تبلیغات
فناوری جدید برای ساخت کاوشگرهای رباتیک هوشمندتر
ارسال در: 1392/06/24-09:58
با وجود دستاوردهای علمی مریخ نوردهای مختلف ناسا، نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به فناوری های جدیدی برای انجام مأموریت در مقاصد دور دست فضایی نیاز دارند.

با وجود دستاوردهای علمی مریخ نوردهای مختلف ناسا، نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به فناوری های جدیدی برای انجام مأموریت در مقاصد دور دست فضایی نیاز دارند.

مریخ نورد کنجکاوی که در حال اکتشافات علمی بر سطح سیاره سرخ است، از فناوری های پیشرفته ای برخوردار بوده و به دستاوردهای چشمگیری دست پیدا کرده است.

اما نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به هوش بیشتری برای کاوش بر سطح سیارات دور دست در منظومه شمسی نیاز دارند.

یکی از گام های مهم در این حوزه، توسعه نسل پیشرفته دوربین است که عملکردی فراتر از عکسبرداری از سنگ ها داشته باشد.

فعالیت های مستقل کاوشگرهای رباتیک در مقاصد دور دست فضایی بستگی زیادی به تصاویر تهیه شده دارد و این مسئله یکی از محدودیت های مهم در اکتشافات فضایی محسوب می شود.

اگر یک کاوشگر رباتیک به تنهایی قادر به اولویت بندی موضوعات علمی باشد، ظرفیت تهیه عکس از سوژه های مختلف نیز افزایش پیدا کرده و توان اکتشافی نیز بهبود پیدا می کند.

جزئیات منحصر به فرد در این تصاویر امکان تصمیم گیری مستقل برای کاوشگر رباتیک در ادامه اکتشاف در سایت مورد نظر یا جستجو در منطقه دیگر را فراهم می کند.

«کایری واگستاف» از محققان علوم رایانه آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا تأکید می کند: حوزه اکتشافات فضایی به تحول نیاز دارد و برای بررسی سیارک ها، دنباله دارها یا اقمار دور دست از جمله اروپا به نسل هوشمندتری از کاوشگرهای رباتیک مستقل نیاز داریم.

«واگستاف» با همکاری دیگر محققان این مرکز، نمونه اولیه ای از دوربین دو لنزی پیشرفته ای موسوم به TextureCam‌ توسعه داده اند که با استفاده از پردازنده رایانه ای، قادر به آنالیز تصاویر گرفته شده و تصمیم گیری مستقل برای اکتشاف در سایت های تحقیقاتی مختلف است.

نتایج دستاورد محققان JPL در توسعه دوربین دو لنزی TextureCam‌ در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده است.


منبع :isna.ir
نظرات ارسالی:
 
آریا صبوری
1392/06/27   10:44:00 AM
به به انسان لذت می بره خبرهای از جنس رباتیک می خونه، یک توضیح کوچکی روی این خبر بدهم واژه texture در پردازش تصاویر دیجیتال به معنای شالوده یا محتوای تصویر است، این به این معنی است که به کمک الگوریتمهای نرم افزاری و با استفاده از سخت افزارهایی به عنوان سیستم های تعبیه شده در روی خود ربات یک موتور پردازش تصویر طراحی می شود و ربات به عکسی که از سوژه ای خاص انداخته شده فیلترهای مختلف پردازش تصویر را اعمال می کند و جزئیاتی مانند لبه ها، حریم، عمق و... تصویر را استخراج می کند و به نوعی مشخصات تصویر را آشکار تر می کند و در عین حال حجم تصویر ارسالی به زمین را نیز کاهش می دهد و کار دانشمندان یا سیستم های هوشمند را چند پله در تحلیل عکس ها سریعتر می کند. دوربین دو لنزی هم در اینجا به معنای دوربین های استریو است که از دو لنز در کنار هم با کمی فاصه بهره می برند و به نگاه انسانی شبیه تر است و به افزایش دقت و کاهش خطای محل تصویر بسیار کمک می کند. هر دو این فناوری ها اکنون در ربات های زمینی به طور مثال در ربات خانگی در حال استفاده است ولی تا کنون در فضا استفاده نشده است.

مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید