تبلیغات
شماره 27 ماهنامه آسمان شب
ارسال در: 1392/06/16-12:12
بیست و هفتمین شماره از ماهنامه آسمان شب از امروز در اختیار علاقمندان به دانش فضا و ستاره شناسی است.
در شماره 27 ماهنامه آسمان شب می‌خوانیم:
      دانش و پژوهش
Issue 27.jpg
پای دانشگاه در کفش صنعتا
عباس خاراباف
دانشگاه و صنعت دو یار دبستاني همراه و همگام در رشد و توسعه هر گونه فناوري هستند. اصولا نه دانشگاه بدون امکانات و تجهیزات صنعتي مي‌تواندنتیجه اي عملي خلق کند و نه صنعت بدون همراهي دانشگاه قادر به تولید محصول نهایي خواهد بود. با این حال به نظر مي رسد هریک از این دو، جایگاهي متعلق به خود دارند و تنها در همان جایگاه مي توانند بازدهي داشته باشند. در متنی که خواهید خواند، این بحث را با تاکید بر ورود دانشگاه ها به عرصه صنعت فضایی دنبال کرده و نظر متخصصان و دست اندرکاران حوزه فضایی در اینباره را جویا شویم. 
      نگارخانه
گردآوری و انتخاب: هیئت تحریریه
با آثاری از: عطا مقتدری، فرزاد اشکر، مرتضی مرادلی، حسین حائری اردکانی
      گفتگو
Issue 27 (1).jpg
آغاز عصر چاپِ خانه در ماه
گفت وگوی اختصاصی با دکتر بهرخ خوشنویس، استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
امحمدرضا رضایی
بیش از 30 سال از اختراع نخستین چاپگر سه‌بعدی در جهان می‌گذرد. اما چند سالی است زمزمه‌هایی برای استفاده از این فناوری در صنایع فضایی به گوش می‌رسد. فناوری که مهندسان فضایی امیدوار هستند تا بتوانند به کمک آن، تحولی در سفرهای فضایی و اقامت انسان در فضا، ایجاد کنند. در این میان، طرح «دکتر بهرخ خوشنویس»، مهندس ایرانی– آمریکایی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، توانسته نظر این مهندسان را به خود جلب کند.
      مرزهای بیکران فضا
Issue 27 (2).jpg
فضاپیمای خود را چاپ کنید!
چاپگرهای سه‌بعدی چگونه به کمک فناوری فضایی خواهند آمد؟
نویسنده:  مارک بتانکوک       برگردان: محسن دهقانی
در کنفرانسی که اخیرا در مورد آینده صنعت هوافضا برگزار شد، یک جوان کارآفرین 27ساله، به‌نام «جیسون دون»،  نظرات خود را پیرامون این مسئله که چرا هم‌اکنون پس از گذشت 50 سال از سفر انسان به‌ فضا، هنوز در فضا زندگی نمی‌کنیم، ابراز داشت. او می‌گوید، هر‌آنچه که ما با خود به‌ فضا برده‌ایم را روی زمین ساخته و سپس به فضا پرتاب کرده‌ایم و این خود مانعی بزرگ بر سر راه سکونت دایمی انسان در فضا است؛ زیرا هر آنچه ما می‌سازیم باید قابل پرتاب با فضاپیماهای کنونی باشد. حال، راه‌حل این مشکل چیست؟ او پیشنهاد می‌دهد که وسایل لازم را بر روی زمین نسازیم!
مهندسان اخراجی!
پس از بازنشستگی شاتل‌ها، مهندسان آن کجا رفته‌اند؟
نویسنده: جرمی دیویس            برگردان: صفورا تنباکویی
با آخرین فرود شاتل فضایی آتلانتیس در 21 ژوئیه 2011، پرونده پروازهای فضایی ناوگان شاتل‌ها، برای همیشه بسته شد و اکنون نزدیک به دو سال است که دیگر شاهد پرتاب شاتل‌ها نیستیم. سازمان فضایی آمریکا از چند ماه پیش از بازنشستگی این ناوگان حمل و نقل فضایی، دست به تعدیل نیرو در این بخش زد و در ماه‌های پس از آخرین پرواز شاتل، ناسا و پیمانکارانش، کارگران را با سرعت بسیار زیادی بیرون کردند. در سال آخر، ناسا به تنهایی بیش از 3400  مهندس را از کار برکنار کرد. حال، سرنوشت یک دانشمند موشک پس از این که هیچ موشکی پرتاب نخواهد شد چه می‌شود؟ این شما و این سرنوشت تعدادی از مهندسان اخراجی!
وقتی هیچ چیز روی زمین بند نمی‌شود!
نگاهی به آثار بی وزنی در زندگی فضانوردان در فضا
محمدرسول منصوریان
اغلب شاهد تصاویری از معلق بودن فضانوردان در شاتل‌ها و ایستگاه‌های فضایی بوده‌ایم.‌ در حالی‌که حالت بی‌وزنی جالب به نظر می‌رسد، ولی عوارض شدیدی در بدن انسان ایجاد می‌کند. وقتی برای نخستین‌بار در فضا و شرایط بی‌وزنی قرار می‌گیرید، در ابتدا، شما احساس تهوع، سرگیجه و سردرگمی می‌کنید، سر و سینوس‌های‌تان متورم شده و پاهای‌تان منقبض می‌شود. در درازمدت، ماهیچه‌ها ضعیف شده و استخوان‌های‌تان شکننده می‌شوند. این عوارض در سفرهای طولانی‌مدت، مثل سفر به مریخ، باعث آسیب جدی در بدن‌تان خواهد شد. در این مقاله، ما شما را به یک سفر طولانی در فضا خواهیم برد و تاثیراتش را بر بدنتان نشان خواهیم داد، همچنین علت پدیدار شدن این اثرات و چگونگی جلوگیری از آنها را شرح می‌دهیم.  پس با ما همراه باشید تا بدانیم بی‌وزنی یا به عبارت بهتر، جاذبه کم در فضا، چه بلایی بر سر فضانوردان می‌آورد.
      خبر و فراخبر
Issue 27 (3).jpg

اخبار ویژه
مروری بر آخرین اخبار دنیای ستاره‌شناسی و فضا

نفیسه غلامی / محمدرضا رضایی / فاطمه مهدی زاده
پایان زندگی قلب العفرب / ارسال روبات سخنگو به فضا / تولد یکسالگی کیوراسیتی / افتخارآفرینی دانش آموزان ایران در المپیاد جهانی نجوم / تصویربرداری از منطقه مرموز خورشید / ناسا دست به دامن شرکت های خصوصی
کنکاش این شماره: یک نقاشی کلید حل ابهامات نظریه ریسمان
نویسنده: لیزا گروسمن         برگردان: احمدرضا قا
یک نقاش هلندی، در برخی از آثارش از نوعی تکرار اشکال مختلف بهره می‌برد. یکی از نقاشی‌ها که «فرشته‌ها و شیاطین» نام دارد، تکرار تصویر یک فرشته و یک خفاش است که به تعداد بی‌شماری، تکرار می‌شود. اما شاید خود این هنرمند هرگز تصور نمی‌کرد که شکل کل کائنات همانند این نقاشی او باشد و بدین صورت یکی از اساسی‌ترین معماهای فیزیک، یعنی ابعاد یک نظریه جامع که با دنیای واقعی ما سازگاری داشته باشد را حل کند.
      ستاره‌شناسی
Issue 27 (4).jpg
40 معمای بزرگ کیهانی
نویسنده: میناکشی وادوا
برگردان: احمدرضا قائدی
نویسنده: سارا اسکولز    برگردان: افاطمه مهدی‌زاده
نخستین معماهای جهان، سوالاتی بود مانند: خورشید چیست؟ نورهای کم‌سویی که پیش از غروب دیده می‌شوند، چه هستند؟ زمین، دقیقا چیست؟ امروزه دانشمندان فهمیده‌اند که خورشید، ستاره‌ای است مانند هزاران ستاره دیگری که در آسمان‌شب می‌بینیم و یا میلیاردها میلیارد ستاره دیگری که در کیهان هستند و حتی قادر به دیدنشان نیز نیستیم. زمین، مرکز چیزی نیست، اما در عوض، سیاره‌ای است شبیه بسیاری از سیاره‌های دیگری که به دور اکثر ستاره‌ها می‌گردند. اکتشافات ستاره‌شناسی، مهر ابطالی است بر این ادعا که ما در جای خاصی از جهان قرار داریم.
آینده بسیار بسیار دور ستاره‌ها
برخی چنین می‌گویند که روزهای شکوه و عظمت از میان رفته است، اما هنوز در عالم زندگی هست. 
نویسنده: دونالد گلداسمیت     برگردان: سارا همتی
هرچند دوره بزرگ شکل‌گیری کهکشانی و ستاره‌ای رو به پایان است، عالم محلی قدرتمند باقی‌مانده است. در آینده همان‌طور که ترکیبات ستاره‌ها تغییر می‌کند، ظاهر آنها نیز به تدریج متفاوت می‌شود. سیستم ستاره و سیاره سقوط خواهد کرد و اجرام آسمانی که هم‌اکنون نادر هستند، همانند توپ‌های متراکمی از هلیوم، متداول خواهند شد. در چنین شرایطی شاید جهان آینده مهمان‌نواز بهتری برای حیات باشد تا دنیای امروز. توجه به آینده دور عالم بسیار جذاب است. اخترفیزیکدانان با گودال شنی به‌صورت ذهنی، آینده دور را تداعی کردند که روشی برای درک مفاهیم نظریات و مشاهداتشان است.
آسمان ماه
در این ماه شاهد خواهید بود: خوشه گندم در انتظار ماه
احمدرضا قائدی / مهسا رفیعی
آتش بازی کیهانی
کنگره کهکشان‌های شگفت‌انگیز با حضور افتخاری زرافه 
نویسنده: استیو گوتلیب          برگردان: نگین نقبایی
درخشان‌ترین کهکشان شمالی که در فهرست مسیه نیست، چیست؟ شاید از شنیدن اینکه این امتیاز به NGC2403 تعلق دارد، شگفت‌زده شوید. کهکشانی مارپیچی که اگر در حاشیه کم‌نور صورت فلکی نامنظمی مانند زرافه قرار نگرفته بود، بهتر شناخته می‌شد.
نقشه آسمان
نقشه صور فلکی شهریورماه و مسیر حرکت سیارات
احمدرضا قائدی / مهسا رفیعی
اختفا
در انتظار یک رخداد: وقتی آسمان می‌گیرد
فرزاد اشکر
رصد و رصدگران
آلودگی نوری، دردسر همیشگی
احمدرضا قائدی
شاید یکی از آرزوهای همه ما این باشد که به دوران‌ گذشته و زمانی باز گردیم که اثری از برق و لامپ و نور نبود. آنگاه می‌توانستیم هر شب زیر آسمانی پرستاره بخوابیم و راه شیری را تمام‌قد مشاهده نماییم. اما به لطف گسترش شهرها، اگرچه آسایش و راحتی برایمان به ارمغان آورده اما دیگر رنگ ستاره‌ها را در آسمان نمی‌بینیم.
      چرا و چگونه
Issue 27 (5).jpg
تاپ 10 / معرفی فیلم / اپلیکیشن / سرگرمی / مسابقه / کاردستی / باخوانندگان
تهیه و تدوین: خاطره بهی
اعداد شگفت انگیز خورشید / ترین‌های شهاب‌سنگ‌های غول‌پیکر / رصدخانه موبایلی / اسپیس شیپ2 چگونه پرواز می‌کند / موشک‌های کبریتی / چشمان بزرگ زمینی / نبرد ناو
      ستاره شناسی نوجوان
Issue 27 (6).jpg
آیا در این عالم تنهاییم؟
مهسا رفیعی
علت اصلی پیدایش علوم مختلف، کنجکاوی بشر و تلاش او در درک جهان هستی است. ستاره‌شناسی نیز از این قاعده جدا نیست. بشر در این علم زیبا و شگفت‌انگیز، از کوچک‌ترین پدیده‌ها تا بزرگ‌ترین آنها را زیر ذره‌بین گذاشته و در درک ویژگی‌های مختلف آنها می‌کوشد. در این آزمایشگاه گسترده، پژوهشگران، با مشاهده و اندازه‌گیری کمیت‌های مختلف جهان پیرامونشان، مرزهای علم ستاره‌شناسی را گسترش می‌دهند.
      بخوان و بگو
صندلی داغ / نظرسنجی / پاسخ به سوالات خوانندگان / اشتراک آسمان شب

      جهت خرید آنلاین شماره 27 ماهنامه آسمان شب اینجا را کلیک کنید      

منبع :nightsky.ws
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید