تبلیغات
آماده‌سازي كاوشگر «كنجكاوي» با اجراي نخستين حمله ليزري و گسترش بازوي روباتيك
ارسال در: 1391/05/31-15:37
مريخ‌نورد «كنجكاوي» در نخستين ماموريت ليزري خود توانست با موفقيت سنگي مريخي را با يك سلاح ليزري پر قدرت كه براي بررسي محتويات معدني مريخ طراحي شده است مورد حمله قرار دهد. ناسا در بيانيه‌اي اعلام كرد كه اين آزمايشگاه علمي روباتيك روز يكشنبه (29 مرداد)

مريخ‌نورد «كنجكاوي» در نخستين ماموريت ليزري خود توانست با موفقيت سنگي مريخي را با يك سلاح ليزري پر قدرت كه براي بررسي محتويات معدني مريخ طراحي شده است مورد حمله قرار دهد. ناسا در بيانيه‌اي اعلام كرد كه اين آزمايشگاه علمي روباتيك روز يكشنبه (29 مرداد) پرتو ليزري خود را به يك سنگ كوچك با 30 پالس در يك دوره 10 ثانيه‌اي پرتاب كرد.

هر پالس بيش از يك ميليون وات انرژي را براي حدود پنج يك ميلياردم ثانيه منتقل كرده كه يك بخش سنگ به اندازه سر سوزن را براي توليد يك جرقه كوچك پودر مي‌كند و توسط يك تلسكوپ كوچك سوار بر كاوشگر مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

اين درخشش يونيزه كه از فاصله 7.6 متري قابل مشاهده است، سپس توسط سه طيف‌سنج به طول موجهاي سازنده آن تجزيه شده كه اطلاعاتي را در مورد تركيبات شيميايي سنگ هدف در اختيار دانشمندان قرار خواهد داد.

اين سيستم تركيبي موسوم به ابزار ChemCam (مخفف شيمي و دوربين) قادر به درك بيش از شش هزار طول موج متفاوت در طيفهاي فرابنفش، مادون قرمز و نور مرئي بوده و براي اجراي حدود 14 هزار سنجش در طول ماموريت مريخ‌نورد كنجكاوي طراحي شده است.

هدف از كاربرد ليزر در روز يكشنبه در حقيقت يك تمرين هدفگيري براي اين دستگاه بوده است.

به گفته ناسا، با اين وجود دانشمندان از اطلاعات به دست آمده براي تعيين تركيبات اين سنگ موسوم به «تاج‌گذاري» استفاده خواهند كرد.

همچنين كنجكاوي در روز دوشنبه (30 مرداد) براي اولين بار از زمان حضور در سياره مريخ، بازوي روباتيك بلند خود را گسترش داده و يك آزمايش حياتي را با موفقيت به پايان رساند.

كنجكاوي در تلاش براي اطمينان از سلامت بازوي روباتيك 2.1 متري خود، پس از باز كردن آن چندين حركت نمايشي آزمايشي را اجرا كرد. اين بازوي روباتيك از پنج مفصل برخوردار بوده و با ابزارهاي پيچيده براي نزديك شدن بيشتر به محيط مريخ تجهيز شده است.

در زمان آزمايش تمام اين مفاصل كشيده شده و بازو در جلوي كاوشگر گسترده و سپس مجددا به موقعيت ابتدايي خود در زمان سفر بسته شد.

بازوي روباتيك كنجكاوي يكي از قويترين ابزارهاي اين كاوشگر است. در انتهاي اين بازو يك برجك 30 كيلوگرمي قرار داشته كه حدود 60 سانتيمتر است.

اين برجك شامل يك حفار با قابليت حفر تا 2.5 سانتيمتر در سنگهاي مريخي، يك بيل و ديگر ابزارهاي براي نمونه‌برداري، يك دوربين براي بررسيهاي ميكروسكوپي و يك طيف‌سنج براي تعيين تركيب اهداف موشكي و سطحي است.

به گفته مهندسان ناسا، از اين سيستم نمونه‌برداري در هفته‌هاي آينده استفاده خواهد شد.

كنجكاوي كه يك كاوشگر يك تني شش چرخ به اندازه يك خودرو است در روز 16 مرداد وارد گودال وسيع دهانه گيل در سطح مريخ شد كه در نزديكي استواي اين سياره قرار دارد.

هدف اصلي اين كاوشگر دستيابي به كوه شارپ و بررسي سنگهاي لايه‌اي آن و تعيين امكان وجود حيات ميكروبي در مريخ است؛ اما كنترل‌كنندگان اين ماموريت به طور تدريجي مجموعه ابزارهاي پيچيده روي كنجكاوي را پيش از ارسال آن به اولين سفر جاده‌اي در مريخ بررسي مي‌كنند.

منبع :Isna.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید