شرکت ویرجین گالکتیک در حال ساخت هواپیماهای آینده مبتنی بر فناوری فضاپیماهاست.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این شرکت پرواز فضایی که متعلق به ریچارد برانسون، میلیونر آمریکایی است، اظهار کرده که هواپیمای گردشگری فضایی تحت ساخت این شرکت میتواند طی اصلاحاتی به یک ابر جت تبدیل شود.
این هواپیمای شبیه کنکورد میتواند با استفاده از نیروی گرانشی برای سفر در سرعتهای بسیار بالا در خارج از جو زمین حرکت کرده و وارد مدار شود.
این هواپیما با سرعت حرکتی 6760 کیلومتر در ساعت میتواند مسیر 16 هزار و 900 کیلومتری لندن تا سیدنی را در 2.5 ساعت طی کند.
در میان دیگر اهداف بلند مدت این شرکت همچنین میتوان به فضاپیماهایی اشاره کرد که قادر به انتقال انسانها به مسافتهای دورتر در فضا هستند.
به گفته استفن اتنبوروگ، مدیر تجاری شرکت ویرجین گالکتیک، این فضاپیماها میتوانند به عنوان هتلهای مداری عمل کرده یا برای گردشگران امکان سفر رفت و برگشت به ماه را مهیا سازند.
همچنین شرکتهای Force India و KLM برای تولید یک جت مشابه در حال همکاری با هم هستند که تا سال آینده پرواز خواهد کرد.
قیمت اولیه بلیتها 60 هزار پوند بوده اما به گفته این سازندگان، پرواز فضایی تجاری طی 15 تا 20 سال آینده امکانپذیر خواهد بود.
نسل اول فضاپیمای این دو شرکت موسوم به «Lynx» از سرعت 3540 کیلومتر بر ساعت برخوردار خواهد بود که میتواند چهار بار در روز پرواز کرده و تنها با یک موتور 5000 پرواز را انجام دهد.
البته برخلاف فضاپیمای شرکت ویرجین گالکتیک، این هواپیما از قابلیت خروج از جو برخوردار نبوده اما در موتورهایش فناوری لازم را برای تولید سرعتهای بیش از چهار برابر صوت، بهرهگیری خواهد کرد.
تاکنون تنها هواپیمای SS2 ویرجین گالکتیک از استاتوسفر خارج شده و به گفته شرکت، اولین پرواز آن در سال آینده انجام خواهد شد.
فضاپیمای سرنشیندار این شرکت اولین خودروی تجاری بالداری است که تا چنین ارتفاعی پرواز کرده و از «سیستم پر» الهام گرفته از توپ بدمینتون برای ورود مجدد ایمن به جو زمین استفاده کرده است.
شرکت ویرجین گالکتیک تاکنون 80 میلیون دلار بابت بلیت از 640 تن از علاقهمندان اولین سفر گردشی به فضا دریافت کرده است.
اگرچه خود ریچارد برانسون و خانوادهاش اولین کسانی خواهند بود که این سفر را انجام خواهند داد.