تبلیغات
برنامه همايش ها و سمينارهاي هفته جهاني فضا
ارسال در: 1391/07/12-10:16
نشست خبری سرپرست سازمان فضايی ايران به مناسبت هفته جهانی فضا پيرامون برنامه های آتی فضايی کشور
رييس سازمان فضايي ايران با اشاره به اهميت فناوري فضايي از احداث پايگاه فضايي جديد در جنوب شرق كشور خبر داد و گفت: پایگاه پرتابی در منطقه‌ جنوب شرقی کشور که نزدیک ترین نقطه به منطقه استوا بوده و هزینه‌های کمتری را برای پرتاب به کشور متحمل می‌کند احداث خواهد شد.

دكتر فاضلي اظهار كرد: پروژه اعزام انسان به فضا يا مهندسي اعزام حيات به فضا از  بهمن ماه 88 با ارسال كپسول زيستي آغاز شده و بر اساس برنامه‌ريزي‌ها پيش بيني مي‌شود كه در دو مرحله پرتاب‌هاي زير مداري و مداري اجرايي شود؛ بنابراين در جريان مطالعات تكميلي آن نياز به انجام برخي آزمايش‌هاي زير سامانه‌اي داشتيم كه برخي از آنها با عدم موفقيت همراه بود اما به صورت كلي خوشبختانه توانستيم به استانداردهاي لازم در اين زمينه دست پيدا كنيم.

وي با اشاره به نيازمندي كشور براي توجه و فعاليت عميق‌تر در حوزه‌ فناوري فضايي عنوان كرد: براي تكميل و اجرايي كردن مراحل ديگر پروژه اعزام انسان به فضا نيازمند به كارگيري تعداد بيشتري از نخبگان فضايي در كشور هستيم كه اميدواريم در آينده‌ نزديك شاهد پرتاب كاوشگر حامل موجود زنده باشيم كه اين مهم نياز به توجه بيشتر فعاليت‌هاي تحقيقاتي و عمق بخشي بيشتر به آنها دارد.

فاضلي ادامه داد: ماهواره‌بر‌هاي به كار گرفته شده تاكنون ماهواره‌بر سفير در كلاس يك A بوده كه توانستيم ماهواره‌هاي اميد با وزن 7 کیلوگرم و رصد با وزن 15.5 کیلوگرم را با آن پرتاب كنيم. در ادامه‌ ارتقاء اين ماهواره‌برها  دانشمندان هوا فضای کشور نيروي پيشران آنها را تا حدود قابل توجهي افزايش دادند تا بتوانند محموله‌هاي سنگين‌تري را به فضا ارسال كنند  و بدین ترتیب با ارتقاء ماهواره‌بر سفير يك A به يك B توسط سازمان هوا فضا، ماهواره‌ نويد را با وزن 48 كيلوگرم در مدار قرار گرفت.

وي با اشاره به فعاليت‌ها و اقدامات در حال انجام براي ارتقاي كلاس ماهواره برهاي موجود در سال جاري به عنوان يكي ديگر از برنامه‌هاي سازمان فضايي خاطرنشان كرد: پرتاب ماهواره‌ شريف با ماهواره بر سفير يك B در سال جاري يكي ديگر از برنامه‌هاي اين سازمان است كه در همكاري نزديك با دانشگاه صنعتي شريف انجام خواهد شد. همچنين از آنجا كه در ماهواره‌ي ناهيد فناوري‌هاي جديدي را مورد آزمايش قرار داده و خواهيم داد اميدواريم بتوانيم اين ماهواره را نيز تا پايان سال جاري يا سال آينده به فضا پرتاب كنيم تا در مدار پايين دست لئو و در ارتفاع حداقلي 250 تا حداكثري 370 تا 400 كيلومتر قرار گيرد.

فاضلي در ادامه خاطرنشان كرد: يكي از فناوري‌هاي جديدي كه اميدواريم بتوانيم آن را در ماهواره ناهيد تست كنيم، تصويربرداري از صفحات خورشيدي تامين كننده توان اين ماهواره در حين باز شدن در فضا است تا اين ماهواره ماموريت خود را با موفقيت انجام دهد.

رييس سازمان فضايي كشور در خصوص ماهواره فجر نیز توضیحاتی را ارائه نمود و اعلام نمود  یکی از ديگر ويژگي‌ها و تفاوت‌هاي ماهواره فجر با ماهواره‌هاي پرتاب شده عنوان كرد:‌ تصحيح مسير مداري اين ماهواره سبب ارتقاي آن تا 500 كيلومتر وافزايش عمر مداري آن تا بيش از يك سال و نيم خواهد شد. همچنين ماهواره بر ديگری در سازمان هوافضا در كلاس سفير 2 A در حال آماده سازي است  به نام ماهواره بر سیمرغ كه اميدواريم در سال جاري مراحل اصلي طراحي، ساخت و تست آن به اتمام رسيده و با آماده‌سازي پايگاه پرتاب امام خميني (ره) آزمايشات اوليه پرتاب آن را انجام گیرد. در واقع آماده سازي و پرتاب اين ماهواره بر مي‌تواند عرصه‌ي فناوري فضايي كشور را وارد مرحله‌ي جديدي كند چرا كه نيروي پيشران سفير يك A ارتقاء يافته و در اين ماهواره بر قادر خواهيم بود محموله‌هايي تا يكصد كيلوگرم در ارتفاء مداري 500 كيلومتري قرار دهيم.

فاضلي با اشاره به ماهواره‌ي ظفر اظهار داشت: در صورت آماده سازي زير ساختهايی مانند پايگاه پرتاب مي‌توانيم آزمايشات مختلف ماهواره‌هايي مانند ظفر را كه قرارداد آن منعقد شده و نمونه‌ي مهندسي آن نيز آماده شده است را انجام دهيم. اين ماهواره با بهره‌گيري از سه دوربين، قابليت تصويربرداري با كيفيت 80 متر را دارد و همچنين ضمن مجهز بودن به سيستم كنترل بسيار مناسب مي‌تواند با عمر مداري يك سال و نيم در ارتفاع 500 كيلومتري قرار گيرد.

وي ادامه داد: ‌اميدواريم بتوانيم ماهواره‌ي ظفر و طلوع يك را توسط ماهواره‌بر سيمرغ پرتاب كنيم و اين نشان مي‌دهد كه در زمينه‌ي ماهواره‌هاي سنجش از راه دور گام به گام به سمت كاربردي‌تر شدن آنها پيش مي‌رويم. چرا كه با گذشت زمان شاهديم كه در پروژه‌هاي جديدتر در اين زمينه دقت تصويربرداري و كنترل افزايش پيدا مي‌كند.

رييس سازمان فضايي با بيان اين كه ماهواره‌ي AUT SAT دانشگاه صنعتي اميركبير با وزن بيش از 80 كيلوگرم در حال آماده سازي است، عنوان كرد: از آنجا كه اين ماهواره با ماهواره‌برهاي داخلي قابليت پرتاب ندارد و در برنامه‌ي پرتاب آن قرار شد در مدار خورشيد آهنگ قرار گرفته و در دفعات متعدد از يك نقطه مشخص مانند كشور ايران تصويربرداري كند.

مذاكرات را براي اعمال تغييراتي در مشخصات اين ماهواره با دانشگاه صنعتي اميركبير آغاز كرده‌ايم تا بتوانيم نسخه‌ي اصلاح شده‌ي قابل پرتاب با ماهواره بر سيمرغ را نيز با حمايت سازمان فضايي در اين دانشگاه بسازيم.

فاضلي در پاسخ به سوالي مبني بر منتفي شدن پروژه‌ي ماهواره‌ي زهره به دليل نبود زير ساخت‌ها و امكاناتي مانند ماهواره بر مخصوص خود در كشور گفت: پروژه‌ي زهره به هيچ وجه منتفي نشده و به عنوان يكي از آرمانهاي كشور تعريف شده است. همچنين داشتن ماهواره‌ي مخابراتي مانند زهره در مدار ژئو مورد تاكيد مسوولان عالي نظام و اسناد بالادستي مورد تاكيد قرار گرفته است؛ بنابراين در تلاشيم تا زيرساخت‌هاي خود را آماده كنيم به گونه‌اي كه براي ساخت محموله‌ مخابراتي در مدار ژئو با مركز تحقيقات مخابرات قراردادي منعقد كرده و با سازمان هوافضا نيز براي طراحي و ساخت حامل اين ماهواره وارد مذاكره شده‌ايم.

رييس سازمان فضايي ايران در خصوص پتانسيل‌ها و سرمايه‌گذاري‌هاي در صنعت فضايي عنوان كرد: وجود 1200 كارشناس، 180 كارشناس ارشد و يكصد فارغ‌التحصيل دكتري در زمينه هوا فضا در كشور يك سرمايه بزرگ انساني به شمار مي‌رود و شاهديم كه حدود 1500 دانشجو كارشناسي ، 100 دانشجوكارشناسي ارشد و 130 دانشجوي دكتري در دانشكده‌هاي هوا فضاي كشور مشغول تحصيل بوده و در واقع سالانه بيش از يكصد دانشجو توسط 170 عضو هيات علمي فارغ‌التحصيل مي‌شوند.

رييس سازمان فضايي ايران با اشاره به اشتغال 33 هزار نفر در صنعت هوافضايي كشور اظهار كرد: گردش مالي اين صنعت سالانه 1600 ميليارد تومان است كه براي قرار گرفتن در جايگاهي در شان جمهوري اسلامي ايران نياز به سرمايه‌گذاري‌هاي هنگفتي داريم چرا كه كشورهاي پيشرو در جهان سرمايه‌هاي عظيمي در اين صنعت صرف مي‌كنند كه مي‌توان به آمريكا با سرمايه‌گذاري بالغ بر 18 ميليارد دلار، اتحاديه اروپا با بيش از چهار ميليارد دلار وكشورهايي مانند روسيه، چين، هند و ژاپن با سرمايه‌گذاري بالاي يك ميليارد دلار در سال اشاره كرد.

برنامه همايش ها و سمينارهاي هفته جهاني فضا

رديف

ايام هفته

اسامي پيشنهادي روزها

عنوان برنامه

زمان

مكان

آدرس

1

سه شنبه 11/7

 

كنفرانس مطبوعاتي

9-11

پژوهشكده ماهواره

سعادت آباد، خيابان چهاردهم، پلاك 72

2

چهارشنبه 12/7

 

افتتاحيه

9-12

سالن آمفي تئاتر ساختمان طرشت

تهران، طرشت، بلوار شهيد تيموري، نرسيده به شيخ فضل ا... نوري، پلاك 182

اولين كنفرانس ملي ماهواره براي توسعه پايدار

9-16

دانشگاه صنعتي امير كبير

تهران-خيابان ولي عصر، دانشگاه صنعتي امير كبير، دانشكده مهندسي برق

3

پنج شنبه 13/7

فضا براي توسعه پايدار

برنامه عمومي

9-21

بوستان جوانمردان ايران

انتهاي اتوبان شهيد همت، رود دره كن

اولين كنفرانس ملي ماهواره براي توسعه پايدار

9-16

دانشگاه صنعتي امير كبير

تهران-خيابان ولي عصر، دانشگاه صنعتي امير كبير، دانشكده مهندسي برق

4

جمعه 14/7

فضا در زندگي روزمره

برنامه عمومي

9-21

بوستان جوانمردان ايران

انتهاي اتوبان شهيد همت، رود دره كن

5

شنبه 15/7

فناوري فضايي، ايمني و امنيت

پژوهشكده مواد و انرژي

9-12

پژوهشكده مواد و انرژي- اصفهان

اصفهان، خيابان امام خميني، كيلومتر 7

همايش استفاده از فناوري فضايي براي سلامتي و امنيت

9-15

پژوهشكده سامانه هاي ماهواره

تهران، سعادت آباد، خيابان شهيد مير حسيني، پلاك 72

6

يكشنبه 16/7

فضا، پزشكي و علوم زيستي

افتتاح پروژه آرشيو ملي داده هاي فضايي و مركز داده سازمان فضايي ايران

9-12

مركز فضايي البرز

انتهاس اتوبان تهران-كرج، بلوار ارم، بعد از فرودگاه پيام، جاده اسماعيل آباد شورقعه

جنبه هاي پزشكي و زيستي فضا

8-15

سالن آمفي تئاتر پژوهشگاه فضايي ايران

تهران، طرشت، بلوار شهيد تيموري، نرسيده به شيخ فضل ا... نوري، پلاك 182

افتتاحيه نخستين نشست باشگاه فضاي تهران

17-19

مرکز علوم و ستاره شناسی تهران

تهران، میدان قدس، خیابان شهید کبیری (دزاشیب)، خیابان عمار، خیابان عرفات، شماره 23

7

دوشنبه 17/7

جوانان و آينده فضانوردي

همايش آنچه مديران بخش فضايي كشور بايد بدانند: پيرامون مجموعه نقاط مداري ايرانست، چشم اندازها، فرصت ها، چالش ها

11-14

پژوهشكده سامانه هاي ماهواره

تهران، سعادت آباد، خيابان شهيد مير حسيني، پلاك 72

سمينار تبادل اطلاعات مرتبط با ماموريت هاي سامانه هاي حمل و نقل فضايي

9-14

پژوهشكده سامانه هاي حمل و نقل فضايي

تهران، روبروي مگاموتور، خيابان سوليران

جشنواره رصد گذر زهره

9-12

سالن آمفي تئاتر پژوهشگاه فضايي ايران

تهران، طرشت، بلوار شهيد تيموري، نرسيده به شيخ فضل ا... نوري، پلاك 182

جوانان و آينده فضانوردي

9-15

پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي

تهران، شهرك غرب، خيابان مهستانة كوچه هوافضا

نشست دانشجويي

15-17

سالن آمفي تئاتر دانشكده برق دانشگاه صنعتي اميركبير

تهران-خيابان ولي عصر، دانشگاه صنعتي امير كبير، دانشكده مهندسي برق

8

سه شنبه 18/7

كاربري ها و خدمات فضايي

 

 

همايش سيستم هاي سنجش از دور SAR و كاربردها

9-16

سالن آمفي تئاتر پژوهشگاه فضايي ايران

تهران، طرشت، بلوار شهيد تيموري، نرسيده به شيخ فضل ا... نوري، پلاك 182

سمينار تبيين اهداف پژوهشگاه فضايي ايران

 

پژوهشكده مكانيك

شيراز، بلوار مدرس، خيابان اسيري غربي

ارائه توانمندي هاي پژوهشكده رانشگرهاي فضايي

9-15

پژوهشكده رانشگرهاي فضايي

تبريز، شهرك زعفرانيه، كوي ميرداماد، روبروي خيابان بعثت

سومين همايش ملي حقوق فضا

9-13

دانشكده حقوق دانشگاه تهران

دانشگاه تهران، دانشكده حقوق و علوم سياسي

همايش هواشناسي

9-12

سازمان هواشناسي كشور

تهران، ميدان آزادي، خيابان معراج

9

چهارشنبه 19/7

فناوران فضايي

ارائه دستاوردهاي ماهواره هاي نويد و ظفر

14-17

پژوهشگاه تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت

ميدان رسالت، خيابان هنگام، خيابان دانشگاه،

سومين گردهمايي فناوران فضايي

8:30-16:30

پژوهشكده سامانه هاي ماهواره

تهران، سعادت آباد، خيابان شهيد مير حسيني، پلاك 72

 


منبع :isa.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید