تبلیغات
میانبر روسی برای رسیدن به ایستگاه فضایی بین المللی
ارسال در: 1392/01/10-09:36
یک فضاپیمای سایوز روسی کمتر از شش ساعت پس از پرتاب از زمین، در ایستگاه فضایی بین المللی پهلو گرفت. پیش‌تر رسیدن به ایستگاه فضایی با کپسول فضایی سایوز، ۴۵ ساعت طول می‌کشید و فضانوردان باید ۳۰ بار دور زمین می‌چرخیدند.


مهندسان روسی موفق شده‌اند با به روز کردن تکنولوژی و تغییر تکنیک پرتاب، سفر به ایستگاه فضایی در کپسول‌های تنگ و ناراحت سایوز را کوتاه کنند و فضاپیما برای رسیدن به مقصد تنها باید چهار بار دور کره زمین بچرخد. با رسیدن این سفینه، شمار فضانوردان مقیم ایستگاه فضایی به شش نفر می‌رسد.

از زمان بازنشسته شدن شاتل‌های ناسا، روسیه تنها کشوری است که می‌تواند به صورت منظم و ایمن، فضانوردان آمریکایی و دیگر کشورهای جهان را به مدار زمین بفرستد و پس از پایان ماموریتشان به زمین بازگرداند. سفینه‌های سایوز مستقر در ایستگاه فضایی هم تنها راه خروج اضطراری از این ایستگاه هستند.

درآمدی برای روسیه

آمریکا، که فعلا وسیله‌ای برای فرستادن فضانوردانش به مدار زمین ندارد، چند هفته پیش با سازمان فضایی روسیه قرارداد تازه‌ای امضا کرد.

براساس این قرارداد، آمریکا ۷۵۳ میلیون دلار برای ارسال ۱۲ فضانورد پرداخت می‌کند. در این قرارداد برای دو سال آینده هزینه هر صندلی سایوز به حدود ۶۳ میلیون دلار رسیده است که حدود هشت میلیون نسبت به قرارداد قبلی گران‌تر شده است.

اتکای ناسا به سازمان فضایی روسیه، که در زمان جنگ سرد رقیب هم بودند، در آمریکا، انتقادهایی به دنبال داشته است. اما ادامه کار شاتل‌های ناسا هم منتقدان سرسختی داشت.

میشل داگلاس گریفان رئیس سابق ناسا یکی از منتقدان شاتل‌ها است. او می‌گوید این پروژه از اساس اشتباه بوده و هزینه بالایش ناسا را از پیشبرد برنامه‌های بلند پروازانه بازداشته است.

شاتل‌های پر هزینه

پروژه شاتل‌های ناسا، که در دو سانحه جداگانه ۱۴ فضانورد را به کشتن داد، حدود ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

از سوی دیگر، ناسا هزینه هر ماموریت شاتل را ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرده است. در حالی که هزینه ارسال فضاپیمای سایوز، بسیار کمتر برآورد شده است. گرچه روسیه گزارش دقیقی از هزینه‌هایش منتشر نمی‌کند.

ناسا، تابستان ۱۳۹۰ به بیش از سی سال پروژه شاتل‌ها پایان داد و اعلام کرد که انتقال بار و فضانورد به ایستگاه فضایی را به بخش خصوصی واگذار کرده و قصد دارد سرمایه و انرژی‌اش را روی پروژه‌های بلند پروازانه‌تر متمرکز کند.

بخش خصوصی وارد می‌شود

مهر ماه پارسال، شرکت آمریکایی اسپیس ایکس با پرتاب موفقیت آمیز اولین کپسول فضایی بخش خصوصی به فضا نام خود را در تاریخ ثبت کرد.

موشک فالکون، سفینه باری دراگون را به مدار زمین رساند. دراگون بعد از طی مراحل ایمنی که از سوی ناسا تعیین شده بود، در ایستگاه فضایی بین المللی پهلو گرفت.

پیش از آن، تنها چهار دولت آمریکا، روسیه، ژاپن و سازمان فضایی اروپا موفق شده بودند به ایستگاه فضایی محموله بفرستند.

بعد از فرود این سفینه بر زمین، اسپیس ایکس با ناسا، قراردای به ارزش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار امضا کرد. این قرارداد برای ۱۲ بار ارسال محموله و بازگرداندن تجهیزات، محموله‌ها و زباله از ایستگاه فضایی بین المللی است.

شرکت اسپیس ایکس، همچنین از سوی ناسا برای ساخت فضاپیمای حمل فضانورد هم انتخاب شده است. شرکت بوئینگ، و شرکت سیرا نوادا هم دو شرکت آمریکایی دیگر هستند که با نظارت ناسا در حال ساخت سفینه فضایی برای حمل فضانورد هستند.

منبع :bbc
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید