سازمان فضایی اروپا در حال حاضر در حال بررسی ایدههای جدید بر روی موادی است که قابل بازیافت بوده یا بتوان آنها را به منابع متفاوت و مفید برای فرآیندهای دیگر مانند ساخت ماهواره تبدیل کرد.
این ایده از رویکرد سازگار با محیط زیست «از گهواره تا گور» الهام گرفته که در سالهای اخیر توسط صنایع زمینی مورد بررسی قرار داشته و در آن همه مواد خام درون یک محصول بعدها در یک محصول دیگر قابل استفاده مجدد هستند.
با سازگارسازی این رویکرد در فضا، در آینده کاوشگرهای سیارهای یا ماهوارهها میتوانند منبع سوخت، آب یا سایر مواد خامی باشند که برای ماموریتهای اکتشافی دنبالهروی آنها کمیاب محسوب میشوند.
مثالهای این زمینه میتواند شامل خرد کردن آلیاژهای فلزی به شکل پودر برای استفاده به عنوان مواد خام در ساخت سختافزارهای جدید با چاپ سهبعدی باشد.
همچنین میتوان مواد اورگانیک را با حرارت دادن برای استفاده مجدد از گازهای حاصل از این فرآیند، از هم جدا کرد. سوخت جامد باقیمانده موشک را نیز میتوان برای کاربری مجدد تجزیه کرد.
از سوی دیگر، شاید بتوان مواد زیستتخریبپذیر را به عنوان مواد غذایی بیولوژیکی در یک سیستم پشتیبانی حیات مانند سامانه MELiSSA سازمان فضایی اروپا، جمعآوری کرد. این سامانه، یک تلاش طولانی مدت برای توسعه فناوری یک سیستم پشتیبانی حیات احیا کننده آینده برای ماموریتهای فضایی سرنشیندار طولانی مدت است.