تبلیغات
یک هفته بعد مریخ میرسم
ارسال در: 1391/05/09-13:58
چند ساعت پیش دو پیشرانه سفینه فضایی کنجکاوی به مدت 7 ثانیه روشن شدند تا مسیر نهایی آن را به سمت مریخ تنظیم نماید.

یونس بخشی

اشتباه نکنید، این حرف من یا کدام فضا نورد نیست. زیرا بشر هنوز توانایی رفتن به مریخ را ندارد و فقط می تواند با فرستادن روبوت های مریخ گرد  رد پای حیات را در آنجا جستجو کند.
مریخ نورد کنجکاوی (Curiosity) که یک آزمایشگاه علمی کامل است حدود یک هفته بعد به مریخ میرسد و این پیام از جانب اوست تا همه علاقمندان را از پایان این سفر طولانی باخبر سازد. قرار است کنجکاوی در کنار یک کوهستان با ارتفاع 5 کیلومتر فرورد آید و به  جستجوی ذرات اولیه حیات به پردازد. این روبوت باهوش که به اندازه یک ماشین است روز6 اگست (16 مرداد) ساعت 5 و 31 دقیقه به وقت گرینویچ یا 9:30 صبح به وقت تهران بر سطح سیاره مریخ فرود می آید.پروسه فرود این روبوت خیلی پیچیده و در عین حال جالب است. دو موتور یا پیشرانه دقیق آن چند ساعت پیش فقط به مدت 7 ثانیه روشن شد تا مسیر نهایی کنجکاوی را به سمت مریخ تنظیم نماید. در نتیجه آن اقدام، حرکت سفینه حدود 1 سانتی در ثانیه تغییر کرد. این چهارمین و به احتمال آخرین مانور برای تغییر مسیر سفینه بود که مهندسین این مأموریت از زمان جدا شدن کنجکاوی از زمین به سمت مریخ انجام دادند.
در صورت نیاز مهندسین این مأموریت می توانند طی 48 ساعت آخر زمان فرود کنجکاوی به اتموسفر مریخ و بخاطر فرود دقیق آن به درون دهانه برخوردی گیل با قطر 160 کیلومتر که یک کوه عظیم در وسط آن است، 2 بار دیگر مسیر آن را اصلاح کنند. تمامی این 6 مانور برای اصلاح مسیر حرکت کنجکاوی مدتها قبل در 26 نوامبر 2011 یعنی زمان پرواز مریخ نورد کنجکاوی یا آزمایشگاه علمی ناسا در داخل اتاق پاک در مرکز فضایی کندی با باروی روبوتیک اش که قبل از قرار گرفتن در کپسول دراز شده است.باید بدانید که بدون این مانور ها سفینه کنجکاوی از یک نقطه دیگر وارد قسمت بالایی اتموسفر مریخ می شد و در نتیجه حدود 21 کیلومتر به سمت شرق محل تعیین شده فرود می آمد. در زمان برنامه ریزی پیش از ورود به اتموسفر، این سفینه می تواند خود را در قسمت بالایی اتموسفر مریخ هدایت و در نتیجه خطا های خود را اصلاح کند.

 فیلم کوتاهی از لحظه فرود و کارکرد این روبوت پیشرفته را در اینجا تماشا کنند.
صفحه مریخ در سایت ناسا  http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/main/index.html  

منبع :kabulsky.com
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید