مریخ نورد کنجکاوی در نخستین مرحله آنالیز جو سیاره سرخ با هدف کشف علت از بین رفتن جو اصلی این سیاره، تاکنون موفق به کشف گاز متان نشده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موجودات زنده بیش از 90 درصد متان موجود در جو زمین را تولید میکنند و دانشمندان امیدوار به یافتن نشانههایی از وجود این گاز در سیاره سرخ بعنوان نشانهای از حیات هستند.
مریخ نورد کنجکاوی که هم اکنون در منطقه «راکنست» در نزدیکی دهانه گیل حضور دارد، با استفاده از ابراز مخصوص برای نخستین بار جو سیاره سرخ را مورد آنالیز دقیق قرار داده است.
نخستین مرحله جستجو برای یافتن نشانههایی از گاز متان با استفاده از طیف سنج لیزری (TLS) درون ابزار آنالیز نمونه در مریخ (SAM) کنجکاوی انجام شد.
بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) در نخستین مرحله از تجزیه و تحلیل جو مریخ توسط ابزار SAM هیچ نشانه ای از وجود متان تاکنون بدست نیامده است.
ابزار علمی مختلفی بر روی مریخ نورد تعبیه شده است، اما ابراز SAM قلب کنجکاوی محسوب می شود که حدود نیمی از وزن آن را در بر میگیرد و محققان امیدوارند که در ادامه تحقیقات بتوانند با کمک این ابزار، نشانههای احتمالی حیات بر سطح مریخ را بیابند.
جو فعلی مریخ 100 برابر نازک تر از جو زمین است و درک رویدادی که باعث از بین رفتن جو اصلی سیاره سرخ شده است، می تواند به دانشمندان در خصوص احتمال وجود حیات و قابل سکونت بودن مریخ کمک کند.
یک محیط کاملا متفاوت با جوی ضخیمتر و منابع گسترده آب از جمله فرضیههایی است که در خصوص گذشته باستانی مریخ مطرح شده است.
ناسا قصد دارد در مأموریت MAVEN در سال 2014 میلادی، تخریب جو بالای سیاره سرخ را مورد بررسی دقیق قرار دهد.