تبلیغات
خوشه ستاره ای عجیب در یک کهکشان کوتوله!
ارسال در: 1382/04/15-00:00
دانشمندان همواره در شناخت خوشه های ستاره ای کوچک و جوان در یکی از کهکشانهای کوتوله نزدیک کهکشان راه شیری با مشکل روبرو بوده اند. اخیرا ویژگی های جدیدی در این خوشه ستاره ای کشف شده است که

دانشمندان همواره در شناخت خوشه های ستاره ای کوچک و جوان در یکی از کهکشانهای کوتوله نزدیک کهکشان راه شیری با مشکل روبرو بوده اند. اخیرا ویژگی های جدیدی در این خوشه ستاره ای کشف شده است که باعث پیچیده تر شدن آن شده است.در این خوشه ستاره ای،تعداد ستارگانی که در رده نورانی ترین ستارگان هستند بسیار بیشتر از ستارگان پر نور موجود در خوشه های جوان شناخته شده دیگر است.
بعلاوه، بر خلاف سایر خوشه های ستاره ای،که به تدریج رشد می کنند و سپس ابرهای گازی و غباری که از آن متولد شده اند را از خود دور می کنند،این خوشه ستاره ای هیچ تمایلی به این کار ندارد!

NGC 5253

NGC 5253   یک کهکشان کوتوله است که در فاصله 12 میلیون سال نوری زمین و در صورت فلکی قنطورس قرار دارد.
  
::    تلسکوپ فضایی هابل (
HST)  /  دانیلا کالزتی   :: 


جین ترنر(Jean Turner) ستاره شناس دانشگاه کالیفرنیا در لوس آنجلس(UCLA) سالهاست که به تحقیق و مطالعه بر روی این خوشه ستاره ای می پردازد. بر اساس یافته های جدید گروه ترنر،این منبع رادیویی که در فاصله 12 میلیون سال نوری زمین و در کهکشان کوتوله NGC 5253 قرار دارد،در اصل،یک خوشه کروی در حال تشکیل است که حدود یک میلیون ستاره با عمر کمتر از یک میلیون سال در آن جای گرفته اند. این خوشه ستاره ای کروی همچنین فوق العاده چگال است،بطوریکه همه ستارگان آن در فضایی به پهنای سه سال نوری جا گرفته اند! بر مبنای آخرین مطالعات انجام گرفته در طیف فروسرخ،در این خوشه کروی،بیش از چهار هزار ستاره نوع O که بسیار داغ،پر جرم و نورانی هستند با عمری حدود چند میلیون سال زندگی می کنند. به گفته ترنر،این اولین بار است که چنین تجمعی از ستارگان نوع O به همراه گازهای آنها در نقطه ای از جهان مشاهده شده است.این ستارگان نوع O،برخلاف آنچه قبلا انتظار می رفت،در ناحیه ای بسیار کوچک،گرد هم جمع شده اند.

M80

M80    یکی از چگال ترین خوشه های کروی موجود  در کهکشان راه شیری است.

 
 ::   AURA / STScI / NASA  ::

 این خوشه ستاره ای که در طول موج های نوری،قابل رویت نیست در ابر ضخیمی از گاز و غبار قرار گرفته است. ستارگان پرجرم و داغ این خوشه کروی،تابش رادیویی زیادی از خود بروز می دهند و باعث ایجاد بادهای ستاره ای قدرتمند می شوند که قاعدتا باید موجب پرتاب ابرهای گازی موجود در اطراف ستارگان به سمت بیرون شود،ولی (احتمالا به دلیل گرانش زیاد این خوشه ستاره ای) گازهای آن به سمت بیرون پخش نمی شوند. این در حالی است که تا بحال خوشه ستاره ای دیده نشده بود که به دلیل جرم زیاد،بتواند گازهای موجود در خود را به دام بیندازد. نکته تعجب برانگیز دیگر این است که چگونه چنین خوشه ای در کهکشان کوتوله NGC 5253 شکل گرفته است ولی در کهکشان راه شیری،میلیاردها سال است که هیچ خوشه کروی جدیدی متولد نشده است! بعلاوه،نحوه شکل گیری یک میلیون ستاره در ناحیه ای بسیار کوچک،از جمله سوالات دیگری است که همچنان بدون پاسخ مانده است.

منبع خبر : www.Astronomy.com

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید