تبلیغات
گزارش گروه ایرانی کسوف از پاناما
ارسال در: 1384/01/20-00:00
آخرین اخبار از گروه رصدگر ایرانی که در کشور پاناما نظاره گر خورشید گرفتگی بوده اند از موفقیت کامل آنان در ثبت تصاویر این گرفت حکایت دارد.
 

آخرین اخبار از گروه رصدگر ایرانی که در کشور پاناما نظاره گر خورشید گرفتگی بوده اند از موفقیت کامل آنان در ثبت تصاویر این گرفت حکایت دارد.

به گزارش سیاوش صفاریان پور کارگردان و تهیه کننده برنامه آسمان شب که به همراه بابک امین تفرشی ویراستار مجله نجوم و شادی حامدی آزاد برای رصد گرفت خورشید به کشور پاناما سفر کرده بودند , برنامه رصد و تصویر برداری این گروه در طول تنها 15 ثانیه زمان کسوف حلقوی با موفقیت کامل همراه بوده و این گروه توانسته اند  فیلم و تصاویر متعددی از این واقعه تهیه کنند.

دو گروه رصدگر خورشيد گرفتگي 19 فروردين با خوش شانسي بسيار موفق به رصد اين پديده شدند . بابك امين تفرشي كه در پاناما به نظاره كسوف نشت گفت : در صبح روز كسوف اسمان شهر محل رصدشان ابري بوده اما ساعتي پيش از وقوع خورشيد گرفتگي بسيار به موقع با اسمان صاف روبرو شدند . او به كمك دو همراهش سياوش صفاريان پور تهيه كننده اسمان شب و شادي حامدي موفق به رؤيت خورشيد گرفتگي حلقوي شدند . البته مدت گرفت بسيار كوتاه بود 15 ثانيه . اما مناظر بي نظيري در مقابل چشم ناظران پديد اورد .

تفرشي درباره ويژگيهاي اين رصد گفت : در اين گرفت اسمان بيشتر از ساير گرفتهاي حلقوي رو به تاريكي رفت ان هم به دليل اينكه كسوف امسال بسيار به خورشيدگرفتگي كلي نزديك بود .

وي افزود بيشتر افراد و گروههايي كه در پاناما سيتي به رصد مشغول بودند انچه را انتظار داشتند ديدند و موفق به عكاسي و فيلمبرداري از صحنه هاي استثنايي در زمان پديدار شدن فام سپهر خورشيد شدند . پاناما يكي از بهترين محل ها براي رصد 19 فروردين بود به همين دليل گروههاي بسياري از 12 كشور جهان براي ثبت اين واقعه در اين كشور و محل رصد گروه ايراني حضور داشتند .

سياوش صفاريان پور هم درباره فيلمهاي تهيه شده در اين سفر گفت : ما با 2 دوربين فيلمبرداري و 3 دوربين عكاسي به ثبت خورشيد گرفتگي پرداختيم . او كه پيش از اين در تهيه دو مجموعه با عنوان سايه در قاره سياه و سايه در قاره سپيد  همكاري داشته است اين بار خبر از ساخت فيلم مستند سايه در قاره سرخ داد . او پيش بيني كرد كار تهيه و تدوين اين  فيلم تا پايان بهار 84 خاتمه يابد .  

ما هنوز موفق  به مصاحبه با حميد خداشناس كه توانسته كسوف را در اقيانوس ارام رصد كند نشده ايم اما عكسهايي كه او تهيه كرده را دريافت كرده ايم  . بر اساس گفته هاي  همكاران او در ايران خداشناس با وجود تلاطم دريا در هنگام خورشيد گرفتگي موفق شده تا از تمام مراحل كسوف فيلمبرداري و عكسبرداري كند

تصاویر گرفت  ( که از روی فیلم کسوف گرفته شده است ) از حمید جدیری خدا شناس  - گروه سایه  http://www.shadow-chasers.net

 

 

 


باغروب خورشید در قاره امریکا یکی از باشکوه ترین رخداد های آسمان به پایان رسید.

ارسال کننده تصاویر  Dr. Ronald Marsh

پخش مستقیم خورشید گرفتگی با همکاری دانشگاه داکوتا و همکاری آقای Dr. Ronald Marsh با سایت پارس اسکای با موفقیت همراه شد و تقریبا بدون بروز مشکل خاصی انتقال تصاویر از پاناما امکان پذیر شد.  در پخش های زنده پیشین نظیر دو گذر عطارد و زهره از مقابل خورشید و همینطور خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی ها که توسط پارس اسکای و سایتهای دیگر انجام میشد از روش ارسال تصاویر و عکس استفاده میشد. که در زمانهایی پس از ثبت تصاویر عکسها برای نمایش به سایت ارسال میشد. در این خورشید گرفتگی این تصاویر به صورت فیلم همزمان از مراحل خورشید گرفتگی پخش شد . و در مراحلی به دلیل ترافیک بینندگان با کندی صورت پذیرفت. فیلم کامل مراحل مختلف گرفت در کشور پاناما به زودی و پس از آماده شده بر روی سایت قرار خواهد گرفت . پیش از آغاز خورشید گرفتگی خبر پخش مستقیم از سایت پارس اسکای بازتاب وسیعی در رسانه های داخلی و خارجی  و به ویژه BBC داشت.

این گرفت در حالی آغاز میشد که شرایط جوی در منطقه آمریکای مرکزی نامساعد بود و در شرایطی هوای مناطقی که رصدگران کسوف در آن قرار داشتند رو به طوفانی شدن و در صبح روز خورشید گرفتگی بارانی شده بود . در پهنه اقیانوس بخت با جویندگان گرفت یار بوده و آنها توانسته اند پس از ساعاتی بارندگی , خورشید گرفتگی کامل را در هوایی صاف رصد کنند.در بخش هایی از کشور پاناما هوای غبار الود و نیمه ابری قسمتهایی از گرفت را از دید ها پنهان کرد و تصاویر اولیه حاکی از وجود هوایی نامناسب در مکان استقرار برخی از گروه های رصد گر داشت.

تصاویر اولیه از سایت http://www.live-eclipse.org

تعدادی از تصاویر گرفت . عکسها از سایت www.spaceweather.com

 

     
 

 

تصاویر اولیه از کسوف در اقیانوس آرام

عکسها از  Fred Bruenjes

 


 

 

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید