تبلیغات
ماهنامه نجوم 23 ساله شد
ارسال در: 1392/06/24-15:12
ماهنامه‌ی نجوم با انتشار شماره 231، بیست و دو سالگی خود را تمام کرده و اکنون وارد بیست و سومین سال انتشار خود شده است... بی‌شک پیمودن این راه طولانی و پرپیچ و خم در طی 22 سال جز با همراهی خوانندگان مجله امکان پذیر نبوده است. سالگرد انتشار ماهنامه را
ماهنامه‌ی نجوم با انتشار شماره 231، بیست و دو سالگی خود را تمام کرده و اکنون وارد بیست و سومین سال انتشار خود شده است... بی‌شک پیمودن این راه طولانی و پرپیچ و خم در طی 22 سال جز با همراهی خوانندگان مجله امکان پذیر نبوده است. سالگرد انتشار ماهنامه را به همهٔ علاقه‌مندان به «نجوم» تبريك می‌گوییم.

به مناسبت روز و هفته جهانی فضا (از 12 تا 18 مهر)، ژرفای شماره‌ی مهر ماه 1392 ماهنامه نجوم، به موضوع زندگی در فضا پرداخته است. 
بررسی روانشناسی فضانوردان به قلم سیروس برزو، یادداشت سیاوش صفاریان‌پور درباره پروژهٔ «پنجره‌ای رو به زمین»، تشریح علم مهندسی فضایی به عنوان یکی از شاخه‌هایی که در لبهٔ دانش و فناوری به پیش می‌رود به روایت علیرضا وفا، بررسی یک روز معمولی در ایستگاه فضایی بین‌المللی به همت سپیده شعرباف و گفت‌وگوی سیاوش صفاریان پور با انوشه انصاری، مقالاتی هستند که ژرفای شماره 231 نجوم را به خود اختصاص داده‌اند.

در بخش تازه‌ها، مهم‌ترین رویدادهای نجوم و فضایی ماه گذشته مانند کشف سیارک توسط یک گروه ایرانی در مرحلهٔ مشروط (Provisional)، پرتاب کاوشگر لدی به ماه و چند خبر دیگر مربوط به سیارات فراخورشیدی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. «رمزگشایی از ماده تاریک با کلید نوترینوها» عنوان خبر- مقاله‌ای است که دکتر سیما قاسمی برای این شمارهٔ ماهنامه نجوم نوشته است.

در بخش آسمان
 در این ماه دربارهٔ وضعیت بارش شهابی اژدهایی امسال خواهید خواند. به نظر می‌رسد شهاب‌های بسیاری را در این بارش شهابی خواهیم دید. بررسی وضعیت صورت‌های فلکی در نقشهٔ آسمان مهر و آشنایی با موقعیت سیارات در این ماه به همراه پیشنهاداتی برای رصد با چشم غیر مسلح و دوربین دوچشمی و تلسکوپ، دیگر مطالب بخش آسمان در این ماه شماره 231 نجوم است.
حامد میرزاخلیل در صفحه آلودگی نوری، در مقاله‌ای با عنوان «قاتلی به نام نور»، از زاویهٔ جدیدی به آلودگی نوری پرداخته است و چگونگی اثر آن را در بروز بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج همچون سرطان‌های مختلف مورد بررسی قرار داده است.

در صفحه پروژه‌، کوروش رکنی در مقاله‌ای با عنوان «رد پای پسماند فضایی»، ماجرای چگونگی عکسبرداری از پسماندهای فضایی در رصدخانهٔ سازمان فضایی ایران را شرح داده است و از منجمان آماتور دعوت کرده تا مهیای رصد این پسماندها شوند.
در صفحهٔ یک نگاه، عکس بی نظیری از پهنه سرزمینی ایران از دید فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی منتشر شده است.

علیرضا وفا در صفحه شگرد این شماره، همچون شماره‌های گذشته به معرفی روشی دیگر برای مقابله با چالش نسبت سیگنال به نوفه در عکاسی نجومی پرداخته است.«ربات‌های رصدگر» نیز عنوان مقالهٔ آریا صبوری در صفحه ديجيتال براي معرفی چند رصدخانهٔ رباتیک است که منجمان آماتور می‌توانند حتی به صورت رایگان از طریق اینترنت با آن‌ها کار کنند و عملیات عکسبرداری و داده‌گیری را انجام دهند. او به روش کار با این رصدخانه‌ها از طریق اینترنت نیز اشاره کرده است.

در صفحهٔ راهنما نیز همچون شماره‌های گذشته منابع مختلف مرتبط با مباحث ژرفا را می‌توانید مطالعه کنید. علی ابراهیمی سراجی همچنین در این صفحه با همکاری گروه‌های نجومی به معرفی وقایع نجومی مهرماه و همایش‌ها و باشگاه‌های نجومی شهریور و مهر پرداخته است.

در آخرین بخش شماره 231 نجوم، نمایهٔ مقالات مجله در سال‌های 21 و 22 انتشار آن، برای اطلاع خوانندگان جدی و پیگیر مجله منتشر شده است.


آسمان پارس بیست و سومین سالگرد انتشار ماهنامه نجوم را شاد باش میگوید.

منبع :nojum.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید