تبلیغات
وقوع عظیم‌ترین شراره‌های خورشیدی سال ۲۰۱۳
ارسال در: 1392/02/27-06:49
در مدت ۴۸ ساعت گذشته چهار انفجار بسیار عظیم در سطح خورشید رخ داده است.

در مدت ۴۸ ساعت گذشته چهار انفجار بسیار عظیم در سطح خورشید رخ داده است.

دیروز (سه‌شنبه، ۱۴ مه) بزرگ‌ترین شراره خورشیدی سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون رخ داد؛ انفجاری عظیم که با فوران گسترده ذرات همراه بود.

این انفجارهای خورشیدی (زمانی که تاثیرشان به زمین برسد) می‌تواند بر روند فعالیت ماهواره‌ها و شبکه‌های ارتباطی در سطح زمین تاثیر منفی بگذارد.

منبع اصلی این شراره‌های عظیم در خورشید به طور مستقیم به سمت زمین نیستند، ولی بخشی از ناوگان فضایی ناسا می‌تواند در مسیر ذراتی باشد که بر اثر آنها از سطح خورشید فوران کرده‌اند.

پژوهشگران با مطالعه روند تحولات سطح و جو خورشید، دوره‌ای ۱۱ ساله برای اوج و فرود این فعالیت‌ها در نظر گرفته‌اند و گفته می‌شود که امسال خورشید به نقطه اوج فعالیت‌هایش در دوره‌ای ۱۱ ساله می‌رسد، به همین دلیل انتظار می‌رود که امروز (چهارشنبه، ۱۵ مه) همچنان شراره‌های خورشیدی بیشتری رخ دهد.

دکتر رابرت مسی، عضو انجمن سلطنتی نجوم بریتانیا به بی‌بی‌سی گفت: "بخش جالب این است که انفجارهای اخیر، به طور متوالی و پشت سر هم رخ داده‌اند."

او اضافه می‌کند: "این واقعا نشان می‌دهد که در حال رسیدن به اوج دوره ۱۱ ساله هستیم. البته نمی‌توان گفت که دقیقا چه زمانی این نقطه اوج فرا می‌رسد و فقط باید براساس آنچه در گذشته رخ داده است، در این باره کار کنیم."

در عین حال، خورشید تا پیش از رخ دادن این انفجارها (در دو روز اخیر) در سال ۲۰۱۳ میلادی دوره آرامی داشته است. تعداد لکه‌های خورشیدی نیز امسال کمتر از میزان آنها در سال‌های اخیر بوده و به ندرت شراره‌های خورشیدی شدیدی رخ داده است.

انفجارهای پیاپی این هفته در سطح خورشید، همه در رده‌بندی "سطح ایکس" بودند که قوی‌ترین و شدیدترین نوع انفجار در سطح خورشید است. در همین رده‌بندی نیز براساس شدت و قدرت، یک عدد به انفجارها نسبت داده می‌شود که اطلاعات بیشتری را درباره آنها مشخص می‌کند: ایکس۲ دوبرابر ایکس۱ شدت دارد، ایکس۳ سه برابر ایکس۱ است و الی آخر.

اولین انفجار خورشیدی اخیر، در این درجه‌بندی در سطح ایکس۱.۷ قرار دارد که روز دوشنبه، ۱۳ مه، ثبت شد. ساعاتی بعد در همان روز انفجاری با درجه ایکس۲.۸ و در اولین ساعات بامداد روز سه‌شنبه انفجاری با شدت ایکس۳.۲ در سطح خورشید رخ داد.

این انفجارها که حاصل شدیدترین فعالیت‌های خورشیدی در سال ۲۰۱۳ میلادی هستند، تنها در مدت ۲۴ ساعت در فضا رخ دادند.

گزارش شده است که چهارمین انفجار خورشیدی بامداد امروز (چهارشنبه، ۱۵ مه) با درجه ایکس۱ رخ داده است.

دکتر مسی می‌گوید: "اینها بسیار پرشکوه هستند. قدرت یک شراره خورشیدی با درجه شدت ایکس، برابر با (قدرت) یک میلیارد بمب هیدروژنی است. ما داریم درباره سطح عظیمی از انرژی حرف می‌زنیم."

او می‌گوید: "ممکن است این شراره‌ها مشکل‌آفرین باشند، ولی خبر خوب این است که واقعا تهدیدی واقعی زندگی ما را روی زمین را تهدید نمی‌کند."

اگر شراره‌های خورشیدی به اندازه کافی قدرت داشته باشند، می‌توانند بر جو زمین تاثیر بگذارند و لایه‌ای از جو را که سیگنال‌های ارتباطی در آن در حال نقل و انتقال هستند، تحت تاثیر قرار دهند.

شراره‌های خورشیدی با فوران حجم عظیمی از مواد موجود در جو خورشید نیز همراه هستند. این پدیده که تحت عنوان "خروج جرم از تاج خورشیدی" شناخته می‌شود، می‌تواند بیش از شراره‌های خورشیدی مشکل‌آفرین باشد، چون ظرفیت ارسال میلیاردها تن ذرات و گاز حامل بارهای الکتریکی به فضا را دارد و اگر این مواد با بار الکتریکی به جو زمین برسند، می‌توانند بر روند انتقال جریان برق در زمین و فعالیت ماهواره‌ها تاثیر بگذارند.

منبع :bbc
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید