تلسکوپ فضایی هابل هفت کهکشان جدید و یا شاید بهتر باشد بگوییم بسیار قدیمی یافته است که ما را به دورانی میبرد که عالم فقط ۳۵۰ میلیون ساله بود (البته بهطور دقیقتر میان ۳۵۰ تا ۶۰۰ میلیون سال).
این کهکشانها به مرور با تولید ستارههای بیشتر و تابش آنها دوباره و دوباره گرم و یونیزه شدهاند، همین روند «باز یونیزه شدن»، هیدروژن سردی را که خیلی زود پس از انفجار بزرگ تولید شد، گرم میکند و عملاً باعث میشود تا ما اکنون بتوانیم عالم دور و نزدیکتر به روزهای نخست شکلگیریاش را ببینیم. اخترشناسان معتقدند که روند باز یونیزهشدن در ۲۰۰ تا یک میلیارد سال پس از انفجار بزرگ رخ داده است.
محققان گمان میکنند که حداقل یکی از این هفت کهکشان با انتقال به سرخ ۱۱٫۹، فقط ۳۸۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته است. همانطور که میدانید دانشمندان عالم دور را در نور نزدیک به فروسرخ بررسی میکنند چرا که با انبساط عالم و گسترش فضا نور طول موج نور مرئی و فرابنفش به طول موج فروسرخ نزدیک میشود، اثری که به آن «انتقال به سرخ» میگویند. پس هرچه کهکشانی دورتر باشد، انتقال به سرخ آن بیشتر است.
این نتیجهی جدید از تصویر میدان فراژرف هابل به دست آمده است. گروهی از اخترشناسان با مدیریت ریچارد الیس Richard Ellis از مؤسسهی تکنولوژی کالیفرنیا از دوربین شمارهی ۳ میدان دید باز هابل استفاده کردند تا بتوانند ... ادامهی مطلب