چین در گام بعدی برنامه بلندپروازانه برای ساخت یک ایستگاه فضایی، اولین کاوشگر خود را اواخر سال جاری در ماه فرود خواهد آورد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در سال 2007، چین اولین مدارگرد ماه خود موسوم به «چانگه 1(Chang'e One)» را پرتاب کرد که به ثبت تصاویر از قمر زمین و بررسی توزیع عناصر آن پرداخته بود.
این پرتاب اولین گام ماموریت سه مرحلهای چین به ماه بود که در پی آن یک ماموریت بدون سرنشین به این قمر اعزام شده و خاک و سنگ ماه را تقریبا تا سال 2017 به زمین بازخواهد گرداند.
خبرگزاری دولتی شینهوا اعلام کرد که «چانگه 3(Chang'e Three)» تا اواخر سال جاری برای فرود در سطح ماه آماده خواهد شد.
به گفته این خبرگزاری، چین قرار است با استفاده از شیوه جدیدی برای کاهش سرعت که برای اولین بار بکار رفته، کاوشگر خود را به نرمی در سطح ماه فرد بیاورد.
دانشمندان چینی از امکان ارسال انسان به ماه بعد از سال 2020 سخن گفتهاند.
این کشور با موفقیت جدیدترین ماموریت فضایی سرنشیندار خود در ماه ژوئن را تکمیل کرد که در آن سه فضانورد به مدت 15 روز در مدار قرار داشته و وارد یک آزمایشگاه تجربی فضایی شدند که برای ساخت ایستگاه فضایی تا سال 2020 از اهمیت زیادی برخوردار است.
چین هنوز از ابرقدرتهای تثبیت شده فضایی یعنی روسیه و آمریکا فاصله زیادی دارد که چندین دهه قبل شیوههای الحاق به فضاپیماهای حاضر در مدار را که چین تازه در آن مهارت یافته، یاد گرفته بودند.
پکن اصرار دارد که برنامه فضایی آن برای اهداف صلحجویانه بوده اما وزارت دفاع آمریکا بر قابلیتهای فضایی رو به افزایش چین تاکید کرده و گفته که این کشور به دنبال فعالیتهای مختلف با هدف جلوگیری از استفاده از داراییهای فضایی توسط دشمنانش در زمان بروز بحران است.