آسمان پارس سالروز آغاز به کار وب سایت کانوت را به گردانندگان این وبگاه و علاقمندان به نجوم شادباش میگوید.
یک روز از همین روزهای پایانی بهار بود که با شور و شوق وصفناپذیری وبسایت کانوت را افتتاح کردیم و نخستین پستمان را روی آن منتشر کردیم. هدفمان مشخص بود اما صادقانه میگویم که مسیر رسیدن به آن خود را بهگونهی غافلگیرکنندهای نشان داد.
اکنون که این نوشته را میخوانید دقیقاً یک سال از نخستین پستمان گذشته است و نوشتهی کنون ۵۴۳ امین نوشتهی وبسایت کانوت است. در این یک سال مشکلات فراوانی پیش رویمان قرار گرفت که با برخی از آنها همچنان دست به گریبانیم و پشت برخی دیگر را بهخاک مالیدهایم. همهی تلاشمان را کردهایم تا با وجود همهی مشکلات مالی قامت وبسایتمان را استوار نگهداریم و همچنان به امید روزهای بهتر٬ کج و کوج این مسیر ناهموار را پشت سر بگذاریم.
ما
سعی کردهایم که در طول این مدت اخبار و مقالات نجومی گوناگونی در موضوعات مختلف تألیف و ترجمه کنیم. بدون تردید در این میان اشتباهاتی مرتکب شدیم. تلاشمان بر این بود تا در کوتاهترین فرصت آنها را برطرف کردیم تا مطالب بدون اشکال به نظر شما مخاطبان عزیز برسانیم.
جای خالی برخی از موضوعات و فعالیتهای نجومی از جمله نجوم آماتوری و وقایع آسمان در وبسایتمان حس میشود که امیدواریم بتوانیم در آینده با جذب نیرو٬ بیشتر این موضوعات و بخشها را پوشش دهیم. در حال حاضر امکان افزودن بخشهای بیشتر برایمان امکانپذیر نیست اما در برنامههای آتیمان قرار دارند. اگر شما میتوانید در گسترش زمینههای گوناگون نجومی به ما کمک کنید٬ حتماً از طریق ایمیل info@canot.ir با ما تماس بگیرید. بهگرمی دست یاری شما را میفشاریم.
اگر میتوانید در گسترش زمینههای گوناگون نجومی به ما کمک کنید٬ حتماً از طریق ایمیل info@canot.ir با ما تماس بگیرید. بهگرمی دست یاری شما را میفشاریم.
شما
از اینکه در این مدت به ما اعتماد کردید و با پیامهای و نظرات محبتآمیز خود به ما دلگرمی دادید٬ صمیمانه تشکر میکنیم و امیدواریم که با تلاش بیشتر این روند همچنان ادامه داشته باشد.
ممکن است تمایل داشته باشید که مطالب وبسایت کانوت را در وبسایت٬ وبلاگ٬ صفحات خود در فیسبوک٬ گوگل پلاس یا توییتر بازنشر کنید. درواقع شما به این ترتیب سهمی در ترویج علم نجوم خواهید داشت اما انتظار داریم حق نشر کانوت رعایت شود. متأسفانه برخی از مخاطبان در رعایت حق نشر کانوت کملطفی میکنند که این به معنی نادیده گرفتن تلاش و حق مولفان و مترجمان است. وبسایت کانوت٬ یک وبسایت مولد است. نویسندگان و مترجمان برای تألیف و ترجمهی مطالب خود زحمات فراوانی میکشند و بسیار ناروا خواهد بود که بدون نام بردن از منبع مطلب آن را بازنشر کرد.شما عزیزان با رعایت کردن حق نشر کانوت٬ کمک شایانی به معرفی این وبسایت میکنید.
وبسایت کانوت٬ یک وبسایت مولد است. نویسندگان و مترجمان برای تألیف و ترجمهی مطالب خود زحمات فراوانی میکشند و بسیار ناروا خواهد بود که بدون نام بردن از منبع مطلب آن را بازنشر کرد.
پرسش و پاسخ
این بخش از مجموعهی کانوت٬ با استقبال بسیاری خوبی مواجه شده است بهگونهای که روز به روز به تعداد پرسشها افزوده میشود که البته این فرآیند پاسخ دادن به آنها را با تأخیر روبرو میکند. متأسفانه مشکلات فراوانی پیش روی پرسش و پاسخ است پاسخ به همهی پرسشها در دستور کار ما قرار دارد. به این معنی که اگر پرسش مخاطبان بسیار پایهای و ابتدایی باشد٬ طی ایمیلی به آنها٬ منابع و کتابهای معتبری معرفی میشود تا پاسخ خود را آنجا بیابند. در غیر این صورت پرسش مخاطب٬ وارد فرآیند «پرسش و پاسخ» میشود. روزانه پرسشهای فراوانی برای وبسایت آبی کانوت فرستاده میشود. پرسشها بر اساس ماهیتشان دستهبندی میشوند و از کارشناس مربوط پرسیده میشوند. این فرآیند به همین سادگی که به نظر میآید نیست و مشکلات فراوانی پیش رو است که همهی تلاش خود را به کار بستهایم تا هر چه سریعتر برطرف شوند و پاسخ مخاطبان با سرعت بیشتری روی وبسایت منتشر شود. امیدواریم از اینکه گاهی اوقات٬ پاسختان با تأخیر منتشر میشود دلخور نشوید.
از کارشناسان پرسش و پاسخ بسیار سپاسگزاریم که ما را در پیشبرد این بخش بسیار یاری کردند. مطمئناً بدون یاری آن عزیزان این بخش ناکام میماند امیدواریم که این همکاری پررنگتر و بیشتر از پیش ادامه پیدا کند تا بتوانیم پاسخ پرسشهای بیشتری را روی وبسایت پرسش و پاسخ منتشر کنیم.
ارتباط
شما میتوانید از راههای گوناگونی با ما در ارتباط باشید.
نخست: در منو سمت چپ صفحهی نخست وبسایت٬ بخشی با عنوان «اشتراک در سایت» قرار دارد٬ که با وارد کردن ایمیل خود میتوانید به جمع اعضای خبرنامهی کانوت بپیوندید.
دوم: کانوت در شبکههای اجتماعی عضو است و میتوانید به صفحهی ما در شبکههای فیسبوک و گوگلپلاس بپیوندید.
سوم: حدود چند ماه پیش یکی از علاقهمندان وبسایت کانوت٬ اپلیکیشن آندروییدی را برای تصویر نجومی روز به زبان فارسی طراحی کرد که میتوانید در اینجا ببینید. این اپلیکیشن را روی گوشیهای آندروییدی خود نصب کنید و تصاویر نجومی هر روز ناسا به زبان فارسی را ببینید.
چهارم: ما نظرات شما را به دقت میخوانیم و بسیار خوشحال میشویم تا واکنش شما را نسبت به نوشتهها و پستهای گوناگون وبسایت کانوت ببینیم.
پنجم: برای ما به آدرس info@canot.ir ایمیل بفرستید.
در منو سمت چپ صفحهی نخست وبسایت٬ بخشی با عنوان «اشتراک در سایت» قرار دارد٬ که با وارد کردن ایمیل خود میتوانید به جمع اعضای خبرنامهی کانوت بپیوندید.
انتقاد٬ پیشنهاد٬ نظر
بسیار مشتاقیم تا نظر شما دربارهی مجموعهی وبسایتهای کانوت را بدانیم. انتقادات و پیشنهادهای شما بسیار برای ما ارزشمند است و تأثیر فراوانی بر نحوهی تصمیمگیری ما در خصوص آیندهی کانوت دارد. لطفاً ما را از این مهم دریغ نکنید و از راههای ارتباطی بالا با ما در تماس باشید. منتظریم.
در پایان بر خود لازم میدانیم که از شهاب صقری٬ مترجم و روزنامهنگار علمی پرسابقه تشکر کنیم. وی در سال ۸۹ گروه کانوت را بنیان نهاد و در طول مدت فعالیت این گروه در مجموعهی وبسایتهای کانوت٬ از هیچ کمک و مشورتی دریغ نکرد. همیشه قدردان زحمات و حمایتهای او هستیم. از همهی دوستانی که در این مدت ما را یاری کردند سپاسگزاریم و امیدواریم این همکاری در سالهای آینده محکمتر و پررنگتر ادامه پیدا کند.
بسیار مشتاقیم تا نظر شما دربارهی مجموعهی وبسایتهای کانوت را بدانیم.
در بخش پایین پنجتا از پربازدیدترین نوشتههای یک سال فعالیت مجموعهی وبسایتهای کانوت به تفکیک هر بخش به نظرتان میرسد:
بخش اخبار و مقالات (کانوت قرمز)
۱- پنج واقعیت دربارهی گالیله
۲- ۱۰ نکتهی جالب دربارهی استیون هاوکینگ
۳- از زمین و آسمان؛ گفتوگو با بابک امین تفرشی (بخش نخست)
۴- از زمین و آسمان؛ گفتوگو با بابک امین تفرشی (بخش دوم)
۵- صفرکیلومتر: آشنایی با سیارات (بخش نخست)
بخش پرسش و پاسخ (کانوت آبی)
۱- مسابقهی نوروزی کانوت
۲- اگر جهت حرکت زمین به دور خورشید و همزمان با آن حرکت زمین به دور محور چرخش خود معکوس شود (موافق حرکت عقربههای ساعت) شاهد چه رخدادهایی خواهیم بود؟
۳- چرا دولتها هزینههای سنگین ساخت ابزارهایی مانند تلسکوپ، ماهواره و فضاپیما را متقبل میشوند، در حالی که سود تجاری چندانی هم برای آنها ندارد؟ این سرمایهگذاریها چه دستاوردی برای بشر دارد؟
۴-جنس واقعی مادهی تاریک چیست و چطور تشخیص داده میشود؟ آیا تأثیری روی اجرامی که اطرافش هستند دارد؟
۵- چرا آسمان در طول روز آبی بهنظر میرسد، ولی هنگام طلوع و غروب خورشید نارنجی است؟
نسخهی فارسی تصویر نجومی روز APOD
۱- در مرکز سحابی سهتکه
۲- شفق قطبی صورتی بر فراز دریاچهی آتشفشانی
۳- آپولو ۱۶: رانندگی کردن در ماه
۴- انفجار زبانهی خورشیدی
۵- دنبالهدار مکنات
Read more http://canot.ir/?p=9205