دکتر ˈفتح الله امیˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : در آزمایشگاه تست ایمپالس مشخصات میکروموتورها بررسی و با انجام تست گرم عملکرد کلی این میکرو موتورها مشخص می شود . ساختمان این آزمایشگاه شامل اتاق کنترل ، کارگاه محل نگه داری مخازن اصلی سوخت واکسید و سکوی آزمایش است.
وی افزود : تفاوت ماهواره فجر با ماهواره رصد و ماهواره امید در این است که ماهواره فجر دارای قدرت تغییر مداری است و می تواند از مدار پایین به مدار بالاتر رود.
امی خاطرنشان کرد : برای ایجاد این قابلیت باید میکروموتورهای جدیدی روی این ماهواره نصب شود که این میکروموتورها در حال حاضر مراحل تست را در آزمایشگاه ایمپالس دانشگاه تربیت مدرس طی می کند.
ماهواره ملی فجر یک ماهواره صد درصد ایرانی است و از قابلیت ها، توانایی ها و فناوری های پیشرفته تری در مقایسه با ماهواره های قبلی کشورمان برخوردار است . طول عمر این ماهواره بیشتر از دیگر ماهواره های پرتاب شده و بیش از یک و نیم سال است.
ماهواره فجر دارای حضیض ۲۵۰ کیلومتر و اوج ۴۰۰ کیلومتر است. این ماهواره قادر است مدت یک سال و نیم در فضا باقی بماند و به تهیه و ارسال تصاویر با قابلیت تفکیک 500 تا 1000 متر به ایستگاه های زمینی بپردازد.
این ماهواره با وزن ۵۰ کیلوگرم ویژگی های یک رادار حرفه ای را در خود دارد.
ویژگی برجسته این ماهواره از نظر علمی و عملیاتی مانور مداری است که با تراستر یا همان ایجاد موتور می تواند از مدار ۲۵۰ به ۴۰۰ کیلومتر منتقل شود و اوج بالاتری را به صورت مدار بیضوی داشته باشد. این موضوع یک تجربه برای ساخت ماهواره های بعدی برای حضور در مدارهای بالاتر است.