نخستین روز از مدرسه تابستانی نجوم که در حال حاضر در مرکز فضایی البرز در ماهدشت کرج برگزار میشود از ساعت ۱۰:۱۵ صبح با سخنرانی آقای مهندس کورش رکنی کارشناس سازمان فضایی ایران و مشاور ارشد IOTA/ME در خصوص معرفی رصدخانه و ابزارهای موجود در رصدخانه ISA آغاز شد. سپس خانم دکتر مرجان ذاکرین عضو هیات امناIOTA/ME که به تازگی پس از اتمام دورهPHD فیزیک از ماکس پلانک وارد ایران شدهاند در خصوص شیوههای پروپوزال نویسی، مقاله نویسی، سخنرانی، چاپ مقالات در نشریات و غیره به شیوهی ارائه شده در کاکس پلانک پرداختند. در آخرین سخنرانی بخش صبح، سرکار خانم سمیه ذهبی عضو هیات علمی دپارتمان گرفت IOTA/ME در قسمت نخست سخنرانیشان در مورد دینامیک کهکشانی مطالب خود را ارائه دادند.
پس از نماز و ناها رو حدود دو ساعت استراحت، بخش بعدازظهر با برگزاری کارگاه تخصصی شماره ۱ که در مورد بارشهای شهابی و با ارائه جناب آقای حسن زاده رئیس دپارتمان گرفت IOTA/ME بود آغاز شد. پس از آن سرکار خانم حوریه آقانور از شرکت کنندگان در مدرسه تابستانی در مدت ۴۵ دقیقه پاورپوینتی را در خصوص طیف سنج و ساختار آن به استحضار حاضران رساندند. پیش از این کمیته علمی مدرسه تابستانی نجوم از همهی شرکت کنندگان درخواست کرده بود که تجربیات و فعالیت های علمی جدی گذشته خود را در قالب یک سخنرانی کوتاه (۲۰ تا ۴۵ دقیقه با تشخیص کمیته علمی) ارائه بدهند و پس از بررسی همهی پاورپوینتها ۱۴ ارائه پذیرفته شد که در طی روزهای آینده بویژه روز جمعه ارائه خواهد شد.
پس از صرف شام، در یک جمع دوستانه هر یک از شرکت کنندگان به معرفی خود پرداختند. سپس برا یرصد عازم زمین فوتبال مرکز فضایی شدند. قدر حدی محاسبه شده در این مکان ۵.۱ بود که شرکت کنندگان در ۱۱ تیم ۲ نفره اقدام به رصد کردند. در نهایت پس از حدود یک و نیم ساعت رصد در زمان اوج بارش و با ظهور ابرهای پراکنده، در ساعت یک پس از نیمه شب رصد متوقف شد. صبح سهشنبه و در قالب کارگاه تخصصی ۲ بارش شهابی دیتاهای شب قبل و دیگر آنالیزهای مربوطه آموزش و کار خواهد شد.
مدرسه تابستانی نجوم ۱۳۹۲ توسط IOTA/ME و سازمان فضایی ایران و همچنین IAU OAD در حال برگزاری است. حامیان رسانهای این دوره وبگاه پارس اسکای parssky.com و مرکز نجوم آوااستار forum.avastarco.com میباشند.