تبلیغات
رصد گروهی اختفای 17 شهریور 91
ارسال در: 1391/06/11-21:40
IOTA-ME در راستای انجام رصدهای هدفمند و نجوم عملگرا و اجرای پروژه های علمی از تمامی گروههای نجومی واجد شرایط جهت انجام رصد گروهی این پدیده دعوت به عمل می آورد.

رصد گروهی اختفای 17 شهریور 91

همانطور که می دانیم از دیدگاه هر نقطه روی زمین، ماه به علت اختلاف منظر بیشینه یا اختلاف منظر افقی کمی بیش از یک درجه، از سمت الراس دور می شود. در این حالت برای ستاره ای که بعدش برابر بعد ماه است، اختفا در صورتی در یک محل روی می دهد که اختلاف میل ستاره و ماه از حدود  درجه تجاوز نکند. انتخاب ستاره هایی که برای آن ها اختفا امکان پذیر است طبق معیار بالا، با مقایسه ی مکان های جدول بندی شده ماه در تقویم های نجومی و مکان ستاره ها انجام می شود.

 

بر اساس داده های نرم افزار occult4 در تاریخ september7 2012 میلادی مصادف با 17 شهریور ماه شاهد اختفای ستاره ی Tauri 13 با قدر ظاهری حدود 5 توسط ماه 20 روزه خواهیم بود؛ در حالی که این اختفا از لبه های نیم کره ی شمالی ماه به وقوع خواهد پیوست و از اکثر نقاط ایران به جز مناطق شمال غربی قابل رویت خواهد بود.

 نقشه اختفای 17 شهریور در بیرجند

 

ارتفاع ماه در لحظه ی اختفا در اکثر نقاط نوار اختفا در حدود 60 تا 65 درجه از افق پیش بینی می شود. از آنجایی که نور پس زمینه ی آسمان مانع دیدن ستارگان در روز می شود، بنا به داده های نرم افزاری زمان وقوع این اختفا در سحرگاه 17 ام شهریور ماه و لحظاتی قبل از طلوع خورشید خواهد بود. در نوار این اختفا هر چه از مناطق شرقی کشور به سمت غرب حرکت کنیم، شرایط رصدی مناسب تری خواهیم داشت. به طوری که در اکثر مناطق شرقی کشور به دلیل نزدیکی زمان اختفا به زمان طلوع خورشید با شرایط رصدی نسبتا دشواری روبه رو هستیم و با حرکت به سمت مناطق غربی به دلیل تاخیر در زمان طلوع خورشید شرایط در مناطق غربی مساعد تر خواهد بود. بنا به داده های موجود، نوار این اختفا از تمامی مناطق مرکزی، شرقی، جنوبی، شمال شرقی، برخی از مناطق شمالی، به جز مناطق شمال غربی به صورت کامل  قابل روئیت خواهد بود. به همین دلیل در برخی مناطق کشور شاهد بروز این پدیده به صورت  خراشان خواهیم بود.

  

 نقشه اختفا در نقاط مختلف

همان طور که در نقشه ی بالا مشخص شده:

-         بخش هایی که در نوار اختفا با رنگ قرمز مشخص شده است در نور روز اختفا غیر قابل روئیت خواهد بود.

-         نواحی که با رنگ آبی مشخص شده شرایط دشوار تر و در لحظاتی نزدیک به طلوع خورشید خواهد بود.

-          بخش هایی که در نقشه به صورت سفید رنگ مشخص شده شرایط رصدی مساعد می باشد.

 

لازم به ذکر است مناطقی که در محدوده ی مرکزی نوار سفید رنگ قرار دارند شاهد وقوع اختفا به صورت کامل هستند و هرچه از نواحی مرکزی نوار اختفا به سمت لبه های نوار حرکت کنیم، اختفای ستاره ی Tauri 13  مدت زمان کم تری خواهد داشت و در لبه های نوار سفید رنگ اختفا به صورت خراشان به وقوع خواهد پیوست.


نقشه زمان اختفا در شهرهای مختلف ایران 

نوع اختفا در جدول با حروفی مشخص شده است که این حروف نشانگر نوع این اختفا می باشد. بر این اساس:

R: دوباره پدیدار شدن (Reappear)

GR: خراشان (Grazing)

M: در اختفاهایی که با این حروف مشخص شده است، شاهد عبور ستاره از قطبین ماه هستیم و در اختفای ستاره Tauri 13 شاهد عبور ستاره از قطب شمالی ماه هستیم.

 

یکی از مهمترین نکاتی که در بحث بررسی علمی این پدیده وجود دارد، استفاده از روش های زمان سنجی مناسب در طول اختفای ستاره ی Tauri 13  توسط ماه است. زمان سنجی مورد بسیار مهمی است که در انجام پروژه های علمی در زمان این پدیده  باید به دقت و صحت تمام انجام شود تا دربررسی های بعدی بتواند به عنوان یک داده ی  علمی دقیق مورد استفاده قرار گیرد. از بین روش های متداول برای زمان سنجی یعنی استفاده از جی پی اس، سیگنال های رادیویی  و اینترنت، استفاده از اینترنت ساده ترین راه برای انجام زمان سنجی برای گروه ها است. برای مثال شما می توانید با در دست داشتن یک گوشی همراه یا کورنومتر و یا استفاده از نرم افزارstopwatch  از لحظه ای به عنوان زمان مبدا، کار زمان سنجی (بر اساس زمان جهانی) را آغاز و بعد از انجام زمان سنجی اصلی عددی را که به عنوان مثال از یک لحظه ی خاص مانند ناپدید شدن ستاره ی مورد نظر ثبت کردید به زمان مبدا خود اضافه کنید. به این ترتیب می توانید زمان لحظات مختلف این اختفا را برحسب زمان جهانی به دست آورید. البته این ساده ترین روش ممکن برای زمان سنجی است  که اشکالات مربوط به خود رادارد. از این جهت اگر گروه یا افرادی آگاهی و امکان استفاده از سایر روش ها ی زمان سنجی  را دارند می توانند از همان روش ها استفاده کنند. از مواردی که با انجام رصد گروهی و داده گیری از نقاط مختلف در خصوص یک اختفا می توان به انجام رسانید محاسبه ی وتر قطبی و تعیین ابعاد قطر ماه توسط رصد گروهی این اختفا است. از این رو با توجه به این که این اختفا از اکثر مناطق ایران قابل روئیت خواهد بود، از تمامی رصدگران جهت انجام رصد گروهی این اختفا از نقاط مختلف ایران تقاضا می شود تا در انجام این پروژه ما را همراهی کنند.

 

لذا IOTA-ME در راستای انجام رصدهای هدفمند و نجوم عملگرا و اجرای پروژه های علمی از تمامی گروههای نجومی واجد شرایط جهت انجام رصد گروهی این پدیده دعوت به عمل می آورد.

مسئولیت هماهنگی این برنامه به انجمن نجوم آسمان مهر و ابزار ارتباطی آن نیز در مرکز گفتگوی منجمان پارسی http://patc.ir/occultation07sep2012 خواهد بود.

در صورت تمایل به همکاری فرم پیوست شده موجود در صفحه این اختفا در مرکز گفتگوی منجمان پارسی را تکمیل و به ایمیل ذیل ارسال کنید:

iotamiddleeast@yahoo.com

 

منبع :http://patc.ir/occultation07sep2012/
نظرات ارسالی:
 
f.s
1392/08/14   10:26:00 PM
سلام یه محدوده ی بیضی شکل توی نقشه هست که با آبی کمرنگ نشون داده شده ... اون مربوط به چیه ؟؟؟؟

محسن الهامیان
1391/06/18   9:44:00 AM
ضمن سپاس از تمامی گروه ها و دوستانی که در اختفا شرکت داشتند، به اطلاع می رساند انجمن نجوم آسمان مهر به عنوان هماهنگ کننده این برنامه، در نظر دارد جهت نشان دادن بهتر و مناسبتر همبستگی و همکاری گروههای حاضر در این برنامه، ویژه نامه ای را در قالب یک فایل PDF منتشر کند. لدا خواهشمند است گروههای حاضر در برنامه هرچه سریعتر گزارش های اجرایی رصد خود در این اختفا را در حداکثر یک صفحه آماده و به همراه تصاویر و ذکر نام و شهر گروه، به آدرس ایمیل: jooyande7@gmail.com ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال گزارش ها تا تاریخ 1391/06/22 می باشد. با سپاس.

محسن الهامیان
1391/06/16   9:29:00 PM
ساعت 21:26 روز 16م شهریور ماه. برای تمام گروهها و دوستان فعال در این برنامه، رصدی موفق را آرزومندیم. پس از رویداد منتظر ارائه گزارش های شما عزیزان به آدرس ایمیل IOTA-ME یعنی iotamiddleeast@yahoo.com هستیم.

محسن الهامیان
1391/06/15   8:35:00 PM
پیرو هماهنگی های صورت گرفته جهت اختفای 17 شهریور 1391؛ لازم به ذکر است که درخواست تکمیل و ارسال فرمهای ثبت نام، صرفا جهت اخذ آمار رصدگران و ذکر آنها در لیست رصدگران فعال و گروههای فعال در صفحه اختصاصی این رویداد http://patc.ir/occultation07sep2012 می باشد. لذا خواهشمند است آن دسته از دوستانی که به هر دلیلی موفق به ارسال فرم ثبت نام پیش از اختفا نشدند نیز گزارش رصد خود را به آدرس ایمیل IOTA-ME یعنی iotamiddleeast@yahoo.com ارسال کنند. با سپاس.

مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید