جواد گنجعلی
از زمانی که انسان ها سفر به فضا را در سر می پروراندند تا زمانی که در حال حاضر قلمرو حکمرانی انسان ها به میلیون ها کیلومتر دورتر از مدار زمین رسیده است،دشمنی قسم خورده به نام تشعشعات کیهانی همواره در کمین انسان ها بوده تا وجودشان را از یکه تازی در فضا پاک کند.
تشعشعات کیهانی،تشعشعاتی هستند که اغلب از دو مکان به سمت زمین حمله ور می شوند: 1)خورشید 2)ستارگان در حال مرگ خارج از منظومه شمسی
این تشعشعات که شامل پروتون ها و ذرات دیگر است برای سلامتی فضانوردان و مبتلا کردن آنها به انواع بیماری ها،بسیار خطرناک می باشد.
دانشمندان سازمان فضایی اروپا(ESA) به کمک دستگاه شتاب دهنده ذرات در کشور آلمان،آزمایشات بی شماری را انجام دادند تا موادی مانند خاک ماه یا مریخ پیدا کنند که قدرت محافظت کنندگی آنها از فضانوردان ،بیشتر از همه مواد باشد.
علت انتخاب خاک ماه و مریخ آن است که آنها نزدیکترین همسایه به زمین هستند و در آینده نه چندان دور،رایگان ترین مواد را بوسیله سفرهای آسان بین سیاره ای در اختیارمان قرار خواهند داد.
دانشمندان این سازمان پس از آزمایشات متعدد به این نتیجه رسیدند که هر چه هسته اتمی مواد سبکتر باشد محافظت کننده بهتری در مقابل تشعشعات کیهانی خواهد بود،موادی که شباهت زیادی به خاک ماه ومریخ داشتند:آب،پلی اتیلن و مواد دارای هیدروژن غنی شده.