ناسا و یکی از شرکای صنعتی خصوصیاش، در آزمایشات اخیر خود، انژکتور موتور موشکی چاپ سهبعدی ساخته شده در «مرکز تحقیقاتی گلن» را پرتاب کردند .
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هدف از این پروژه سرعتبخشیدن به تولید اجزای موشک و کاهش هزینهها و چاپ این اجزا در فضا عنوان شده است.
فرایند چاپ سهبعدی مورد استفاده در این فناوری یک فرایند افزودنی لیزری است.
برخلاف دیگر تکنیکهای چاپ سهبعدی که لایههای پلاستیک یا دیگر مواد را برای ساخت یک شی انباشت میکنند، این فرایند از لیزرهای با قدرت بالا استفاده میکند که بر بستری از پودر متالیک تمرکز میکند.
لیزر خط ریزی از این پودر را به فلز جامد ذوب میکند و سپس لایه پودری دیگری به آن افزوده میشود. در پایان، پودر اضافی حذف میشود و محصول نهایی بر جای میماند.
هدف از آزمایشهای ناسا، مطالعه توانایی فناوری کنونی برای طراحی، تولید و آزمایش یک بخش از موتور موشک با استفاده از چاپ سهبعدی است.
این آزمایشها شامل تولید و شلیک یک موتور موشکی مایعسوز کامل نبود، بلکه به جای آن، فقط مونتاژ انژکتور موتور موشک آزمایش شد. این جزء مهم پیشرانهها را میکس و عملکرد موتور را تعیین میکند.
انواع مختلف انژکتورهای موشک وجود دارند اما ناسا مشخص نکرده که انژکتور مورد استفاده در این آزمایشها چه بوده است.
تولید سهبعدی فرصتهای لازم برای بهینهسازی تناسب، شکل و سیستمهای پرتاب موادی را فراهم میکند که ماموریتهای فضایی را ممکن میسازند.
با چاپ سهبعدی، جزئی که برای ناسا ساخت آن یک سال زمان میبرد، میتواند در کمتر از چهار ماه و با هزینه 70 درصد پایینتر از شیوههای معمولی ساخته شود.