تبلیغات
شکارچی پیر سیارات از کار افتاد
ارسال در: 1391/09/05-00:49
ه دلیل اختلال الکترونیکی و عدم توانایی دریافت اطلاعات از آشکارساز اصلی، این احتمال وجود دارد که کوروت، اولین تلسکوپ فضایی که کار آن شکار سیارات بیرون منظومه شمسی بود، به آخر عمر خود رسیده باشد.

مجید جویا: این احتمال وجود دارد که اولین تلسکوپ فضایی که کار آن شکار سیارات فراخورشیدی بود، به آخر عمر خود رسیده باشد. در روز دوم نوامبر (12 آبان)، ماهواره کوروت COROT که در سال 2006/1385 به فضا پرتاپ شد؛ آخرین کامپیوتر سالمش را هم از دست داد. این فضاپیما دیگر نمی‌تواند داده‌ها را از تلسکوپ 30 سانتی‌متری خود دریافت کند، تلسکوپی که کارش جستجو برای سوسوزدن نور ستارگان در هنگام عبور سیارات از جلوی آنهاست.
به گزارش نیوساینتیست، مالکوم فریدلاند از آژانس فضایی اروپا و از دانشمندان عضو این پروژه می‌گوید که دلیل این رخداد، تشعشع بیش از حد بود. این فضاپیمای مدارگرد، زمان زیادی را در فضای بسیار خشنی گذرانده که آشفتگی آتلانتیک جنوبی نامیده می‌شود. میدان مغناطیسی زمین در این ناحیه یعنی در حدود 200 تا 800 کیلومتری از سطح دریا، به میزان چشمگیری ضعیف است، که این موضوع منجر به افزایش سطوح تابش زیان‌آور کیهانی و خورشیدی در آن می شود. به دلیل عبورهای این فضاپیما از این منطقه، کوروت دو برابر تشعشعی را که برای تحمل آن طراحی شده بود دریافت کرد.
 

کورسوی امید
شهرت زیاد کوروت شاید به خاطر کشف اولین سیاره سنگی است که کوروت -7ب نام دارد. اما این فضاپیما علاوه بر این، 30 سیاره تایید شده و نیز 500 سیاره احتمالی دیگر را یافته است. مدت زیادی از صدور مجوز تمدیدیه دوم این فضاپیمای جان‌سخت برای آغاز کار در سال 2013/1392 نگذشته بود که کامپیوترش از کار افتاد.
این نقصان سبب کاهش توانایی‌های شکارچیان سیارات می‌شود. کوروت برای هدف قرار دادن مسیر‌های چندگانه طراحی شده بود، درست برخلاف جانشین نیرومندترش؛ یعنی تلسکوپ فضایی کپلر که آن هم به دنبال عبورهای سیارات از مقابل ستارگانشان می‌گردد؛ ولی فقط می‌تواند به بخش ثابتی از آسمان نگاه کند.
اولیور لامارل از آژانس فضایی فرانسه می گوید که این بدین معنی بود که کوروت این شانس را داشت که به جستجو سیارات در مکان‌های غیرمعمول (مانند خوشه‌های ستاره‌ای) بپردازد، و اضافه می‌کند که «هیچ خوشه این چنینی در میدان دید کپلر قرار ندارد».
به گفته فریدلاند این ماهواره همچنین تبحر منحصر به فردی در اندازه گیری سوسوزدن سطوح ستارگان به منظور درک آن چه در درون انها می‌گذرد داشت. «به این ترتیب، ما مقدار زیادی از درک خود از فیزیک ستاره‌ها را از دست خواهیم داد».
اما کارگزاران این ماموریت گمان میکنند که این شانس وجود دارد که فضاپیمای کوروت را بتوان بازیابی کرد. فریدلاند میگوید: «این مسئله بستگی به جایی دارد که آسیب در آن رخ داده است، برخی ظرفیت‌های خالی بر روی برد کامپیوتر وجود دارند، و اگر آسیب در یکی از انها رخ داده باشد، هنوز ممکن است اتفاقات مثبتی رخ دهند»

منبع :khabaronline.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید