد.درحقیقت منشاءبارش وجود ذرات این دنباله دار روی مدار آن است وبسته به اینکه زمین از چه فاصله ای از آنها عبور کند می تواند بارش چشم گیر یا معمولی را به نمایش بگذارد.پارامتر ساعتی بارش(ZHR) بین 20 تا 100 عدد در سالهای متفاوت متغییر است.این عدد در سال ۱۹۸۲ برابربا ۹۰ گزارش شده است.
بارش شهابی شلیاقی یکی از قدیمیترین بارشهای شهابی رصد شده است. چینیها در 2000 سال پیش آن را ثبت کردهاند. این بارش در بیشتر طول شب دیده میشود، البته شدت شهابهای آن زیاد نیست و در بهترین شرایط و در یک آسمان کاملاً تاریک به حدود 15 شهاب در ساعت میرسد. اوج بارش شلیاقی امسال در شامگاه 2 اردیبهشت و بامداد 3 اردیبهشت است. خوشبختانه امسال نور ماه مزاحم رصد نیست و امکان مشاهده شهابهای کم نور نیز در خارج از شهر ها خواهد بود.
مهمترين بارشهای شهابی ساليانه
زمان اوج بارش
بازه فعاليت
نام بارش
2 ارديبهشت
27 فروردين- 5 ارديبهشت
شلياقی
16 ارديبهشت
30 ارديبهشت ـ 7 خرداد
اتا ـ دلوی
6 مرداد
21 تير ـ 28 مرداد
دلتا دلوی جنوبی
21 مرداد
24 تير ـ 3 شهريور
دلتا دلوی شمالی
22 مرداد
26 تير ـ 2 شهريور
برساووشی
17 مهر
14 مهر ـ 18 مهر
تنينی
30 مهر
10 مهر ـ 16 آبان
جباری
14 آبان
9 مهر ـ 4 آذر
ثوری جنوبی
21 آبان
ثوری شمالی
27 ابان
23 آبان ـ 30 آبان
اسدی
23 آذر
16 آذر – 26 آذر
جوزايی
1 دی
26 آذر ـ 5 دی
دبی
14 دی
11 دی ـ 15 دی
ربعی
Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved
اسپانسرها : اسپانسرها : تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی
طراحی سایت با آسمان پارس