تبلیغات
ساخت نمونه صنعتی سامانه‌ی ستاره‌یاب «نصیر یک» در کشور
ارسال در: 1391/10/10-10:31
رییس دانشکده‌ی مهندسی هوا فضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی از ساخت نمونه‌ی صنعتی سامانه‌ی ستاره‌یاب «نصیر یک» خبر داد.
رییس دانشکده‌ی مهندسی هوا فضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی از ساخت نمونه‌ی صنعتی سامانه‌ی ستاره‌یاب «نصیر یک» خبر داد.

 دکتر جعفر روشنیان در حاشیه‌ی دومین نمایشگاه توانمندی‌های پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سامانه ستاره‌یاب نصیر یک به عنوان ابزار قدرتمند ناوبری به منظور پایان دادن به وابستگی‌های صنعت هوا فضای ایران برای اولین بار در کشور توسط دانشکده‌های مهندسی هوا فضا و برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی طراحی و ساخته و با موفقیت آزمایش شده است.

وی با بیان این که نمونه‌ی صنعتی سامانه ستاره‌یاب نصیر یک ساخته شده،به سازمان صنایع هوا فضا به عنوان کارفرمای طرح، تحویل داده شده است، تصریح کرد: سامانه ناوبری نجومی نصیر یک قادر است با استفاده از چیدمان ستارگان به تعیین وضعیت ماهواره و ماهواره‌بر بپردازد.

روشنیان تصریح کرد: قرار بود نمونه‌ی پروازی این سامانه ساخته شود اما تا کنون قراردادی منعقد نشده است.

وی با بیان این که بخش‌های تحقیقاتی سامانه‌ی ستاره‌یاب نصیر یک در دانشکده‌ی مهندسی هوا فضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کرد:‌ پس از طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی و تحویل نمونه صنعتی این سامانه قرار بود ساخت نمونه پروازی با حمایت سازمان‌های استفاده کننده صورت بگیرد تا در سامانه‌های فضایی کشور نصب شود. اما هنوز به مرحله‌ی عقد قرارداد نرسیده است.

رییس دانشکده مهندسی هوا فضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به وجود توانمندی ساخت نمونه پروازی سامانه ستاره‌یاب نصیر یک در این دانشکده گفت: با توجه به اتمام ساخت نمونه‌ی صنعتی سامانه و تحویل آن به کارفرما این توانمندی در میان محققان هوا فضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی وجود دارد که در مدت زمان بسیار کوتاهی نمونه‌ی پروازی این سامانه را نیز بسازند؛ چرا که نمونه‌ی پروازی باید مجهز به تحمل شتاب‌های حرکت در فضا باشد.

به گفته روشنیان سازمان فضایی ایران و سازمان صنایع هوا فضا پیش از این برای حمایت از ساخت نمونه‌ی پروازی سامانه‌ی ستاره‌یاب نصیر یک ابراز علاقه‌مندی کرده بودند.

رییس دانشکده مهندسی هوا فضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی با بیان این که سامانه ستاره‌یاب نصیر یک ، سامانه‌ی کمک ناوبری است، افزود: به دلیل این که سیستم‌های ناوبری معمولی با گذشت زمان دچار مشکل می‌شوند سامانه ستاره‌یاب نصیر یک این توانایی را دارد که بتواند خطاهای موجود در سامانه‌های معمولی را برطرف کند.

وی ادامه داد: این سامانه به وسیله‌ی مشاهده‌ی آسمان و عکسبرداری از آن و بررسی آرایش ستارگان موقعیت ماهواره و فضاپیما را مشخص می‌کند و در این صورت با تشخیص موقعیت خطاهای ناوبری اینرسی را برطرف می‌کند.

روشنیان با اشاره به این که تنها چند کشور معدود صاحب این فناوری پیشرفته‌ی کمک ناوبری هستند، گفت: ‌ایران با دستیابی به پایه‌ی این فناوری به جمع دارندگان فناوری پیشرفته کمک ناوبری دست یافته است.

منبع :isna.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید