دلايل زيادي براي دقيق بودن تصاوير حاصل از گوشيهاي هوشمند در مقايسه با دوربينهاي كاوشگر «كنجكاوي» ناسا ارائه شدهاند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هنگامي كه كنجكاوي ناسا بر روي سطح مريخ فرود آمد، بلافاصله شروع به ارسال نخستين تصاوير از اين سياره كرد. با اين حال تصاوير ارسال شده از اين مريخنورد 2.5 ميليارد دلاري داراي شفافيت و وضوح اندكي هستند.
دوربينهاي كاوشگر داراي رزولوشن بيشينه دو مگاپيكسل هستند، اين در حالي است كه گوشيهاي هوشمند رزولوشن هشت مگا پيكسل دارند و در مقايسه با «كنجكاوي» تصاوير دقيقتري را تهيه ميكنند.
دانشمندان دليل وجود دوربينهايي با تكنولوژي پايين اين كاوشگر را به دو دليل بازه زماني طولاني توسعه اين فناوري و همچنين محدوديتهاي موجود در خصوص مخابره دادههاي بينسيارهيي عنوان ميكنند.
مايك راوين از «سيستمهاي علوم فضايي» در مصاحبهيي اعلام كرد كه شركتش از سال 2004 در حال كار بر روي دوربينهاي كنجكاوي است.
به گفته وي، در واقع كاوشگر نيازمند يك فلش مموري هشت گيگابايتي است كه در وهله اول ممكن است مناسب به نظر برسد اما براي ماموريت دو ساله بر روي مريخ زياد نيست.
راوين ابراز ميدارد كه در آن زمان بر اين باور بوديم كه يك دوربين دو مگاپيكسلي تصاويري را توليد ميكند كه در اندازه آن قدر كوچك هستند كه امكان ذخيره هزاران تصوير در مموري «كنجكاوي» فراهم ميشود. افزون بر اين در سال 2004، دو مگاپيكسل مانند اكنون فناوري پاييني تلقي نميشد.
در آن زمان طرح دوربين ارائه شد و كمپاني راوين هنگامي كه ناسا طرح را تصويب كرد، نميتوانست فناوري بالاتري ارائه دهد.
كنجكاوي در حال حاضر دادهها را به دو ماهواره كه به دور مريخ ميگردند (مدارگردهاي اوديسه وMars Reconnaissance) ارسال ميكند و آنها نيز اين اطلاعات را به زمين مخابره ميكنند. اما سرعت اين مخابره در مفاهيم مدرن كند به شمار ميآيد.
دانشمندان كليد ماموريتهاي آينده را تشكيل اينترنت بينكهكشاني ميدانند. آغاز چنين سيستمي به اين بستگي دارد كه چگونه ناسا و ساير آژانسهاي فضايي سفينههاي مدارگرد را براي تبديل شدن به رله ارتباطات دوباره هدفمندي ميكنند.