رسانههای دولتی چین اعلام کردند که این کشور در جدیدترین مرحله از یک برنامه جاهطلبانه برای ساخت یک ایستگاه فضایی، موشک سرنشیندار بعدی خود را با سه سرنشین در اواسط ماه ژوئن به سوی یک ماژول ففضایی تجربی پرتاب خواهد کرد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خبرگزاری شینهوا خبر داد که فضاپیمای شنژو 10 و موشک آن در حال حاضر به سکوی پرتاب در منطقه دورافتادهای در صحرای گوبی منتقل شدهاند.
شنژو 10 پس از قرار گرفتن در مدار به ماژول تیانگونگ 1 که ماه گذشته به موقعیت مداری صحیح منتقل شده بود، الحاق خواهد شد.
فضانوردان چینی برای اولین بار سال گذشته در ماه ژوئن یک الحاق سرنشیندار را به این ماژول تجربی اجرا کرده بودند.
تمرینات ملاقات و الحاق بین دو خودرو یکی از موانع مهم در تلاشهای چین برای دستیابی به مهارتهای فناورانه و لجستیکی در جهت برپایی یک آزمایشگاهی فضایی کامل بوده که میتواند برای دورههای طولانی سکونتگاهی فضانوردان باشد.
چین هنوز راه زیادی تا دستیابی به جایگاه ابرقدرتهای فضایی آمریکا و روسیه دارد. تیانگونگ 1 یک ماژول آزمایشی بوده و جزء ازای اولیه یک ایستگاه فضایی بشمار نمیرود.
اما ماموریت این تابستان جدیدترین نمایش از قابلیتهای رو به رشد چین در فضا بوده، در حالیکه بودجه محدود و تغییر اولویتها در آمریکا، پروازهای سرنشیندار فضایی آنرا محدود کرده است.
این پنجمین ماموریت فضایی سرنشیندار چین از سال 2003 تاکنون است که در آن یانگ لیوی به عتوان اولین فرد چینی در مدار وارد شد.
این کشور همچنین قصد دارد یک فرود بدون سرنشین در ماه و استقرار یک کاوشگر را در این قمر اجرا کند. دانشمندان احتمال ارسال یک انسان به ماه را مطرح کردهاند اما این امر تا پیش از سال 2020 امکانپذیر نخواهد بود.
در حالیکه پکن اصرار داشته که برنامه فضایی آن برای اهداف صلحآمیز است اما یک گزارش پنتاگون در ماه گذشته بر قابلیتهای فزآینده فضایی چین تاکید داشت و اظهار کرده بود که پکن به دنبال فعالیتهای مختلفی با هدف جلوگیری از استفاده دشمنان از داراییهای مستقر در فضا در جریان یک بحران است.