دانشمندان موفق به کشف سه سیاره شدهاند که حول ستارگانی واقع در خوشه Messier 67 میچرخند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منجمان با استفاده از شکارچی سیارهای هارپس (HARPS) متعلق به آژانس فضایی اروپا در شیلی و دیگر تلسکوپهای سراسر جهان این کشف را صورت دادهاند.
گرچه وجود بیش از 1000 سیاره در خارج از منظومه شمسی تایید شده، فقط تعداد معدودی از آنها در خوشههای ستارهای کشف شدهاند.
یکی از این سیارات فراخورشیدی حول ستارهای میچرخد که دوقلوی نادر خورشید است و این ستاره تقریبا در همه جوانب به خورشید شباهت دارد.
سیاراتی که حول ستارگان واقع در خارج از منظومه شمسی میچرخند، رایج هستند.
این سیارههای فراخورشیدی در اطراف ستارگان دارای سن و ترکیبات بسیار متغیر میچرخند و در سراسر آسمان پراکنده شدهاند، اما تاکنون، تعداد بسیار معدودی از سیارات کشف شده در درون خوشههای ستارهای واقع شدهاند.
منجمان معتقدند شاید مولفهای متفاوت در خصوص شکلگیری سیارهای در خوشههای ستارگان وجود دارد که این پدیده نادر را توضیح میدهد.
آنا بروکالاسی از موسسه مارکس پلانک آلمان و نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش دریافتند در خوشه ستارهای Messier 67، ستارهها تقریبا دارای عمر و ترکیب همسان با خورشید هستند.
چنین موضوعی این خوشه را به آزمایشگاهی کامل برای مطالعه تعداد سیاراتی تبدیل کرده که در چنین محیط شلوغی شکل میگیرند.
تیم علمی از ابزار رصد سیارهای هارپس استفاده کرد که بر روی تلسکوپ 3.6 متری در رصدخانه «لاسیلا» نصب است.
این نتایج مکمل مشاهدات حاصل از دیگر رصدخانههای سراسر جهان است.
دانشمندان حاضر در این پروژه، با دقت 88 ستاره گزینششده در Messier 67 را طی شش سال مطالعه کردند تا بتوانند حضور سیارهها را در مدار آنها آشکار کنند.
این خوشه در فاصله 2500 سال نوری از زمین و در صورتفلکی سرطان واقع شده و دارای 500 ستاره است.
دو سیاره در این خوشه حدود یک سوم مشتری جرم دارند و به ترتیب در هفت و پنج روز حول ستاره میزبانشان میچرخند. سیاره سوم نیز 122 روز طول میکشد تا حول ستارهاش بچرخد و بسیار عظیمتر از مشتری است.